söndag 5 juni 2011

Alliansens våta framtidsdröm.


Migrationsminister Tobias Billström, integrationsminister Erik Ullenhag och arbetsmarknadsminister Hillevi Engström har hållit i ett seminarium om gapet i sysselsättningen, och det stora problemet med arbetslösa invandrare.
Ministrarnas mål är att minska minimilönerna och på så vis få ut all den outbildade arbetskraften från vår försörjning till egen försörjning.

Importerad massarbetslöshet ska nu bli importerad lönedumpad och billig arbetskraft.

Alliansen skäms inte för sig.
Nu väntar vi bara på barnarbetarna i landet Bakom.

Huvudsaken att Mona Sahlin och andra fd politiker kan få glassa runt och göra ingenting för 140 000 i månaden.

PI DN

11 kommentarer:

  1. Ja, men det här är väl fina fisken?....
    Låt de icke-anställningsbara arbeta i ett apartheid-system med svältlöner.
    Inom vård, omsorg, trädgårdsarbete, lövkrattning - kort sagt alla RUT-jobb som kan uppfinnas.
    Och så tror ni att de finner sig i detta med sina högavlönade mediehoror, politiker och medlöpare sida vid sida....?
    Glöm det.
    Det kommer att bli många bränder framöver.

    SvaraRadera
  2. Vill inte framstå som en besserwisser....,men just detta scenario stod klart för mig tidigt.Varför skulle en högerinriktad regering annars gå hand i hand,med de socialistiska invandrarkramarna ???? Nu har svensk ungdom fått konkurrans,av invandrade analfabeter,om de allt färre jobben !!! Segrare som alltid,de större arbetsgivarna,som nu kan pressa ner lönerna. Dessutom uppstår en liknande situation när det gäller ungdomsbostäder...överallt brist,brist,brist...Men högre och högre hyror i framför allt tätorterna...Betr.Anonym`s inlägg en kort fråga: Hjälper det med allt fler bränder,som träffar barndaghem,skolor och vanliga knegares beg. bilar ??? I så fall förstår jag inte längre värden och världen !!!

    SvaraRadera
  3. Till Lars..
    Det är klart inte på ngt vis vettigt att frustrationer tar vanvettiga uttryck, men jag menar att regeringen bäddat för dessa desperata handlingar.
    Förmodligen inser de inte det själva, men spåren förskräcker.
    Ganska snart kommer dramatiska nedskärningar i trygghetssystemet (likt Grekland) att bli nödvändiga även här.
    Vi klarar inte en tärande grupp så stor som politikerna har tagit hit.
    Vad tror du blir resultatet då?
    Ökad kriminalitet (ser vi redan), ökat våld,ökad desperation och utanförskap hos de "resursvaga" grupperna som inte kan försörja sig själva.

    SvaraRadera
  4. Anonym:
    Du träffade huvudet på spiken..men dina förslag/farhågor hör inte hemma i Sverige.I övrigt har du rätt när det gäller de skyldiga till misären.Men vad skall man göra (som SD-medlem) ,mer än ropa och försöka förklara för alla de döva och blinda..Allt som du pekar på i din kommentar har ju samma ursprung.Trots detta går de 7 "demokratiska partierna" hand i hand in i fördärvet,eller som du så riktigt beskriver det "utanförskapet" !!!!

    SvaraRadera
  5. Jag kom själv till Sverige 1955 och har efter 35 års arbete + utbildning inte uppburit en krona i "försörjningsstöd" eller andra bidrag (utom studiebidrag).
    Betalat tillbaka varenda krona jag lånat för min utbildning.
    4 år kvar till pensionen - som jag inte tror blir vad jag tänkt mig!
    Mina farhågor tillhör definitivt de som min generation borde ha. I Sverige. I dag.

    SvaraRadera
  6. Anonym:
    Skillnaden vad gäller din "invandring" och dagens lyckosökare,är som dag och natt....
    På 50-talet och även ett årtionde senare,var den europeiska arbetskraften är STOR tillgång.Men du liksom jag,har sett vilka grupper man idag tar in som "arbetskraftsinvandrare".Här finns ju ingen som helst jämförelse..eller som du skriver "inte en krona i försörjningstöd"Nej det skall ju ej hellre behövas om det finns nog med arbete att tillgå.Men att låta l00.000-ende utan utbildning,årligen få en fristad och rikligt understöd,kan bara leda till fullständig misär,och allt lägre pension för dem som knegat hela sitt liv i landet...Till slut kommer du,om 4 år att upptäcka "tacken" för ditt bistånd och arbete,vid första pensionsutbetalningen.

    SvaraRadera
  7. Ok, nu har vi klappat varandra på axeln....
    ...och sedan då?
    Vi är bara ett ynka pip i cyperspace.
    Få läser, ännu färre bryr sig.
    Vi saknar det nödvändiga - en folkrörelse (gärna i stil med sossarnas) som förmår att sprida och entusiasmera en majoritet av de alltmer tysta.
    Hur omvandlar vi insikter till utsikter?

    SvaraRadera
  8. Välkommen i debatten anonym, jag har längtat så efter just din röst, ni som kom blev en del av oss och Sverige, tillförde så enormt mycket bara positivt, ni har min stora beundran. Förena er, visa hur det kan gå till, och låt oss vara med!

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-06-06 08:26

    Mona Sahlin är kanske inte lämpligaste exempel, de rödgröna och facket har ju skarpt tagit ställning mot lönedumpning!

    SvaraRadera
  10. Mona Sahlin var bara ett exempel på att politiker har skapat sig en gräddfil i livet, ett liv von oben dom som hon var satt att arbeta för, som alla andra bara kan drömma om.

    SvaraRadera
  11. Ulf Hjertén2011-06-07 10:26

    Ett problem är att många unga människor, invandrade eller i landet födda, med bra utbildning och vilja till att arbeta, ändå inte kommer in på arbetsmarknaden. Något är riktigt galet. Vare sig Göran Perssons eller Fredrik Reinfelds regeringar har kommit på hur man löser upp denna propp. För det provocerande är ju att samtidigt signalerar näringslivet arbetskraftsbrist. Handlar det om fördomar eller god vilja eller något annat? Är det så att det här är en variant på H C Andersens suveräna bitande saga om "Kejsarens nya kläder"?

    SvaraRadera