onsdag 1 juni 2011

Min mamma från Landskrona


har njutit ett par dagar på ön nu.
Varje morgon kommer hon ut från sitt hus med stora breda lycksalighetsleendet över ansiktet:
-"Tänk att slippa vara rädd."

För en kvinna som bor i en stad där man inte ens vågar gå till bankomaten utan 4-5 starka kamrater runtomkring sig, är detta högsta höjden av lycka.

7 kommentarer:

  1. Carina:
    Hälsa din mamma att hon inte är ensam,att känna denna fruktan...Även om jag inte,tack o.lov bor i Landskrona,finns detta även på min ort...När man som jag har rest halva jorden runt,och aldrig tidigare funderat över sådana faror,känns det overkligt att man i lilla Sverige ska behöva uppleva rädsla...Eller att man med viss spänning går ut på morgonen,för att se om ens bil står kvar eller är stulen/uppbränd !!!

    SvaraRadera
  2. Hur blev det så här, jag tycker att det har blivit allt värre sedan hösten 2008. De som håller på med den här typen av verksamheter, har som det verkar tagit den största nedgången i konjunkturen sedan andra världskriget, ja kanske till och med att man får gå tillbaka till trettiotalskrisen för att hitta något motsvarande.
    Då är det ju egentligen inte rätt tillfälle alls att försöka fånga uppmärksamheten till just sin situation, när nästan alla har det svårt med sin egen identitet och sin arbetslöshet. Att då hälla mera bensin på brasan, kan ju inte förbättra förutsättningarna för någon.

    SvaraRadera
  3. Hälla bensin på brasan?
    Vi kommer nog få det hett om öronen ändå eftersom vi hela tiden låtsas som att det inte brinner!

    /Arga tanten

    SvaraRadera
  4. Anonym:
    Har svårt att förstå dina tankar..eller vad du vill förmedla.Har jag uppfattat dig rätt,menar du att konjunkturen skulle vara orsak till landets anarki ????
    Alltså blir den bättre av att man eldar upp bilar för sina medmänniskor !! Att man "väskrycker" och rånar pensionärer,skulle vara ett medel,för att vi skall komma ur misären ??? Ibland förstår jag inte den yngre generationens undanflykter och förklaringar.Men eftersom du skriver att detta är orsaken,får jag väl som ofta vika mig !!!! I min ålder får man vara tacksam,att inte tvångsförvisas till ättestupan.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-06-01 15:05

    Nja, det ekonomiska läget och konjunkturen kan förvärra motsättningar i dåliga tider, när krubban är tom bits hästarna!

    SvaraRadera
  6. Thorsten:
    Men om det nu skulle vara så,att olika konjunkturer förändrar kriminaliteten,varför fortsätter man då,att importera sådan,från fjärran länder o.kultur ???Hade det inte varit nog,om vi äldre utgjorde byte enbart för de svenska förbrytarna ??? Varför tvinga på oss ytterligare,a`la Landskrona m.fl.orter....

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-06-01 17:14

    Det borde finnas krubb att hälla i krubban:
    http://www.dn.se/ekonomi/de-rika-blir-rikare

    SvaraRadera