onsdag 1 juni 2011

Fåglar, galna kor, nu attackerar gurkorna.


Nu är det dags att skrämma upp folket ur sofforna igen, och ut i vaccinationsköerna. Eller har vi vant oss vid att när media skriker vargen kommer, så är det bara en liten skogsmus som är ute och spatserar.
Eller, vad är det frågan om?
Spanien som farligt gurkland? Tyskland?
Det känns som om dessa länder är mer seriösa än så när det gäller att behandla matvaror.

Är det helt enkelt bin Ladins ande som har hittat ett nytt genominfernaliskt sätt att skrämma shit ur mänskligheten?

3 kommentarer:

  1. Carina:
    En ovanligt svårfunnen smittkälla...Men när världens ledande laboratorie,hos Robert Koch- institutet hittills misslyckats,att kunna peka ut källan är det allvarligt.Man har nu hittat själva utlösaren till denna dödliga coli-bakterie,men varifrån den kommer vet man ej.En annan märklig företeelse är,att det är de människor som lever "sunt efter diätisterna" ,alltså gräs/grönfoderätare...som drabbas!!! En sak som tycks stå klar,att den är oerhört smittsam samt att hygienen som alltid spelar en betydande roll.Dessutom måste det anses allvarligt att smittan sprider sig rasant,över allt större område....Samtidigt måste i stort,alla våra olika livsmedel genomgå en test,för att man skall kunna utesluta..Ett förfarande som tar tid,samtidigt som dödstalen ökar !!!

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-06-01 13:37

    Ja, den här bakterien är en riktig lurifaz. Dessutom verkar den ha muterat till en farligare variant, där var tredje insjuknande och inte bara några få får den farliga komlikationen HUS med hemolys och njurproblem.
    Det gäller dock inte att hälla ut barnet med badkaret, nyttan av att äta frukt och grönt övervägar ändå!

    SvaraRadera