onsdag 29 juni 2011

Fredrik Reinfeldt har berikat sig igen.


4000 svenska kronor mer i månaden, upp till 144 000 i månaden, övriga rikdagsmän har givit sig själva ytterligare 3000 svenska kronor.

Jag har inget emot att folk tjänar pengar.
Däremot har jag mycket emot att undersköterskor, vårdbiträden, personliga assistenter och Handelsanställda måste jobba nästan ett helt år för att nå upp till statsministerns månadslön.
Och i många fall inte ens har statsmisterns ökning på 4ooo kronor, kvar att leva på en månad när alla måsten är betalda.

3 kommentarer:

  1. Ja.ja men det som nu redovisas är bara en spottloska i havet.För sitt "arbete" i Riksdagen,har han denna grundlön.Men till denna summa kommer en massa andra förmåner´,typ reseersättningar/traktamente,fria resor även med flyg,vart han än far.Dessutom antar jag att han har olika sidoknäck,i en rad olika stiftelser,bolag etc...(Det finns de som smyckar sig med ett sådant umgänge).Skulle inte förvånas om hans verkliga inkomst per månad överstger 500.000:- Men det finns kanske någon som vet bättre,än mina antaganden !

    SvaraRadera
  2. Undrar hur det känns? Att veta att de människor jag är satt att leda inte har en susning om hur man har det där i gräddfilen.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-06-29 22:10

    Det rimligaste är att löner för riksdagsledamöter, regeringsmedlemmar mm sätts i proportion till andra höga ämbeten, såsom höga domare och följer deras löneutveckling.

    SvaraRadera