tisdag 28 juni 2011

Detta är Seher Yilmaz, hon ger enfalden och maktmissbruket sitt fulaste tryne.


LSU är en samarbets- och intresseorganisation som samlar 76 olika ungdomsorganisationer med sammanlagt en halv miljon medlemmar. Dess ledare är Seher Yilmaz, som uttrycker sig såhär om sitt tunga jobb;

– "Det är skithäftigt att jobba med människor som är intresserade av samma sak och som vill något", säger hon och fingrar med den svartmålade naglarna på en illgrön kaffekopp.
Vill nåt?
Men, idag stämplar Yilmaz SDU grundlöst som rasister, och stänger LSUs dörr mitt i ansiktet på SDUarna. LSU välkomnar däremot "Sveriges Unga Muslimer", trots deras ställningstagande i homosexfrågor. Men stämplar ungdomar som också vill nåt, dvs minska invandringen, som rasister.

Det är avskyvärt av en person som ska föreställa föredöme för en halv miljon unga människor, att likt en självhärskare och förtryckare, uttala sig både okunnigt och komprometterande om ett ungdomsparti. Syftet är att demonisera och vålla andra ungdomar skada.

Yilmaz personifierar min isande skräck för det inflytande personer, med bakgrund i totalitära länder, skapar sig i vårt förut så fria, öppna, jämlika och hederliga Sverige.
Så - sparka Yilmaz från ordförandeskapet - hon är inte bara olämplig.
Hon är farlig för vår demokrati.

40 kommentarer:

  1. Du har vässat till din retorik ser jag..det dunkla samhällsklimatet skapar frustration:-)

    Jag håller på Dig!

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-06-28 10:57

    Det är inte orförandet som har fattat beslutet, utan en enhällig styrelse:
    "Det är med den bakgrunden och den utgångspunkten som LSU:s styrelse nu enhälligt beslutat att inte välkomna Sverigedemokratisk Ungdom i den mångfald av organisationer som utgör LSU."
    Så att sparka ordförande är inte rätt metod. Bättre att SDU anstränger sig, be om en ufötlig motivering av beslutet och sedan argumenterar emot. Om sedan argumenten är hållbara behöver lycktligtvis inte lilla jag avgöra.

    SvaraRadera
  3. Thorsten:
    Tror du verkligen vad du skriver ?
    Oavsett vilken "styrelse",är det från början till slutet,helt otänkbart för mig att en sådan vänstermajoritet skulle ge efter!Men sedan är det ju hur detta LSU,uppfattas ute bland de yngre....Tror knappast de kan påverka dem som har fått gåvan att kunna tänka fritt.Övervärdera inte denna löjliga organisation,utan låt den förbli vad den är.Ett vidare försök att sänka landet,totalt i djupet med hjälp av socialisternas utopi.

    SvaraRadera
  4. Vilken rasist! :(

    SvaraRadera
  5. Trevligt, dörrarna står öppet för islamister som vill införa sharialagar, klä alla kvinnor i slöja och kräver att alla djur ska torteras till döds.

    Men vill man minska invandringen och genom detta se till att sin familj och vänner får ett bättre liv då är man icke välkommen.

    Vilka av dessa två tycker du låter som dom värsta bovarna egentligen?

    SvaraRadera
  6. SomeOneInCyberSpace2011-06-28 11:58

    Nu stängdes kommentars funktionen av på artikeln, blev väl alltför uppenbart vad allmänheten ansåg om inlägget...

    Första gången jag sett SVD göra detta..men blir mera vanligt kan man ana..

    SvaraRadera
  7. Ceasar, tack, men vassare och vassare blir retoriken på grund av frustrationen över den massiva dumheten. Det är den ultimata vreden över att det som sägs inte är sant, och vi som ser, hör och vet, ja oss avfärdar man nationellt med lösryckta och fördummande epitet.
    Mitt gamla rättvisepatos exploderar.
    Var i många år gift med en man som hade den egenskapen, att alltid veta mest och bäst, och att alltid ha rätt. Dessutom kunde han med hjälp av sin längd, tyngd, makt, position alltid hävda att vitt var svart. Om jag så låg ner och vred mig som en mask framför honom och sa, men lyssna- vitt är vitt, alla vet det - vitt är vitt och kan aldrig vara svart - titta själv, så ryckte han på axlarna, vände mig ryggen och sa, Nä, vitt är svart.
    Denna känsla av maktlöshet bär jag med mig.
    Förbjude den.
    Och Thorsten, en ordförande måste kunna stå för besluten som fattas.
    Om inte ordförande kan stå för den utpräglade fientligheten, nä men då måste hon ju avgå.
    Om hon vill kunna se sig själv i spegeln i framtiden.

    SvaraRadera
  8. SvD stänger kommentarsfunktionen. Illa. Ystads Allehanda gjorde samma sak häromdan. Feg räddhågsenhet finns däremot inte här. Högt till taket ska det vara.
    Så att alla kan andas.

    SvaraRadera
  9. Demokratin är i kris. Hur ska SLU hantera enskilda unga i olika ungdomsorganisationer som visar sig vilja begränsa invandringen och som är motståndare till idén om ett mångkulturellt samhälle?
    Ska de kräva uteslutning av enskilda medlemmar?

    Hur förklarar man Unga Muslimers medlemskap?
    Islam, med sin sharia och blasfemiregler har ett enormt demokratiskt problem. Tar t ex UM avstånd från Hamas och Muslimska brödraskapet? I Egypten finns nära kontakter med de talibanliknande salafisterna och MB. Här finns saker att gräva i.

    Yilmaz är verkligen ute på hal is. Hoppas verkligen att någon vass penna nu förbereder ett skarpt ifrågasättande. Det är ju öppet mål.

    Annars har nog Yilmaz egentligen inte något inflytande men bara det att man kan göra så odemokratiska ställningstaganden är illa.
    Personligen tror jag att det är ett uttryck för det politiska etablissemangets febriga yrande och rädslan för att fasaden ska rasa samtidigt som politiska tabun.

    SvaraRadera
  10. Carina:
    Just det sista i din kommentar (12:06)är så viktigt i ett land som pryder sig som "demokrati",men aggerar som diktatur..
    Därför tror jag också på våra yngre och deras förmåga att tänka självständigt,utan att störas av den pågående indoktrineringen,från småskola till grav.

    SvaraRadera
  11. Seher Yilmaz ser varken svensk ut eller har ett svenskt namn. Inte heller hennes inställning till demokrati är speciellt svensk.

    Är det någon som har problem med detta faktum?

    SvaraRadera
  12. "..sitt fulaste tryne.." Vadå då, det är inte hennes fel hon är född sådan ;-)

    SvaraRadera
  13. LSU är en medlemsorganisation. Inte en offentlig myndighet. Det står dem fritt att ha vilka organisationer de behagar som medlemmar.

    Så fungerar civilsamhällets organisationer. Det står SDU fritt att skapa en egen motsvarande organisation och söka stöd för detta (lycka till!).

    Bra beslut tycker jag. Inte bara för att de förvägrar det rasistiska SDU inträde, men ännu mer för att de står för sin identitet.

    Att jämföra Ungha Muslimer med SDU med diverse argument om exvis Sharia visar på djup okunnighet. Precis som det finns en del muslimska medlemmar med konservativa åsikter i Unga Muslimer, kan jag nog lova att det finns en drös med Liberala ungdomar, Ung Vänster-medlemmar och andra ungdomsorganisationer med starkt rasistiska eller på annat sätt kontroversiella åsikter. Som vanligt gnäller rassarna i buskarna i djup förvirring över hur (civil)-samhället fungerar.

    SvaraRadera
  14. Som dansk vet jag....

    Som dansk vet jag hur det kommer att bli. Våra lagar kommer gradvis att skärpas så som i Danmark vilket kommer att "trycka ut" de flesta av de som är här och "gnaskar i sig" ur vårt skafferi.

    Det hade varit snyggare att lira med rakare puckar istället och att faktiskt ta avstånd från de avarter som den illegala invandringen har medfört, att reagera på den intolerans som är en del islams svans. Nu kommer alla att drabbas oavsett var de kommer ifrån vilket inte är juste...

    SvaraRadera
  15. Thorsten Schütte2011-06-28 12:44

    För att bedöma riktigheten i LSUs (långt ifrån bara "vänsterfolk": http://www.lsu.se/adimo4/Site/LSU/web/default.aspx?p=145&t=h401 ) beslut måste jag läsa både SDUs och LSUs stadgar. Det finns uppgifter jag för mig personligen prioriterar högre, men någon annan kanske känner sig kallad?

    SvaraRadera
  16. Re:Mr JR
    Inte hur (civil)-samhället fungerar,utan mer hur denna organisation VILL att det ska fungera....Men kanske har man 7-klövern som sin förebild ? Däremot knappast AB och andra PK-organ,som anser vi skall "tycka olika"....

    SvaraRadera
  17. @Anonym, 11:42: att utesluta någon/något eller inte bevilja någon/något medlemsskap för dess åsikter är inte rasism. Eller menar du att SDU:are alla är av samma folk?

    LSU har agerat demokratiskt, enligt sina stadgar. Som någon skrev ovan, SDU kan på exakt samma sätt starta en liknande paraplyorganisation.

    SvaraRadera
  18. Väl rutet, bra skrivet. Man blir lite knäsvag av hela grejen faktiskt. Kunde inte låta bli att skriva om detta. Hur kan en organisation som säger sig värna alla människor, så mobbaktigt utesluta några. Känns ju lagom friskt.

    SvaraRadera
  19. Som gammal reklam-makare med vetskapen om hur ett budskaps olika effekter påverkar läsekretsen, blev din rubrik och bild omvälvande. Hade tänkt vidarutveckla bristen på deskriptivitet i fröken Yilmaz påståenden här, då Svd hade stängt. Men... då jag sett bilden på objektet blir allt annorlunda. Hon ser nämligen ut att behöva allt stöd hon kan få, hon får för mig i fortsättningen fritt fram att använda ordet VI i alla sammanhang och då hon associerar till folkrörelser som hon bara hört talas om eller läst sig till är även det OK.

    SvaraRadera
  20. Mr JR sa...
    LSU är en medlemsorganisation. Inte en offentlig myndighet. Det står dem fritt att ha vilka organisationer de behagar som medlemmar.

    Jäpp.
    Men LSU har fasiken ingen rättighet att likt nazisterna en gång, gå ut och hetsa mot en helt heterogen grupp ungdomar.

    SvaraRadera
  21. Och vad brukar SDU syssla med, om inte hets mot andra grupper i samhället?

    SvaraRadera
  22. Liksom vid torgmöten och dyl.föredrar vänsteranhängarna,att uppträda bakom huvor och halsdukar eller som här bakom sign."Anonym" i flertal...Varför inte som SDU visa upp er och med öppet ansikte kämpa för ert "ideala" samhälle..Själv har jag sett flertalet sådana länder som ni så gärna vill uppnå,därför kämpar jag med öppna kort mot er och för "vårt" förlorade land...Kom igen,ingen kan hjälpa att ni från barnsben blivit vilseledda.

    SvaraRadera
  23. Anonym kastar ur sig en beskyllning mot SDU. Det är inte min bild, du måste ge mig ett exempel om jag ska ta dig på allvar.

    SvaraRadera
  24. Man blir så trött när folk tillåts kalla en rasist, den här människan har aldrig träffat mig? Hur kan hon stämpla mig på det här viset? snacka om trångsynt. JA JAG ÄR SVERIGEDEMOKRAT - allt som är fel i samhället kan ni skylla på mig!

    SvaraRadera
  25. Anonym, detta beteende är fel och orättvist. Det är en masspsykos som drabbat många av Sveriges invånare. Gud vet varför, nåt slags obegriplig skuld? För vad?
    Alla vi andra måste kämpa med allt vi har, för våra rättighet att tänka och tala fritt.

    SvaraRadera
  26. Så mycket för pratet om rasism och intolerans. Det blir för var dag mer uppenbart att det som kallas rasism och intolerans när det komemr från Svenskar, är fullkomligt okej när det kommer från invandrare.

    Lika bra att sluta försöka vara förstående, tolerant och "upplyst".. Det man ofta egentligen gör för att vara till lags dvs artig. Det är bara nonsens och man får uppenbarligen inget tillbaks. Dags att bli rasist helt enkelt.

    SvaraRadera
  27. Varför envisas ni SDare med att tro att demokrati är att vi ska göra som ni säger? Demokrati är att få uttrycka sina åsikter, utan att hamna i fängelse eller torteras av hemliga polisen, vi måste varken lyssna eller lyda.

    SvaraRadera
  28. Du Patrick,vad anser du om att få demonstrera utan att få sten och ägg kastat på sig?
    Vad eller vilket är det du inte vill lyda?
    Det kan väl inte varar demokratins spelregler du inte vill lyda under!?
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  29. Eva-Marie, demokrati är inte att lyda SD. Demokrati är inte heller att låta SD stå oemotsagda. Att skramla med nycklar när SD ska tala är okej, men lite löjligt, slänga ägg och sten på SD är inte okej.
    Okej?

    SvaraRadera
  30. Re Patrik:
    Med dina åsikter om demokrati skall du var varmt tacksam,att inte bo i ett totalitärt socialistiskt land.Med dina yttrande ovan skulle just det som du anger inträffa.Med din kritiska inställning till landets lagar,hade du exempelvis i f.d DDR,dömts till tukthus och hårt arbete...Detta i åratal framöver,därefter vore du dessutom bannlyst av samhället för all framtid.Råder dig att läsa litteratur över hur DDR och deras STASI arbetade och övervakade sina medborgare.Kanske får du då en bättre bild av hur tacksam du skall vara av den demokrati, som nu alltmer raseras i Sverige.Just det sista arbetar SD frenetiskt för att förhindra.

    SvaraRadera
  31. Lars...
    Att jämföra Sverige med DDR är ett hån emot kommunismens offer. Då har du ingen aning om hur det gick till bakom järnridån.

    SvaraRadera
  32. Re Patrik:
    Kanske har jag större insikt än du någonsin kan ana.Tyvärr är också utvecklingen i Sverige sådan att man ryser däröver.Under ett antal år under 70-talet for jag som representant runt i detta kommunistideal DDR.Lika glad varje gång jag lämnade det bakom mig.Dessutom hade jag den stora "äran",att bo 1 km från Berlinmuren under några år innan den raserades.Därför tror jag mig också ha större inblick i den skrämmande utveckling som Sverige förvandlats till senaste årtionden.Har också upplevt el.svensk press, andra "vänsterparadis" som Kuba,och dåtida Ryssland,samt några av deras okkuperade länder.Men hur dessa länder såg ut eller hur de inspärrade människorna led,fick ni aldrig lära i skolan !Patrik ibland är sanningen värre än din dröm....Men har du nu trots allt bättre insikt kring vardagen bak "järnridån",får du gärna lära mig mer....
    :

    SvaraRadera
  33. Till Carina-Fina: så du har inte hört eller sett att både SD och SDU hetsar mot fr a muslimer, men även romer, homosexuella, abortsökande kvinnor /se dagens Aftonbladet m fl fl.
    Byt ut "muslim", "islam" mot "jude" och "judendom" i deras texter så kanske det blir tydligare. Eko från en annan tid.

    SvaraRadera
  34. Sorry, om du ska leda i bevis vad SD och SDU står för så förväntar jag mig direktinfo från deras partibeskrivningar.
    Inte skvaller från ytterligare en förljugen mobbande antidemokrat som Aftonbladet.

    SvaraRadera
  35. Du Patrick helt rätt är demokrati inte att lyda ett parti där finns oftast en partipiska som vissa lyder under.

    Att störa är omoget, bättre då med diskussion. Aningen svårt ha du allt med begreppen Patrick.

    Eva-Marie

    SvaraRadera
  36. Till Carina-Fina: jag läser inte Aftonbladet om jag kan undvika det. Jag läser däremot diverse inlägg, skrivna av SD:are själva i övrig press.

    Orkar man, kan man också detaljstudera kommentarsfälten till dessa inlägg och till ledarskribenters inlägg i t ex DN och SvD.

    SvaraRadera
  37. Och dom inläggen är skrivna av SD och SDU??????
    Och detta är ett bevis för vad detta demokratiskt valda parti står för, kommentarer av anonyma???
    Skojar du med mig?

    SvaraRadera
  38. Men snälla nån! Debattartikeln om aborträtten jag hänvisar till i Aftonbladet är skriven av SD-kvinnorna själva.
    Jag hittade dit via en annan blogg jag följer regelbundet.

    Eller menar du att SD-kvinnornas artikel blivit manipulerad av de leda redaktörerna på Aftonbladet?

    SvaraRadera
  39. Thorsten Schütte2011-07-01 14:02

    Newsmillinlägg som refererar till denna bloggpost:
    http://www.newsmill.se/artikel/2011/06/30/kdu-are-hyckleri-och-idioti-att-st-nga-ute-sdu

    SvaraRadera