tisdag 28 juni 2011

Hej, jag är Svenne "Trötter" Banan!



Trött, tröttare, tröttast. Ungefär så kan svensken beskrivas. Enligt en ny studie lider en tredjedel av befolkningen av en ihållande trötthet.

Den största komponenten kan vara de samhällsförändringar som ägde rum på 1990-talet. Organisationerna slimmades och det krävdes mycket mer av människor. Många fick inflytande, men också mer ansvar, vilket är svårt att hantera för en del, speciellt när det går dåligt.
Hans bästa tips är att fler måste bli bättre på att säga nej.

Bli en pigg och alert nej-sägare!


NSD

8 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-06-28 10:47

    Våga vägra vara uppkopplad för jobbets skull på fritiden och på semestern. Nu fick vi iPhone på jobbet, men jag funderar på att låta den ligga på kontoret under sommarsemestern, risken för ett ständigt mejlkollande (om jag överhuvudtaget lärt mig hantera helvetesmaskinen) är annars överhängande...

    SvaraRadera
  2. Vi vuxna klarar oss rätt hyfsat undan värsta abstinensen. Men har har sett 20-30-t.om 40åringar som suttit och "umgåtts" över ett vackert dukat och dignande middagsbord med varsin I-phone i handen.....!
    Jag tycker uppriktigt synd om dem, tänk att missa hela livet.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-06-28 12:51

    Ja, jag är glad att mina "barn" föredrar att cykla cross country (båda), meka med bilen (sonen), sy folkdräkt (dottern) mm mm före att ständigt kolla ficktelefon och dator. Och det är ett myckt medvetet val att ej vara uppkopplad i stugan dit jag sticker i em för sol och bad på min lediga onsdag, väderrapporten ser lovande ut!

    SvaraRadera
  4. Har en enkel mobil, som man "bara" kan ringa med, skicka sms - och ta foton. Vägrar iphone o dyl avancerat, då skulle jag bara sitta och glo och surfa runt. Det räcker så bra med den stationära datorn, och så laptopen, som jag bara använder att skriva på, och redigera bilder.

    /Öbon

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-06-28 16:11

    Att jag accepterade iPhonen berodde mest på att jag annars hade varit den ende på kontoret utan och att vi fick köpa loss den gamla för en spottstyver, då kunde min hustru pensionera sin nio år gamla Nokia. När hon drar fram den frågar folk: "Har Du tjock-TV också?" Svar: ja...
    Nu bär det av till den opluggade stugan...

    SvaraRadera
  6. Låter som en riktigt mysig familj Thorsten! Ha en ljuvlig sommardag!
    Öbon, jag håller med dig!

    SvaraRadera
  7. Jag tillhör den kategorin som har tjock TV,en enkel mobiltelefon som jag kan ringa och SMS:sa med,den är "hela" 3år gammal.Datorn är visserligen en laptop men jag har inget trådlöst internet till den.När jag tex reser "hem" till medelpad på semestern så tar jag också semester från internet.Som industriarbetare har jag inte heller något behov av mejl eller "ifhones"(eller vad dom nu heter)genom jobbet.Undrar om jag skulle klara av att jobba som tjänsteman eller chef, kanske med behov att vara "ständigt uppkopplad"./Petter

    SvaraRadera
  8. Petter, vad lyckligt befriad du är!

    SvaraRadera