fredag 10 juni 2011

Det kom en kommentar,


under inlägget om Riksmobbing av SD.
Den berörde mig djupt.

Lite nedkortat rån anonym:
-"Jag har själv fått uppleva hur mina åsikter totalt har förändrat bemötandet mot mig från personer jag aldrig någonsin har haft något otalt med. Och jag börjar ärligt talat bli jävligt besviken över att människor som har känt mig hela livet plötsligt, mot bättre vetande, verkar tro att jag har blivit en avskyvärd person.
Jag har, genom att bara deklarera mina sympatier i förbifarten, förlorat livslång vänskap. Och människor som jag förstår har hört talas om mina åsikter i andra hand har plötsligt bara ansträngda ansiktsuttryck till övers om man råkar stöta ihop. Ändå har jag aldrig ångrat att jag till slut valde att stå för mina åsikter som helt krasst bara handlar om att vi inte kan bibehålla en så hög invandring och att det måste vara de nyanlända som anpassar sig efter Sverige och inte tvärt om. Att folk sedan tolkar detta som att man gillar Hitler är absurt."

Det här säger allt.
Dessvärre.
Och det gör så ont.

Jag har i hela mitt liv varit en god människa, en god vän, en god mamma, bara menat och velat väl. Och ändå.
Att angripa antidemokraterna som jag gör, är lika med att bjuda in till apartheid. Nära och kära vill inte bli förknippad med mig eller min blogg.
Och det gör så ont.
Men jag blir bara stärkt i min tro.
Annars sitter snart vi svenska demokrater i bussar märkta "Olydiga - Oönskade"

6 kommentarer:

  1. Carina:
    Med tanke på dina avslutande meningar ovan: "Nära och kära vill inte..." "Och det gör så ont-Men jag blir stärkt i min tro "
    Så har det alltid varit,därför heter det BANBRYTARE.Nu har du blivit en sådan inom bloggvärlden.Känn och njut stolthet över att du öppet vågat ta bladet från mun.(F.ö typiskt osvenskt)De "vänner" du event.mist genom dina åsikter,finns det ingen anledning att sörja över....Min avlidna älskade hustru (som i krig genomlidit mycket) brukade säga-"Där längre fram i tunneln finns alltid ett ljus"-
    Människor som du,som ägnar stor tid,att upplysa de mindre politiskt bildade/intresserade i vårt samhälle är av godo.Om sedan grammatiskt 150 % eller ej,har mindre betydelse i ett land som saknat skola i snart 50 år....Go on Carina...
    PS.Grattis till det stora gensvaret,samt alla rosor du fått,av PI`s stora läsekrets... DS.

    SvaraRadera
  2. Lars, du värmer mig. Tack för att du finns!

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-06-10 11:12

    Det var en bra karikatyr Du hittade som illustration!

    SvaraRadera
  4. Ibland lyckas jag på pricken, tack, Thorsten!

    SvaraRadera
  5. Få vågar stå upp för yttrandefrihet och rättvisa idag. Fortsätt visa vägen.

    SvaraRadera
  6. Jag kan tyvärr bara instämma. Hade jag bott kvar i Sverige hade jag nog inte stått upp lika klart för mina åsikter och mitt val av parti. Annat än för att provocera, och det är ju lika tragiskt det.

    SvaraRadera