söndag 8 maj 2011

-"Varför avlar man inte utförsåkare på Stenmark",


undrar Björn. Medan han sakta lyfter blicken från sin nya bok om hunduppfödning på jakthundar.
-SSssssscccccchhhhhh, väser jag mellan sammanbitna tänder - det har man redan prövat i DDR! Jag sneglar mig ängsligt över axlarna, men, puuhhh, vi är på vår ö,thank goodness. Förutom sjöfågeln, inte en människa, eller övervakningskamera så långt mitt norra öga skådar, puuuuhhhh.
Efter att ha sett Mästarnas Mästare varenda söndag nu, så går det bara att instämma med medtävlarna, Stenmark är ET, en oslagbar utomjording, en omänskling.
Men.......
Visst skulle man gärna vilja se ett resultat av en korsning mellan Stenmark och Köttbullen.
Sssccchhhhh!!!!


expressen
aftonbladet Aftonbladet

7 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-05-09 09:27

    Om man helt bortser från de etiska aspekterna finns det lyckligtvis fler argument varför det inte fungera im praktiken:
    * Människans generationslängd är så hög att ett avlande på en speciell idrott sannolikt blir helt irrelevant när resultatet är klart, om några hundra år ser troligen de populära idrottsgrenarna annorlunda ut.
    * T o m enäggstvillingar med identisk arvsmassa kan bli ganska olika i många avseeden, speciellt när de lever under olika förhållanden. Och hos klonade djur har man sett stora skillnader p g a den s k epigenetiken, vilka gener som stängs av och slås på.
    Så jag är inte särskilt orolig att man börja avla idrottskvinnor och -män! Diktaturer som sysslar med sånt blir sällan lika gamla som männinskor...

    SvaraRadera
  2. Om man nu bortser från avling och kloning så kan jag säga så här om Ingemar Stenmark och Thomas Wassberg(samma årgång som Stenis):Dom hade en sällsam förmåga att inte framhäva sig själva,och kunde ibland nästan be om ursäkt för att dom vann.Minns att dom kunde säga ungefär om dom som var tvåa"det är synd om xxxx"osv.Därav deras stora populäritet. /Petter

    SvaraRadera
  3. Maria Brandin i Mästarnas Mästare är tre år och bortskämd.
    Hon borde åkt hem istället för Pekka. Fast hur kunde han inte slå Limpar i sin mäsar-reflex-gren?

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-05-09 10:09

    Jag förstår att det var på skoj, men jag passade på att skriva om ett angeläget ämne. Drömmen att avla fram en Übermensch är aldrig lågt borta...

    SvaraRadera
  5. Såg första avsnittet igår i sin helhet. Jag blev faktiskt lite illa berörd när jag såg Limpar på marken kvädandes "syrgas, syrgas, ge mig syrgas ..." Det händer faktiskt att någon ur vetsen står och harvar under ett ispass. Väldigt ovanligt, men det händer som sagt. Har svårt att tro att en elitidrottare aldrig gått in i väggen. Fast om jag skall försöka vara lite neuatral så var det ju väldigt varmt.

    /Plutten

    SvaraRadera