söndag 8 maj 2011

Surt sa räven....


En försiktigt blick. Sen ett skutt ut i friheten på bondgårdar runtom i landet. Ett synnerligen oförargligt och back-to-nature-nöje i all enkelhet. Och precis som jag gladdes tusen och åter tusentals människor med och för korna, och deras himlastormande lyckliga vårrus.

Men bara för att vi, malliga upplänningar, har glatt oss åt lyckliga kor idag, så ska vi inte tro att vi är nåt.
Ty aldrig får man va riktigt glad.

Signaturen "muuu" kommenterar:
-"Bara för att det var kosläpp i Stockholm denna helgen så betyder inte det att det var det överallt. Vi var på kosläpp förra helgen och redan det kändes sent. Släpp ut kossorna tidigare!"

Och muurk skriver:
- "Måste vara något uppländskt med detta ... Jag tror aldrig vi vallfärdade för att se kor släppas ut under hela min uppväxt. Då är jag ifs uppväxt i en liten by i Skåne och ser kor mest hela tiden."


DN

2 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-05-08 20:38

    Om jag skulle ta åt mig av alla kommentarer/insändare då skulle jag har blivit misantrop för länge sedan. Jag har haft kul vid dagens kosläpp här och nu och struntar i vad andra tycker om det. Sedan är det ju så att organiserad kosläpp kräver längre framförhållning än även yr.no 's långtidsprognoser kan ge, så efter den varmaste april någonsin kan det uppfattas som något sent. Men bönderna har ju redan släppt ut köttdjuren för ett tag sedan, så det tidiga betet kom till nytta i alla fall!

    SvaraRadera
  2. Jag har kommit långt i livet,precis som du Thorsten, och bjuder gärna på mig själv.
    Garvar lätt åt surkarten, och tycker mest synd om dem!

    SvaraRadera