tisdag 31 maj 2011

-Vad var det jag sa?!


Elisabeth Höglund har idag kommit till den insikt som jag såg framför mig långt innan den 1 januari 1995.
LÄS denna klara och beska krönika:
" Detta är EU år 2011. Tillåt mig skratta. Jag trodde en gång att EU-projektet var det bästa som hänt Europa. I dag tvivlar jag.
Samtidigt som EU har drabbats av elefantsjuka genom att ständigt ta in nya medlemmar vars ekonomi och rättssystem inte varit mogna för ett EU-medlemskap, så sprängs unionen inifrån av de enorma ekonomiska krav, som nu ställs av medlemsländer som till exempel Grekland, som aldrig brytt sig om att leva upp till EU:s spelregler."

Jag ser likhetstecken med den elefantsjuka Sverige fått när det gäller invandringen.
Kravlös, kontrollös och ohämmad massinflyttning, inget ansvar för de som kommer, dolda och friserade sanningar och siffror.

The more the merrier?
Inte alltid möjligt.

E24 DN DN SvD

10 kommentarer:

  1. Du uttrycker allt så bra. Det är precis så som jag tänker!:-)

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-05-31 10:34

    Läget i EU är oerhört allvarligt. Jag är rädd att en Greklandkonkurs kan starta en dominoeffekt bland månger överskuldsatta länder vilket kan störta hela världen i en svår depression. Denna kan genom oroligheter, uppror, svält mm leda till enorma konsekvenser. Egentligen är på sikt bara den tickande miljöbomben ännu farligare, i synnerhet om ekonomiska sammanbrott leder till en total nedprioritering av miljöfrågan.
    Man i Sverige går just nu de mesta av energin åt att diskutera Kungens förehavanden, även det tyska beslutet att avveckla kärnkraften inom 11 år har hamnat i den kungliga nyhetsskuggan...

    SvaraRadera
  3. Thorsten:
    Jo Sverige är i mycket unikt...Just nu tycks det viktiga vara,att söka förtiga våra VERKLIGA problem..I och för sig inget nytt i ett statsövervakat samhälle och en mediavärld som söker vilseleda.Dessutom är det ju enklare att publicera rykten/sagor,kring personer som inte kan försvara sig,än att ta upp alla vansinniga politiska beslut.Slutligen Thorsten,im eine heilen Welt,finns ju inget att klaga över !!!

    SvaraRadera
  4. The more the merrier?
    Nej tack!
    Vem minns inte "köttberget" som 60 talisterna skulle tvingas försörja!
    Detta "berg" har numera utökas till att innefatta identitetslösa människor från hela världen.

    /Arga tanten

    SvaraRadera
  5. I länderna runt medelhavet är det vanligt förekommande att folk handlar "på krita" hos sin livsmedelshandlare, men det är inte hos bankerna som de har skulderna.
    Det var ju lönsamt att snuva staten på pengar - dessa skulder var inte belastade med låneränta....

    Den Grekiska parallell ekonomin, en statlig och en "privat", den privata utan skatter eller inkomst deklarationer....

    Detta har bidragit till en falsk uppfattning att det är billigt i Grekland eftersom ingen ville veta av moms eller skatter...

    Förloraren var staten så klart.

    Nu har grekerna blivit trötta på att betala moms/skatter utan att egentligen vilja inse varför de har så svåra tider (ekonomisk sett) fram för sig.

    Frågan är när nästa ekonomibubblan spricker vilken Medelhavsland blir det - Italien?

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-05-31 13:32

    Italien är en tickande bomb, med världens tredje största statskuld (ca 115 % av BNP). Att den inte märks av så mycket beror på att italienarna, på samma sätt som japanerna (Japans statsskuld är exorbitant, ca 200 % av BNP), älskar att spara i statsobligationer. Både den japanska och den italienska staten lånar alltså mest från sina egna medborgare som gärna sparar i förment trygga statsobligationer. Detta håller utlandsskulden och därmed finansmarknadernas uppmärksamhet på en lägre nivå. Den dagen det blir går upp för italienaren/japanen att pensionsbesparingarna i statsobligationer inte är säkra alls, då blir det uppror...

    SvaraRadera
  7. Är inte där problemet ligger. Problemet är att alla i EU har samma ränta som är satt efter att passa de stora länderna i europa. Eftersom räntan är helt fel för exempelvis grekland och irland så blir det bubbelekonomier i dessa länder.

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-05-31 15:58

    Det finns tyvärr fler än ett problem. Samma ränta i hela €-området har inte gjort situationen enklare, precis! En Herrans nåd att Sverige röstade nej till €!

    SvaraRadera
  9. Ulf Hjertén2011-06-01 10:53

    Elefant, mastodont på lerfötter eller Babels torn, välj vilka symboler ni vill för att beskriva byråkratins utveckling i EU. När EU- fredstanken eroderade och inte längre blev den bärande tanken i detta bygge, rasar naturligtvis rubbet. Historien lär oss att det ofta går så när mängden maktlystna tillåts ge sig ut på egna "skosigsjälvfärder" . Jonas Sjöstedt (v) har skrivit ett par deckare som utspelar sig i EU-miljö. Även om böckerna har Sjösteds politiska perspektiv ger de ändå en mycket intressant bild av "korridor och partylivet" i EU. Man kan bli förskräckt för mindre. Även Anders Wikman (Kd) har i en öppenhjärtlig intervju gett uttryck för samma ironiska slängar. EU politikernas och byråkraternas livsvillkor är så långt ifrån vanligt folks som man kan komma. Det är inte underligt att Greklands, Italiens, Spaniens , Portugals, Irlands och Englands ekonomiska fiaskon kunnat döljas. Partyfolkets flumspråk och massmedias feghet att tala klarspråk mellan chipstuggorna är ett framtidsproblem som vi lägger i våra barns och banbarns famnar att ta hand om. Jag skäms å min generations vägnar.

    SvaraRadera
  10. Thorsten Schütte2011-06-01 11:30

    Ja, och glöm inte att själva kärnlandet för EU, sätet för de flesta av dess institutioner, Belgien är nära både sönderfall och statsbankrutt. Den federala expeditionsregeringen som har suttit rekordlångt efter valet kan inte göra mycket mera än förvalta statsskulden, de flesta maktbefogenheter ligger hos regionerna Flandern, Wallonien och tyskspråkiga Eupen-Malmedy som bara tänker på sig själva...

    SvaraRadera