onsdag 25 maj 2011

Ullenhag ritar och berättar.


Mer än var tredje ung invandrare står utan jobb, visar ny statistik från SCB. Bilden av den splittrade arbetsmarknaden är både oroväckande och bekymmersam, enligt integrationsminister Erik Ullenhag (FP).
Förklaringar till att arbetslösheten för gruppen växt kraftigt söker Ullenhag i den internationella krisen och ekonomiska nedgången.
-Och att alla svenskar är rasister.

-Sverige behöver arbetskraftsinvandring.
Jaha?
-En tredjedel av de unga invandrarna har inget arbete.

Det går bra för Sverige. Typ.

DN

16 kommentarer:

  1. Vi behöver ingen invandring av analfabeter från Somalia...

    Hade vi tagit emot IT experter eller ingenjörer från Kina eller Indien så hade det varit bra för Sverige... I synnerhet om vi får hit indier... Kineser stjäl kunskaper och åker hem och konkurrerar ut oss... Kineser tar inte hänsyn till patent, varumärken eller mönsterskydd... Dom kopierar utan att skämmas...

    Däremot får vi massor av brottslingar, våldtäktsmän, stenkastare, organiserad brottslighet och muslimska fundamentalister...

    Samt kvinnor i huckle...

    Fast det ska förstås säkra våra pensioner...

    Norge drog precis ner på invandringen och räknar med stora besparingar på det...

    SvaraRadera
  2. Anonym.
    Ja nu har vi snart patent och ensamrätt på alla jordens flyktingar och lyckosökare....Ett gott råd från en gammal man,till er yngre.... Pensionspara annars lär ni gå en tråkig framtid till mötes...Redan dagens "fattigpensioner" är svåra att överleva på,värre blir det !!!

    SvaraRadera
  3. Det är rasistiskt att skylla alla problem på unga invandrare. Varför är det ingen som tvingar företagen ta ANSVAR för en gång skull. Det går inte att bara plocka ut bonusar och skita i alla andra bara för att de har ett icke-svennebanan namn. Kvotera in invandrande ungdomar. Svenskt samhälle måste ha en fortsatt hög invandring för att klara av framtidens välfärd. UNga invandrare är oftare mer street-smartare än inåtvända svenneungar och de flesta av invandrarna som kommer hit har hög utbildning, många är lärare, läkare, fysiker, tandläkare, apotekare, kemister, ingenjörer, advotater och affärsmän. LÅT alla ha chansen att utvecklas, vi har inte råd att låta denna strukturella rasism fortsätta!

    SvaraRadera
  4. Ali K:
    TVINGA har blivit ett bevingat ord,bland allt fler.. TVINGA alla dessa yrkesgrupper av invandrare,som du ovan räknat upp,att snarast återvända hem...så blir det bättre för alla parter."STRUKTURELL RASISM,var för mig ett nyuppfunnet ord,som väl som de flesta "nysvenska" ursprungligt stammar från insomnade kommunistländer !!!F.ö skall man i en "demokrati" taga till TVÅNG ????Eller skall det enbart ske i undantagsfall,mot dess ursprungsbefolkning ???

    SvaraRadera
  5. Ja, självklart kan svennebanerna åka till Norge jobba. Eller Tjeckien eller Nånannanstans. Varför ska man tro att deras eget land behöver dem. Varför skulle man tro att deras land öht vill lyfta ett finger för att hjälpa dem.

    Så gör väl alla länder ....

    Ja, jisses. Blott Sverige svenska politiker hava.

    /ingvar

    SvaraRadera
  6. "... lärare, läkare, fysiker, tandläkare, apotekare, kemister, ingenjörer, advotater och affärsmän."

    Jag tror jag skrattar ihjäl mig. De stora flyktingskarorna kommer från Somalia, Irak och Afganistan och är oftast analfabeter.

    SvaraRadera
  7. Ärligt talat. På alla forum där man tillåts kommentera Sveriges vansinniga invandrings- och integrationspolitik (t ex SvD:s utmärkta ledare av Per Gudmundsson "Varför blir det inga rubriker om Norge?") är minst 94 procent otroligt kritiska till den nu förda politiken. Kan någon förklara för mig, varför då 94 procent fortsätter att rösta på 7-klövern FÖR att vansinnet ska fortsätta?

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-05-26 07:50

    Anonym: Därför att antalet/proportionen kommentarer statistikt är ett otillförlitligt mått, det finns en klar överrepresentation av invandringskritiska jämfört med resultaten av olika opinionsundersökningar. Varför detta är så överlåter jag till experterna på opinionsforskningområdet att förklara!

    SvaraRadera
  9. Anonym ovan:Det ni(SD-are) kallar "7klövern" består av olika partier,vissa av dem med sinsemellan mycket stora åsiktsskillnader.Det som skiljer oss(som röstar på "sjuklövern")från tex SD är att vi anser att invandringsfrågan är en fråga som alla andra inom politiken.Även vi "sjuklövare" kan vara kritiska till invandringspolitiken. /Petter

    SvaraRadera
  10. Petter, det har jag missat, och ändå läser jag allt - berätta mera! Anledningen till att, inte bara SDare, många buntar ihop sjuklövern är ju den att politiken förd av alla de olika arbetarpartierna tycks trängas på samma plattform.
    Utom MP, som är tom mer extremt öppnagräns-vänliga.

    SvaraRadera
  11. Anonym/Petter:
    Jo,visst ni är olika partier men det gemensamma målet är tydligt utstakat.Fortsatt förfall och osinliga källor att ösa ur,när det gäller just det största hålet i vår ekonomi.De enorma miljardkostnader man nekar att öppet redovisa för sina väljare !!!Var är då hålet ???
    Jo den okontrollerade massinvandring,som årligen expanderar och som i slutändan kommer att driva landet i fullständig misär.Socialt har vi redan uppnått en art av anarki,men ingen tycks höja ett finger eller ögonbryn,åtminstone ej från regeringshåll.M.a.o "Lets Go"-politik är rådande...Skulle kunna ge ytterligare ex.inom andra dep-områden.Hur skötes t.ex arbetsmarknadspolitiken ??Varför finns det inga arbeten för de yngre??Varför försämras skolan ??
    etc,etc,etc,

    SvaraRadera
  12. Carina det finns frågor som SD delar med vänsterpartiet framförallt utrikespolitiken,tittar man på valpejl.se så finns det en del gemensamma nämnare på området.I frågan om den svenska Afganistaninsatsen så anser, inte alla men partiledaren och partisereteraren(och en del andra inom SD) att Sverige snarast bör lämna den missionen.En fråga dom delar med vänsterpartiet.Likaså uträdeskravet från EU där tycker SD som flertalet vänsterpartister.Jag skulle för den skull aldrig få för mig att hävda att SD och V är exakt likadana.Kan dock hålla med dig om att MP:s invandringspolitik är minst sagt lite väl liberal för att jag ska dela den.Carina ,det behöver väl ändå inte nödvändigtvis vara så att vi som av olika skäl inte röstar på just SD är extremt naiva och flykting/invandringsvänliga vänliga. /Petter

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2011-05-26 10:09

    För en stor majoritet av svenskarna, inklusive politikerna, är invandringsfrågan en av många frågor som konkurrerar om utrymme, inte Frågan med stort F som en minoritet försöker klämma in i alla diskussioner. Av skäl som jag (se ovan ) gärna skulle få genomlysta av en kunnig expert, är denna minoritet kraftigt överrepresenterad i kommentarspalterna, om man tittar t ex i kommentarerna till Studio Ett i radions P1 finns det en handfull debattörer som lyckas vända nästan allt till någonting som de kan kommentera med sin vid det här laget mera än välkända uppfattning i invandringsfrågan. Till slut tröttnar de debattörer som även ser andra angelägna frågor, t ex hur vi ska skapa en hållbar utveckling på vår lilla och trånga planet, och deltar inte längre i diskussionen. Jag fruktar t ex att dagens migrationsskäl (förtryck, fattigdom) snart blir marginella jämförd med ekologiska flyktingar när miljön i store tätbefolkade områden kollapsar!

    SvaraRadera
  14. Det du beskriver, Thorsten, att invandringsfrågan är en av många frågor som konkurrerar om utrymme, är en von oben-syn som nog är själva grunden till att invandringsfrågan dominerar så starkt bland gemene man.

    Min uppfattning är att invandringsfrågan kommer att vara prio ETT, så länge vi importerar fattigdom, kriminalitet och arbetslöshet.
    Så länge som vi har problem med att finansiera alla andra viktiga välfärdsfrågor.

    Jag tror inte som du, att snart "tröttnar" debattörerna, inte alls - våren i Sverige har precis börjat, modet att våga tycka, tänka annorlunda än politikernas "rätta" prioritering håller på att bli en megafolkrörelse som kulminerar i nästa val.
    Om inte de etablerade väljer att lyssna. Vi är inte besvärliga barn, som "snart tröttnar".

    SvaraRadera
  15. Thorsten Schütte2011-05-26 10:38

    Carina, jag menade inte att de invandrarkritiska debattörerna tröttnar, utom de andra när de jämnt ser samma kommentarer. Och då går dialogen ännu mera på sparlåga!

    SvaraRadera
  16. Thorsten:
    Åter har du rätt,"invandringsfrågan är en av många"...Men nog är det så att har du akut tandvärk,söker du hjälp för denna i första hand.Även om stortån har början till nageltrång..eller det kliar i skärten.Just prioritering är det som 7-klövern och landets "kulturdebattörer" missat.För mig personligen har det alltid varit det som ömmat mest,jag sökt avhjälpa i första hand.Men kanske är jag en aning udda och omodern !!!

    SvaraRadera