onsdag 25 maj 2011

Ingen kan säga det som Mats Olsson.



Stor rubriker inatt när jag gick in och kollade världshändelserna när gästerna åkt hem.
Om vaddå?
En allsvensk fotbollsmatch, med ett av mina närstående lag, HIF som drabbad. I staden som Sydsvenskan älskar.

Mats Olsson beskriver hopplösheten bäst:
-"Orden och flosklerna haglade, röstlägena var höga, intensiva och upprörda.
Nu får det vara nog... det är samhällets fel... det är fotbollens fel... klubb­arna måste ta ansvar... politikerna måste agera... polisen har för lite makt... polisen har för mycket makt... den största skandalen hittills... vi måste få övervaknings­kameror... vad fan gör Lars-Åke?... titta på England, där är det lugnt... jo, men det kostar en BNP att gå på fotboll, och det är bara turister med Harrods-kassar på läktarna... det är ett fåtal som förstör för den stora massan... de flesta är ordentliga supportrar, som stöttar sitt lag... det handlar om enstaka rötägg...
Styrs enligt HA-mallar
Jag har hört detta i 15-20 år nu. Är det nåt jag är trött på är det de enstaka rötäggen, de få som förstör för den stora massan."

Om en räv som Olsson inte dristar sig att finna en lösning på detta som tycks vara en never-ending story, då vore det närmast genant att tro att just jag skulle.
Vad jag skulle vilja säga dock, är att det var lite bra att just denna huliganattack hände utanför Stockholm. Detta för att hela landet måste vakna. Inte avfärda problemet som Stockholmskt.
Så en fråga bara: Varför finns matchvärdar vid plan, när de inte får ingripa?
Isåfall kan man ju lika gärna antingen ha tvåtusen matchvärdar - eller också inga alls - med samma resultat.
Inget resultat alls.

Aftonbladet Sydsvenskan HD skånskan DN

6 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-05-25 17:04

    Samma suckande kommentatorer som också tyckt att det är dåligt av fotbollsförbundet att införa bestämmelsen att domaren ska bryta matchen om begaliska eldar tänds eller annan pyroteknik används. För det klarar dom på San Siro bevars. Det går väl an för dessa halvsnyftande kommentatorer att tycka att det är för bedrövligt att detta kunde hända, men att bistå ansvariga med ett rungande kraftigt JA till förbud mot pyroteknik på idrottsevenemang, det mäktar man inte med. Ska det vara så himla svårt att förstå att om man ska använda någon form att effekthöjande pyroteknik så ska det ske under synnerligen kontrollerade former, godkända av därtill utsedd brandmyndighet. Man behövde bara se de två små vettskrämda pojkarna som fick tröstas av föräldrarna för att förstå hur ett konsekvent beslut ska se ut. Fotbollsfest är en sak. Stora fyrverkerier något annat. Sen måste arrangören sätta sig in i lagstiftningen. Värdarna hade full rätt att stoppa galningen som kommit in på deras område innan fotbollsplanen.

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-05-25 17:37

    Sorglig historia, särskilt då en av MFFs spelare är son till goda vänner i församlingen. Jag tycker att åskådarna ska få biljettpengarna tillbaka, de har ju blivit blåsta på det de betalt för!

    SvaraRadera
  3. Åter ett bevis för hur politiker i skilda länder misslyckats med lagstiftningen.Att Sverige ligger ljusår efter är kanske inte förvånande,med tanke på den anarki som råder. Den skandal som igår drabbade 24.000 fotbollsintresserade,klubbkassor och övriga,borde väl väcka Fru ASK...och de lagstiftande.Att en chaot kan rusa in på plan och angripa en spelare,fasttagas av polisen och vara på fri fot några timmar senare..ger väl en klar bild av efterlåtenhet.Hur uppfattas detta av hans gelikar runt landet ?? Är det nu fritt fram på arenorna att uppföra sig så ???Tydligen eftersom straffet tycks vara lågt eller inget !!!!! I övrigt instämmer jag i Ulf`s tankar kring pyroteknik.Förstår inte det "lustiga" nöjet,att tända eldar och kasta smällare kring sig på en idrottsplats.

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  5. @Anonym: 09:14: vad i hela glödheta h-vete har denna vettvillings ev religiösa tillhörighet med saken att göra?

    Vad är du själv för någon om du anser det vara viktigt?

    /Öbon

    SvaraRadera
  6. Tack Carina, för att du tog bort anonyms kommentar! Du kan sudda min förra också.

    /Öbon

    SvaraRadera