onsdag 25 maj 2011

Simpel indoktrinering, instruering, politisk påverkan - skäms Fryshuset.


I tre år har Fryshuset rest runt i Sverige för att kartlägga hur unga människor uppfattar sin situation och sina livsvillkor, och för att utifrån detta ge kommuner och andra beslutsfattare kunskap om vad som behövs för att åstadkomma en positiv utveckling för Sveriges unga.


Undersökningen av Fryshuset slår fast att unga människor längtar efter kontakt med goda vuxna förebilder.
??????????????????????????????????????????
Berätta mer för oss om självklarheter som vi normalbegåvade redan sedan länge begriper, Fryshuset!
Hela rapporten är självklarheter, men till Fryshusets fördelar vinklade självklarheter.
Så erbarmligt självcentrerat och bortslarvat.

Undersökningen ger vid hand att" 86 procent av alla ungdomsgrupper uppgav att rasism är ett stort problem".
Vilket underlag för undersökningen har Fryshuset haft?
Alla Sveriges ungdomar, eller bara dom som just Fryshuset månar speciellt om.

Riv utredningen och alla patetiskt otrovärdiga och manipulerande signaturers stöd till stiftelsen.

SvD

10 kommentarer:

  1. Enligt dem själva har de under tre års tid rest runt i 120 kommuner och intervjuat tusentals ungdomar, så deras underlag torde vara ganska stort, större än de flesta SIFO-mätningar m fl som görs innan val, t ex.

    Självklart skriver Carlberg, Liljeroth-Adelsohn m fl i egen sak, men det har de ju rätt att göra.

    Jag är för gammal för att ha deltagit i Fryshusets alla olika arrangemang, men genom mitt tidigare yrke kom jag då och då i kontakt med dem. På Fryshuset samlas ungdomar som inte riktigt passar in på andra ställen. Det kan vara struliga ungdomar, som inte orkat gå klart skolan, men som hittar en fristad och går en utbildning de klarar av - utan att kraven för den skull är särskilt låga. De som är välartade 18-åringar med MVG:n söker sig inte dit, däremot kan de som har mest IG:n få det stöd de behöver.

    De har basket, replokaler, teater ..., de är engagerade i Lugna gatan, Elektra (mot hedersrelaterat våld och förtryck), Chaplin (nätverk kring glömda barn) mm mm.

    Så jag förstår nog inte din starka reaktion med "alla patetiskt otrovärdiga och manipulerande signaturers stöd till stiftelsen."

    Det kan väl aldrig bli för många goda insatser för ungdomar?

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. Öbon:
    Efter att ha läst din utförliga redovisning vilka som ingår i "Fryshuset"...Stöter det inte dina ögon att dessa ungdomar i första hand ser "rasism"som sitt stora problem...och det till 86 % ???? Kanske var det just detta som Carina ville peka på,när hon satte rubriken !!!

    SvaraRadera
  3. Lars, det kan vara precis så, att dessa ungdomar känt rasism in på bara skinnet långt mer än du och jag gjort.

    /Öbon

    SvaraRadera
  4. Ps. En annan fråga som oroar ungdomarna är vuxnas drickande, hela 95% ser alkoholanvändadet som ett stort problem i deras kommun.

    /Öbon, som nu måste dra sig ur en stund, för att hämta skolbarn

    SvaraRadera
  5. En vinklad undersökning och en vinklad redovisning går alltid att acceptera om den inte utger sig för, eller låtsas vara allmänglitig.
    Om den vinklade undersökning försöker framställa sig som om vore den objektiv är bara motbjudande och gör mig fruktansvärt misstänksam på syftet, som vanligt när jag mår dåligt av något, som undertecknarna av denna vinklade rapport, så är det på grundomoral, av självhävdande och klappande på det egna bröstet.

    SvaraRadera
  6. Utan att ge mig i diskutionen huruvida undersökningen och dess redovisning är vinklad eller ej,så noterar jag att öbon tar upp en viktig och kanske lite undanskymd fråga:Vuxnas alkoholdrickande,bla barn till alkoholister.En lite bortglömd grupp. /Petter

    SvaraRadera
  7. Om nu ni "normalbegåvade" redan vet att unga behöver mer kontakt å bättre förebilder hoss vuxna, varför i helvete gör ni inget då?
    Fryshuset månar om ALLA ungdomar, dom bryr sig om ALLA ungdomar, dom hjälper ALLA ungdomar som vill ha deras hjälp.
    Det finns många blinda vuxna där ute som inte ser dagens problem, å de finns många vuxna som ser dom men inte gör ett skit åt saken.
    Det finns inte många vuxna där ute som ser problemen, som försöker hjälpa till, som försöker. Medans på fryshuset är det FULLT av vettiga vuxna, såklart alla unga söker sig dit.
    om det är några man ska lyssna på så är det dom!

    öbon - jag råkar va en av alla 18åringar på fryshuset, alla där är inte outsiders eller IG elever. det finns alla typer av unga där, allt från välskötta mvg elever till talangfulla idrottare till dom som hamnat snett. på fryshuset har alla lika värde, inget problem anses viktigare än ett annat, alla är välkommna och alla passar in.

    SvaraRadera
  8. Jag är verkligt lycklig för dig, anonym, att du hittat nån som kan leva upp till dina behov av vuxna!
    Det jag vänder mig mot är vinklingen, jag avskyr att bli lurad och förd bakom ljuset, och jag reagerar med kraft. När det står att 86%av alla ungdomar ser rasismen som ett stort problem - då tänker jag att Fryshuset vill manipulera mina åsikter. Och då, gör den grova förenklingen att hela utredningen känns tvivelaktig.
    Synd på så rara ärtor.

    SvaraRadera
  9. @Anonym, 09:30: jag ber dig m fl som besöker Fryshuset om ursäkt för min ensidiga bild. Jag erkänner att jag inte varit där de senaste tjugo åren, och då var jag själv i 30-årsåldern. Jag var där som en av stadens många barn- och ungdomsbibliotekarier och DÅ fick jag denna (uppenbart) trånga bild. Det gläder mig mycket att så många söker sig dit.

    /Öbon

    SvaraRadera
  10. @Petter, tack för att du noterade min kommentar om alkohol. Är själv en medberoende och vet alltför väl vad detta gift kan ställa till med.

    /Öbon

    SvaraRadera