tisdag 17 maj 2011

Titta noga på dessa två gubbs - de är själva sinnebilden av svensk självgodhet och maktfullkomlighet.


I SvD skriver idag Olle Scmidt FP, och Hans Wallmark M och kritiserar våra danska grannars val att skydda sitt land med hjälp av gränskontroller.

Det är bra förmätet.
Danmark måste givetvis ha rätt att göra vad som krävs för att skydda sina medborgare från svensk kriminell maffia-, mord-, våldtäkts, terror- och allmänt slapphänt förbrytarliberalism och totalhaveri.

32 kommentarer:

  1. Carina:
    Bättre än dina förklaringar till orsaken för Danmark,att införa gränskontroller,kan jag ej finna...Varje inskränkning och allt försvårande av att MANO-lycksökare och
    kriminella "minoriteter" från sydeuropa överrenner oss i Skandinavien måste lovordas !!!

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2011-05-17 12:18

    Om artikeln handlar om passkrångel när vi far över sundet då sällar jag mig till de självgoda och maktfullkomliga gubbsen. Jag minns Berlin och den arbetspendling som fanns innan man stängde till och byggde muren. Då upphörde Berlin att leva. Passkontroller a`la Israel-Palestina för arbetspendlarna över sundet? Wä und fasse.

    SvaraRadera
  3. Jag bor här. Jag färdas över oftast via bron o ibland via båt till Danmark. Jag hälsar, för min del, Danmarks åtgärder med glädje. Ja, närmast vördnad för att någon vågar se och åtgärda problem. Om det, nu när jag närmar mig 60, skulle införas passkontroller så ..... so what. Det har gått för långt nu.

    /ingvar

    SvaraRadera
  4. Varför dra så långt gående ytterlighetskonsekvenser som Israel-Palestina, Berlin.
    Mig veterligen visar man pass varje gång man går ombord på ett flygplan, oavsett vart du ska. Inget konstigt med det.

    Jag håller med Ingvar, jag visar med glädje mitt pass, om danskarna nu vill kunna skydda sig från konsekvenserna av Svensk totalhavererad laissez-faire politik.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-05-17 12:54

    Den nordiska passunionen säger att pass ej behövs, den är mycket äldre än EU och Schengen. Permanenta gränskontroller inom Öresundsregionen som allt mer växer ihop och med stor turtäthet över Sundet är nog ganska orealistiska, en för stor apparat helt enkelt. Men fler stickprovskontroller (där det förstås räcker med leg typ körkort, tänk på passunionen), mycket slumpvisa so att buset känner sig osäkert, det är helt OK!

    SvaraRadera
  6. Carina:
    Nu satte du fingret på en varböld.Tänk vilket aber för alla de kriminella "nysvenskar" som bor i Örestadsområdet.(läs Malmö,Landskrona )
    Alla de c:a 35.000 illegalt levande i Sverige, som inte längre kan resa till Danmark och begå brott.Därefter snabbt återvända till "asyllandet" med vetskap om att ingen söker dem....

    SvaraRadera
  7. Ulf Hjertén2011-05-17 13:34

    35000 nya invandrare i Sverige reser regelbundet över sundet och begår brott i Danmark och sedan gömmer de sig och slickar såren någonstans i Örestadsområdet? Om regelbundenheten innebär 1 brott i månaden så blir slutsumman ca 420000 kriminella handlingar. Hur trovärdigt är det? Om ni som är oroliga för invandringen och det mångkulturella ändå inte bredde på så tjockt, då skulle det bli lättare att föra en allvarlig och ärlig dialog. Känner vi inte igen det samhälle vi funderar kring då blir ju slutprodukten av samtalen knappast något att bygga vidare på. 420000 allvarliga brott kan inte döljas i någon officiell brottsstatistik hur friserad den än är.

    SvaraRadera
  8. Nä, den är hemligstämplad. Statistiken alltså. Varför kan man bara undra.

    http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/may/bra-sekretess.html

    Thoralf är riksdagsman, förvisso för SD ......

    /ingvar

    SvaraRadera
  9. Ulf:
    Nu tar du i så kraftigt att du t.o.m överträffar mig....Har aldrig talat om 35.000 "nya invandrare",de jag nämner är sådana personer som "inte en gång" har rätt till asyl i Sverige.(landet som ändå silar mygg och sväljer kameler).Dessa mina 35.000 uppehåller sig efter uppmaningen att lämna landet,illegalt kvar !!!
    Förutom fri sjukvård och gömställen i olika kyrkosekter lever de enligt undersökningar,på olika brott.I Skåne har man med anledning av närheten till Danmark,möjlighet att utöva dessa brott,samt därpå som jag skrev återvända till sina gömseln.Om det nu "enbart" är en tiondel av de befarade brott du summerat samman,skadar det trots allt många offer.Om det skulle vara en sådan kriminell trafik i omvänd riktning skulle jag också söka en lösning likt Danmark.

    SvaraRadera
  10. Sån't trams. Dåligt tänkt blir dåligt skrivet snömos. Verklighetsförankring kan man inte beskylla herrarna för. Inom Wallmarks valområde är brottslighet utförda av "hit&run besökare" omfattande. Just nu åtalas några med drygt 25 olika svenska och europeiska identiteter, 8 st i snitt....Inbrott med grovt övervåld mot bl a äldre.Känns mycket onödigt. Och ska jag flyga inom Norden måste jag visa pass för att vara säker på att få komma ombord. Så Gubbs, stissa inte upp er, gör något genomtänkt innan SD fortsätter leva sin framgångssaga.

    SvaraRadera
  11. När det uppdagas köpta uppehållstillstånd får man behålla dem. Köper jag en cykel som visar sig vara stulen får jag lämna tillbaka den.
    Hur tänker ni nu då i Sveriges Riksdag?

    SvaraRadera
  12. Hur mycket kriminalitet tycker Ulf vore lagom för danskarna, räcker två bombdåd och några mord på öppen gata/vecka plus allt annat smått och gott?

    Om inte alla öppnagränskramare vore så enögda och naiva, skulle vi som ser vartåt det barkar slippa upplysa om alla de brott som tex PI berättar om dag efter dag efter dag efter dag efter dag efter dag.

    SvaraRadera
  13. Heja Sega Gumman, varmt välkommen, här behövs verklighet bland alla drömmare!
    Sista frågan till riksdagen- den tar jag tacksamt svar på!
    Likhet inför lagen, kan det intressera Ulf och Thorsten?
    Tack Ingvar, alla som lever mitt i, har en stor uppgift att berätta för dom med skygglappar.

    SvaraRadera
  14. Thorsten Schütte2011-05-17 15:48

    Jag ork' int' bråk'

    SvaraRadera
  15. Två ynkliga PK.pajasar som inte kan sopa rent fra,mför egen dörr!

    SvaraRadera
  16. Thorsten:
    Eftersom du tillsammans med Ulf,är mina två bästa antagonister och motdebattörer,måste du absolut kämpa vidare..Själv kämpar jag min kamp just nu,för att komma tillbaka i tidigare skick.
    Get`s nicht,gibs nicht.....

    SvaraRadera
  17. Ja, 'mitt i' o 'mitt i' .... nu är det så att jag bor ungefär så som Wallmark. En ekonomiskt 'gated community'. Men i Skåne iaf.

    Tack o lov för pengar.

    /ingvar

    SvaraRadera
  18. Thorsten Schütte2011-05-17 16:26

    OK, jag skrapar ihop mina sista mentala krafter för i dag:
    Det är skillnad mellan en stulen cykel som enkelt kan lämnas tillbaka och en person som har fått uppehållstillstånd för ett antal år sedan på falska grunder, men har både gift sig och fått barn, för att nämna ett inte ovanligt exempel. Då vägs orättfärdigheten i uppehållstillståndet mot att kollektivbestraffa partnern och barnen genom att utvisa ena föräldern. Det sker alltså en individuell prövning, ingen generell preskription!

    SvaraRadera
  19. Thorsten:
    Du ser att allting går,om man bara har rätta "kampfwille".Du kan trösta dig med att slippa smärtor och se alla dessa färger för dina ögon,när man som jag nu förflyttar mig i korridoren..Men i morgon skall jag tillbaka hem, det har jag gett mig den på...F.ö måste jag beröma dig,för ditt sätt att liksom räven undkomma svåra lägen.Du har naturligtvis också flera utgångar,där du tills nu förstått,att välja den riktiga...

    SvaraRadera
  20. Thorsten Schütte2011-05-17 16:56

    Lars, jag hoppas Du tillfrisknar snart. Min tillfälliga energibrist berodde inte på blogginläggen, men för att jag fick samla alla mina krafter för en kontakt med comhems kundtjänst. En veritabel energitjuv!

    SvaraRadera
  21. Gated community bodde jag i i Californien på 80talet, då när Sverige var ett fantastiskt land som inte behövde dylika.
    Long time ago!

    SvaraRadera
  22. Ingvar:
    Minns hur denna Wallmark - då sedd som kronprins-till överguron Wallin i Ängelholm,trädde in i KF-salen.Blyg och bortkommen stapplade han fram för att under första mandatåren sitta tyst och enbart räcka upp handen vid behov.Men som lydigt offer inom högerkonservativa Ängelholms-M,fick han tydligen efter sina hundår möjlighet till Riksdagen.Vid sista valet var han tvungen att själv satsa pengar på en personkampanj,men lyckades....Vet inte om denne man har någon speciell kompetens,kring Danmark och gränskontroller..Men jag säger som Kolingen "fan troet"

    SvaraRadera
  23. Carina:
    Du måste ha varit en än mer betydande person än övertecknad..V.I.P gör att man känner sig en bit underdånig...Men s-it samma nu gäller viktigare saker,i varje fall för mig...Har du f.ö suttit i 1:st class,och underhållit dig med Beete Midler,utan ens veta vem hon var??? Jag har....

    SvaraRadera
  24. Ulf Hjertén2011-05-17 17:50

    Kära Carina! Var i fridens namn har jag över huvud pläderat för att danskarna minsann kan ta emot så och så mycket kriminalitet från Sverige? Jag har bara uttryckt att jag inte tror att det är en lösning på den danska kriminaliteten att införa passtvång igen. Något som vi inte haft på många många år. Jag tror inte på att stänga gränsen mellan Sverige och Danmark. Det är de hele.

    SvaraRadera
  25. För mig är det lite samma sak, Ulf.

    SvaraRadera
  26. ha-ha-ha Lars, säg mig var du bor och jag ska säga dig vem jag är, eller....?
    Tack och lov, inte!

    SvaraRadera
  27. Lars Å:

    Jag jobbade faktiskt i Ängelholm när han tog över, inplockad från NST i Landskrona. Jag tyckte han verkade bra. Det var då det. Andra tider nu.

    /ingvar

    SvaraRadera
  28. Han såg förresten ut som en Mecki-docka :)

    http://www.hdg.de/lemo/objekte/pict/JahreDesAufbausInOstUndWest_puppeMeckiHoerZu/index.html

    Både håret o kläderna ...

    /i

    SvaraRadera
  29. Thorsten Schütte2011-05-17 21:46

    Mecki - det väcker barndomsminnen! En sådan docka hade vi hemma!

    SvaraRadera
  30. Ingvar:
    Av ren hänsyn till "blogginnehavarinnan" undvek jag att nämna hans ursprungsort.Nu är skadan skedd och ytterligare nedsvartning om möjligt,av mångkulturens högsäte...

    SvaraRadera
  31. Lars Å:
    Ja, men jag berättar mycket positivt om L-krona också. Sådant finns :)

    Vill bara påpeka att HW var (och är) ytterst välklädd. Det var färgsammansättningen - skjorta/slips - som påminde om Mecki-dockan. Ja, o utseendet då .....

    På tal om "mångkulturens högsäte" - bränder o upplopp i Rosengård i natt.

    /i

    SvaraRadera
  32. Ulf Hjertén2011-05-18 15:38

    Bränder och upplopp också på ett flertal ställen på Irland, vid antiberlusconidemonstrationer i Italien, liksom säkerligen på tusentalet andra ställen i vår sargade och galna värld. Vågar man också söka andra orsakssammanhang till detta än de okontrollerbara folkvandringarna? Jag tror att det är viktigt att man gör det. Jag tror att det finns minst lika farliga andra orsaker än fanatiska muslimska terrorister med världsherraväldeambitioner. Kanske bland dem som skiter fullkomligt i miljökatastrofer, svält, droghelveten, småflickshandel m.m bara de får sin profit och oinskränkta makt.

    SvaraRadera