tisdag 17 maj 2011

17 maj från morgon till kväll - vi gratulerar!


"Barnetog, boller og brus, konserter, uteliv og fest. Der er Oslo-program for heeeele nasjonaldagen!

6 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-05-17 10:44

    Heja Norge, och lycka till i det allt mera hårdnande förhandlingspelet om makten och naturresurserna i Arktis!

    SvaraRadera
  2. Minns mina studieår i Göteborg, en av Norges stora utbildningsstäder, fr a när det gäller teknik (jo, det är sant, Norges tekniska högskola finns i Trondheim och för många sörlänningar ligger Göteborg bättre till).
    Det kändes som om det plötsligt var en helnorsk stad, med glade gutter och piger överallt. Fest, fest, fest!

    Kändes helt okej, med tanke på Gbg:s historia med holländsk ingenjörsteknik, tyska som skol- och kyrkospråk och senare engelska handelshus. Svenska språket var länge, i ungefär de första hundra åren, i minoritet.

    /Öbon

    SvaraRadera
  3. Öbon:
    Och om hundra år eller kortare,är man tillbaka i de "gamla" vanorna..Fast då kommer Arabiska och olika Bantu,Zuluspråk,etc att vara i majoritet.Lycka till Kal & Ada i nya Götet,där Masthuggskörka då har byggts om till en Moskeè...Wallmark och alla andra påhejare för mångkulturen,är sedan länge döda och bortglömda. "Bara nya göteborgare" i fotsida dräkter kommer att pryda Aveny`n.Ack va skönt man är så gammal,som man är....

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-05-17 13:06

    Det kanske blir så här med Gbg:
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Tandoori%C3%A4lgen

    SvaraRadera
  5. @Thorsten, man vet aldrig.

    Men om Arktis- och Grönlandsisarna smälter, pressas Golfströmmen söderut och värmer inte upp vårt lilla hörn av världen och det blir kallt hos oss, riktigt kallt.

    /Öbon

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-05-17 21:02

    Ja, det kan bli en tillfällig temperaturnedgång just i Skandinavien innan det även blir varmare här, om den globala uppvärmningen fortsätter. Den tillspetsar även kampen om Arktis där nu Danmark gör anspråk på nordpolen. De fem länderna med tårtbitar till Nordpolen ger just nu kraftiga sparkar på smalbenen under förhandlingsbordet, i medieskuggan. Något att uppmärksamma mera!

    SvaraRadera