tisdag 17 maj 2011

Titta noga på denne Man, en unikt klarsynt modig lysande svensk stjärna.


SvD: Stora brister i svenskt stöd till brottsoffer.

Riksrevisor Lan Landahl: "Hanteringen av skadestånd till brottsoffer brister på flera punkter, visar en ny rapport från Riksrevisionen. Regeringen saknar dessutom överblick över brottsskadestånden. Bristerna måste åtgärdas omedelbart".
I ett land som Sverige - drömlandet för brottslingar, måste Jan Landahl vara beredd på att stånga sin panna blodig.

7 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-05-17 12:49

    Ja, det där med skadestånd i Sverige är ett sorgligt kapitel. Om skadestånden i USA är astronomiska och skapar en rädslans och återföräkrans kultur, då är de på samma sätt på tok för låga i Sverige, både till brottsoffer och i andra sammanhang.
    Och sedan borde det vara en självklarhet att staten förskotterar skadestånden skyndsamt till målsäganden och tar över indrivningen från den dömde. brottoffret ska inte behöver förnedra sig till att själv driva in dessa pengar från gärningsmannen som dessutom kan vara medellös.

    SvaraRadera
  2. Skadeståndsmarknaden är en sjuk industri i USA och Kanada. Du kan begära skadestånd för futtigheter som i Sverige anses tillhöra det sunda förnuftet. T ex skadestånd för att en kaffekedja serverar hett kaffe, som man kan bränna sig på om man inte blåser. Kaffekedjan ska alltså varna för att kaffet kan vara hett(!).

    Eller att glassen kan vara kall och isa mot tänderna ... osv osv osv.

    Dessa är ett par autentiska fall.

    Så vill vi väl inte ha det heller?

    /Öbon

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-05-17 13:03

    Nej, Öbon, så ska vi inte ha det. Jag menar bara att USA och Sverige representerar var sitt ytterlighetsdike vad skadestånden anbelanger och jag vill gärna vistas i mittforan i detta avseende!

    SvaraRadera
  4. Nä inte så alls. Bara lyfta offren och deras livslånga smärta.
    En ung kvinna skändas, våldtas. Efteråt mår hon så dåligt att hon tar sitt eget liv.
    Mannen fick 5 månaders fängelse.......

    SvaraRadera
  5. Ojoj, jag sköt lite över målet, tror jag. Det är sant att Sverige ligger i den andra skalan och att det måste åtgärdas. Vet inte vad jag tänkte på riktigt när jag kom med mina rallarsvingar om USA:s stämningskultur.

    /Öbon

    SvaraRadera
  6. Någon som känner till om en utnämning till Riksrevisor,är fast anställning med lön till sista andetaget ??? Annars måste denna Landahl frukta avsked på grått papper..Eftersom landets vetenskapliga trust i regeringen,knappast låter sådana allvarliga anklagelser stå oemotsagda...Hur kan en man som "trampat jordgolv" under sin barndom,ha fräckheten att knäppa Reinfeldt/Borg på näsan...

    SvaraRadera
  7. Ingen vill ha det advokaternas krig som USA har, så dina rallarsvingar tog nog där de skulle.

    SvaraRadera