torsdag 19 maj 2011

Signaturen Argus på DN, om vår ålderdom.


Argus kommentar vinner idag:
"Den svenska staten måste ha lyckats med det största svindleriet i mänsklighetens historia. Den har fått gererationer av människor att avstå från mer än 50 % av sin inkomst i skatt i tron att de skulle vara trygga den dag de inte orkade försörja sig själva. Återigen uppenbaras sanningen i Lita aldrig på staten."

1 kommentar:

  1. Thorsten Schütte2011-05-19 10:20

    Det 50 % avser nog summan av skatt och arbetsgivaravgifter. Men det är lika illa för det: en stor del av arbetsgivaravgifterna är ju premier till pensions- sjuk och arbetslöshetsförsäkringen. Dessa pengar bör vara öronmärkta och ersättningar därifrån är inte bifrag eller gåvor, utan mina egna pengar. Staten nallar dock ständigt ur syltburken, både genom engångsbelopp (de drygt 200 Mdr som flyttades från ATP till statskassan under 90-talet, vilket Lars flera ggr förtjänstfullt uppmärksammat) och genom att sjukförsäkringen efter alla drastiska nedskärningar går med överskott som dräneras till statskassen.
    Min önskan är: inför vattentäta skott mellan statsbudgeten och socialförsäkringar, flytta vid skilsmässan över ett antal miljarder som staten har norpat åt sig som buffert och låt det hela vara självfinansierade genom att avgifterna och utbetalnigar anpassas, dock ej med tvära kast, därför bufferten som framöver bör hållas konstant över en konjunkturcykel.

    SvaraRadera