torsdag 26 maj 2011

När politiker och rättsväsende misslyckas.



Då tar folk lagen i egna händer.

Det finns en risk att den huliganutpekade 18-åringen ska drabbas av andra supporters ilska. På kvällen samlades upp mot 30 personer på gatan utanför hans hem. Han har erkänt omständigheterna när han gav sig på HIF-målvakten Pär Hansson men nekar till misshandel. (erkänt - men nekat?)
18-åringen släpptes efter förhör.

Reaktionerna på internet mot händelsen på Swedbank stadion som ledde till att derbyt MFF-HIF stoppades är mycket starka. Polisen har därför sedan i tisdags tillsyn över mannens bostad.
Enligt polisen är 18åringen välkänd i de här sammanhangen som risk-supporter. Att han inte är misstänkt för brott tidigare beror enbart på att konfrontation förhindrats.
– Vi körde ut till Dalby och släppte honom. Men han har väl ringt efter någon och lyckats ta sig tillbaka i tid för matchen, säger supporterpolis i Malmö.

Polisens idé om problemlösning, att skjutsa ut huliganerna en liten bit utanför stan får väl anses som mer än lovligt naiv.
-"Som en gummiboll kommer han tillbaks igen...."

Föräldrarna vädjar nu i Öppet brev om rättvisa för sonen.
Men var fanns föräldrarna då?

Det stör mig nu, precis som då när sönerna gick i skolan.
De fanns aldrig, aldrig där, de föräldrar som hade ligist- och vandalbarn. Inte förrän något annat barn hade råkat ordentligt och riktigt illa ut på deras bekostnad. Då simsalabim kom föräldrarna fram från de osynligas och tystas rike. VÄDJANDE, DUNDRANDE och KRÄVANDE, FÖRSVARANDE och YRKANDE på RÄTTVISA.
Rättvisa.
Det är förunderligt hur somliga tycker att deras barn ska ha just det, som dom har förmenat alla andra.

Expressen city Sydsvenskan Skånskan HD HD Expressen aftonbladet

11 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-05-26 12:32

    Då tar folk lagen i egna händer.

    - Vilket i ett civiliserat sammhälle till varje pris måste förhindras!

    SvaraRadera
  2. Dalt,dalt,dalt..och en oförståelig aktion,att köra en hulligan l5 km ut från Malmö.Sätta honom på ett "mjölkabord" och inbilla sig,att denne sitter kvar ute på vischan !!!!F.ö om denne l8-årige är tidigare bekant för sina extrema handlingar,hur kan han vara ostraffad ??? Tydligen är denna utveckling i landet önskvärda från styrandes sida.Ja, annars kan jag inte förklara hur lagstiftarna tänker,om de öht tänker...Denne unge man har ju nu förstört sitt framtida liv,genom de stora kostnader som drabbade kommer att begära i skadestånd !!! KF kommer att jaga honom och tvinga till ett liv på existensminimum.Alt.för honom ett liv som kriminell,och därmed ytterligare kostnader för staten.Om så..ett framtida dyrt DALTANDE....

    SvaraRadera
  3. Så länge det så kallade rättsamhället tar parti, i socialistisk anda, för de kriminella på offrens bekostnad så kommer dessa svin att kunna härja fritt. Offren ska förstå, ursäkta och gärna glömma övergreppen. Varför ska man ha förståelse för den som begått övergrepp mot en ??

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-05-26 16:44

    En liten tankeställare som visar att samband bra föräldrar-lyckade barn, "dåliga" föräldrar-"misslyckade" barn inte är så glasklart, jag har läst boken för några år sedan:
    http://www.svd.se/kultur/litteratur/viktig-paminnelse-om-foraldraskapets-fallor_33782.svd

    SvaraRadera
  5. Liknande har hänt på en fotbollsmatch för 8-åringar. Då föräldrar attackerade den 16-årige domaren, och en funktionär!

    Det har hänt i inomhusfotboll i Uppsala att en klubb drabbats två år i rad att deras anhängare sprungit in och attackerat domare och spelare i motståndarlaget. -Åtminstonde den ena händelsen har varit uppe i Tingsrätten (misshandel bl a)!

    SvaraRadera
  6. Är ni alla helt uppslutna av medierna?Maken till häxjakt har jag inte varit med om. Fattar ni inte att Sverige har större problem med pedofiler,våldtäktsman mfl? Denna stackars 18-åring ska styckas offentligt tycker ni,är det rimligt? Här saknas proportioner sannerligen. Han har beträtt planen,och?? Gäsp.... Måste hända lite i detta land när det får så stora rubriker.

    SvaraRadera
  7. Anonym, här gäller det vilken värld man vill leva i.
    Jag föredrar en värld där inte vilda mobbar tappar kontrollen och slår ner folk till höger och vänster bara för att dom blir sura eller är lite dåliga förlorare. Styckas offentligt? Nätack, men jag blir glad om barnfamiljer vågar gå på fotboll igen.
    Lycka till i din masffiavärld, köp en hjälm och flytta till Malmö eller Landskrona!

    SvaraRadera
  8. Anonym:
    "Denne stackars l8 åring"...menar du samma ouppfostrade hulligan,som jag ovan gav en kommentar till ??? Var i så fall kommer ordet "stackars" i i bilden.Är man 18 år gammal och fortfarande inte lärt sig hur man uppträder mot sina medmänniskor,befarar jag att det nu är allt för sent att lära honom.Sluta med svenskt dalt och uppfostra era barn ....

    SvaraRadera
  9. Håller med Anonym här ovan, till viss del. Oavsett vad 18-åringen gjorde, och har gjort tidigare i livet, nätmobben och irl-mobben borde skämmas de också. Vad vinner man på att ett antal människor hänger ut hans namn och adress, åker hem till honom och hotar honom?
    Ja, han gjorde fel, nej, ingen vill se detta på en fotbollsplan eller någon annanstans, men det är helt fel väg att gå att, precis Thorsten skriver överst, ta algen i egna händer. Då är vi inte mycket bättre själva.

    /Öbon

    SvaraRadera
  10. "Ta lagen i egna händer" ska det vara, inte algen (?).

    /Öbon

    SvaraRadera
  11. Thorsten Schütte2011-05-27 10:28

    Just det, Öbon. Jag tänker på Bjästa-mobben, som innan UG-programmet riktade sig mot den våldtagna tjejen (förkastligt) och efter UG mot våldtäktspojken och hans familj (lika förkastligt). Land ska med lag byggas, därför är hanteringen av Mladic så oändligt mycket snuggare än den av Usama!

    SvaraRadera