torsdag 26 maj 2011

I once had a dream.


En vacker dröm - den vackraste.

"Krig och våld kostade världen över 50 biljoner kronor förra året, pengar som bland annat hade kunnat lösa den europeiska skuldkrisen. Det menar australiensiska forskare i en studie om världens konflikter, skriver SvD

Jag vet, vi förbjuder allt våld, alla droger och allt krig. Låt oss sen alla ta varandra i händerna och sjunga We shall overcome....

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-05-26 13:02

    Om konflikternas upptäcktes i sin linda skulle man troligen med en tiondel av dessa pengar, använda för konfliktförebyggande åtgärder, kunna göra underverk, hindra en stor del av krigen!

    SvaraRadera
  2. Thorsten:
    Hade I-världen varit oberoende av OLJAN hade man kunnat spara ännu mer...Irak vore fortfarande Irak,och andra oljestater vore mindre utsatta för militära angrepp...Men nu är det som det är,och de bestämmande startar sina ekonomiska krig..efter eget önskemål.Tur att Ryssland själv har nog av naturresurser i sitt land !!!

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-05-26 13:19

    Lars, helt rätt observerat. Så även om man för äventyrs skull är klimatskeptiker (det är definitivt inte jag) borde man förorda att så snabbt som mjjligt göra sig oberoende av fossila energikällor!

    SvaraRadera