torsdag 26 maj 2011

Bödeln i Bosnien gripen -


mannen som gav fan i demokratin och Haagkonventionen.
På kort tid har bin Laden och Mladic, arkitekterna av de största massmorden efter WWII, funnits.
Ingen kan gömma sig för evigt, Kadaffi, Assad och alla andra mördardårar.


Jag läste att när Ana Mladic fick veta vad fadern gjort i Srebrenica­, stal hon pistolen som pappan fått när han tog sin officersexamen, gick till familjegraven och sköt sig själv i huvudet.

Det var inte hennes pris att betala.

Svd dn expressen aftonbladet

10 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-05-26 21:34

    Ja, och här har det i motsats till vilda västern metoden med Usama bin Ladin gått till enligt regelboken - gripen - anhållen - snart häktad - sedan ställd framför domstol. Så ska det gå till i civiliserade länder!!!

    SvaraRadera
  2. Domstolen i Haag är mycket bra.

    SvaraRadera
  3. De som begått brott mot serber går samtidigt helt fria, idag, 2011. Ingen journalist vill ens komma i närheten av en serb som vill berätta om hur hans anhöriga råkat illa ut när muslimerna dragit fram.

    Dagens politiska mode är att förklara en mångfacetterad konflikt i svart och vitt, och polarisera etniciteter mot varandra. "Söndra och härska", som romarna brukade säga.

    SvaraRadera
  4. Här är jag helt överens med dig Carina.Och precis som Thorsten skriver,förefaller gripandet gått till på ett korrekt sätt. /Petter

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-05-27 07:41

    Det är helt rätt att serberna i den förenklade diskussionen ofta ha fått bära hundhuvudet. I ett krig lider civilbefolkningen och värnpliktiga oberoende vilken sida de tillhör (detta gäller också mitt eget folk, tyskarna, under och efter andra världkriget!). Och serbernas fördrivning ur Krajina var förfärlig, liksom dagens situation för serberna i Kosovo. Men jag vill minnas att när jag lystrade på nyheter om dömda vid krigförbrytarstolen under årens lopp, att det var ganska jämt fördelat mellan kroater, serber och bosniaker.
    Folkmordet på 8000 bosniaker i Sregrenica och Sarajevos belägring, som kostade ca 10000 människor livet, det är dock Mladic den militärt huvudansvarige för och jag är mycket glad att han till slut åkte dit!

    SvaraRadera
  6. Anonym, jag älskar din kommentar! Det är alldeles för lätt för oss härhemma att sluka det media förmedlar, tuggat och färdigt.
    Har du inga möjligheter att sprida nya kunskaper via Brännpunkt och Newsmill etc?

    SvaraRadera
  7. Så har det alltid varit...Segermakten är den som skriver historien.Segerjustice och skådeprocesser sen romarnas tid...Just nu är allt som USA, på ett eller annat sätt är inblandat i det RÄTTA.Men även härskarna i EU försöker med alla medel,(läs franske kaisern) att få bidraga i kaoset.Glöm sedan inte bort att den "neutrala" Haag-domstolen ej får ingripa mot bl.a USA`s medborgare,eftersom det är inskrivet immunitet för dessa...och "vissa" av deras förbundna!!!! I sanning förbluffande !!!

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-05-27 10:22

    Haag domstolen får inte ingripa mot US-medborgare, riktigt. det är dock inte Haagdomstolens fel utan USA's, som vägrar ansluta sig till konventionen om denna domstol, något som USA bör skämmas för!

    SvaraRadera
  9. Men medverka och sätta blodspengar på eftersökta "krigsförbrytare",tillåtes USA !!För att dessa sedan i Haag,skall visa världen hur ond den är utanför "Ankeborg"..Men framför allt hur djupt tacksamma vi övriga skall vara,över USA`s egna påtagna roll,som den världsomspännande polisstaten.Friskt eller sjukt får var och en avgöra !!!Carinas idol Obahma tycks av hans poser att döma, vara stolt däröver....

    SvaraRadera
  10. Thorsten Schütte2011-05-27 12:45

    Tyväär ligger Obamas "rättvisa har skipats" efter skjutningen av Usama i samma vilda västern tradition som Bushs "Vi ska röka ut dem ur deras hålor". Men det här är sannolikt bara en västanfläkt jämfärt med det som väntar om Sarah Palin tar över...

    SvaraRadera