torsdag 26 maj 2011

För svulstig budget????


Regeringen beslutade idag att satsa 10 miljoner kronor för behandling av män som är i farozonen att begå sexbrott. Låter bra, öronen fladdrade till intresserat.
Men lyssna:
En ”stopptelefon” dit personer som riskerar att bli vådtäktsmän, själva kan ringa för att få hjälp ska inrättas.
Dra mig baklänges in i fågelholken!

Varför stanna där, varför inte en stopptelefon för varje brott?
En som mördare kan ringa på innan dom tänker mörda. En stopptelefon som självmordsbombare kan ringa på innan dom ämnar spränga sig i luften, en för ungar som de kan ringa innan dom tänker slå ner varandra och sno varandras saker. En för fotbollshuliganer - och niente huliganer och brottslingar mer.
Praktiskt och enkelt.
Och billllllligt.
Fler stopptelefoner - for you and for me and the entire human race.

TV4 nyheterna

9 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-05-27 07:46

    Lätt att göra sig lustigt över detta. Det finns dock sannolikt en förtvivlad verklighet bakom detta, personer, som plågas av en läggning för pedofili eller andra obehagliga utlevelser av sexualitet, personer som dagligen för en förtvivlad inre kamp att inte begå sexualbrott, men som , p g a skam och tabu, inte vågar söka hjälp och/eller inte ver var och hur de kans söka hjälp. Och en telefonlinje med garanterad anonymitet, det kan vara första steget ut ur denna förtvivlade situation!
    Ett sexualbrott är nämligen i det flesta fall inte ett brott man egentligen vill begå, i motsats till exvis ekonomisk brottslighet.

    SvaraRadera
  2. Jajamensan, och en stopptelefon för de som kommer rösta på sjuklövern nästa gång.

    SvaraRadera
  3. Ja, om du har rätt Thorsten, då ska jag vara den första att gratulera hela världen!

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-05-27 09:18

    Föreställ Dig en tonåring eller yngre vuxen som känner en dragning till barn som han/hon hittills mot alla odds lyckats stå emot men översköljs av massmedias budskap:
    * pedofiler ska kastreras
    * de ska låsas in och nyckel kastas
    * de går inte att bota.
    Viken ångest måste den personen känna och vilken tröskel att söka hjälp (blir jag inspärrad, informeras föräldrar, arbetsgivare, polis mm mm) Ett veritabelt helvete som säkert har producerat ett antal självmord!

    SvaraRadera
  5. Vilken sensationell s v e n s k uppfinning...troligen den största sen Nobel`s tid.Hela världen står nu och gapar och förundras.Men det skulle dröja till 2011,innan det lilla landet i Nord kunde lösa ytterligare ett världsproblem !!!Oooootroligt...

    SvaraRadera
  6. Jag tillåter mig att tvivla Thorsten, har läst om förnekelse - att de här sjuka personerna intalar sig att barnen vill.
    Minns när vi bodde i Californien, och man äntligen kunde gripa en gäckande masspedofil, med barnlik i hela trädgården, på väg in till elektriska stolen, (ja ni vet i USA, så kan man få en sista direktsänd intervju med fången, och han var tacksam över döden. -"Jag kan inte motstå driften när jag ser ett barn, skakar i hela kroppen och kan inte kontrollera mig själv, jag skulle ha fortsatt att göra samma brott om och igen livet ut."
    Tror inte all världens telefoner skulle ha hjälpt.
    Men, det åretstår att vänta och se på resultatet av forskningen. Men det ska väl utredas i ett par år för ytterligare 10 miljoner.

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-05-27 10:40

    Jag tillåter mig att tvivla Thorsten, har läst om förnekelse - att de här sjuka personerna intalar sig att barnen vill. - Det gäller dem som redan har gått över gränsen och begått ett eller flera övergrepp. De jag vurmar för är personerna med en sådan läggning som inte (än) har begått övergrepp, men blir tickande bomber
    mot sig själv (självmord) och andra om de inte får hjälp. Men i dagens upphaussade stämningsläge, hur ska man få sådana personer att söka hjälp och var???

    SvaraRadera
  8. Thorsten:
    Kanske skulle man yrka på ett tillägg.Att l0 mio ytterligare avsättes för att dessa "utsatta" skulle få genomgå en kurs hur man betjänar sig av "Nödtelefonen" En fråga till hjärntrusten av bloggens läsare,tillhör dessa pedofiler en sådan grupp,som tidigare avhjälptes via våra dåtida "dårhus"Eller är det en modernare sjuk svultsutväxt,som tillkommit i takt med "välSTÅND" ???

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-05-27 12:40

    Jag tror att de som är i den situation, att de känner läggningen och vet varken in eller ut hur de ska hantera den, kan hålla sig för skratt.
    85 % eller så av sexualbrottslingar har inte varit kända för varken rättsväsendet eller psykvården innan de åker fast första gången. Så att känna igen dem i förväg, den chansen är för omvärlden obefintlig. Och en allmän atmosfär av misstänksamhet kommer att helt rensa frivilligsektorn och förskolan från manliga förebilder. Vem vill känna sig misstänkt som pedofil? Den enda vägen är att de själv söker hjälp, men hur?

    SvaraRadera