fredag 27 maj 2011

Alla knep är bra utom dom dåliga.


Katja 29 år, är en social ung kvinna, som dock inte alltid var pigg på att socialisera med andra studenter vid måltiderna i korridorerna. Klä på sig och kolla så att man ser okej ut, att göra det tre gånger om dagen lockade inte en hungrig Katja. Så hon sneglade på kaffekokaren som hon fått av sin mormor. Ja, varför inte. Hon plockade fram ett nudelpaket och kokade upp vatten i kaffekokaren och tillagade sina nudlar.

Det var två år sedan, men hon har fortsatt sina experiment.
Hon har även provat på andra, mer eller mindre kontroversiella, matlagningsmaskiner så som diskmaskin, brödrost, plattång och strykjärn.
– I diskmaskinen gjorde jag ångkokt fisk i folie, med strykjärnet stekte jag hamburgare och med plattången tunn lövbiff.

För att dela med sig av sina experimenterande recept startade hon en blogg, kaffekokarkokboken.blogg.se får man följa varje steg i matlagningen.

Skånskan

15 kommentarer:

  1. Vi är nog många som precis som du Carina, funderar över 7-klöverns innersta agenda. Vad är det de egentligen vill och vad är det för ständigt prat om segregation?
    Detta förslag kommer att leda till segregerade klasser med arabisk talande i ett rum, svenska barn i ett annat, men var placeras alla övriga minoriteter?
    Tyvärr verkar inte svenska folket förstår problemet med tanke på opinionssiffrorna. En hemsk framtid väntar Sverige om detta får hållas.

    SvaraRadera
  2. Vi blir fler och fler och fler som ser vartåt våra usla politiker för Sverige.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-05-27 10:44

    Öh, jag trodde den här diskussionen för omväxlingens skull handlade om kaffekokare och inte om invandring. Hur som helst, min svärmor besökte en bekant i Skelleftetrakten som hade en liten stuga (kyrkstall eller så) utan spis, men med ett elluttag. Hon lyckade t o m koka potais i vattenkokaren, genom att tålmodigt vaka den och slå på den om och om igen, tills potäterna var klara...

    SvaraRadera
  4. Debatten hamnade snett, men sånt händer.

    Faktiskt när vi var i Thailand i vintras, så vågade jag inte äta de fantastiska vindruvorna, så jag la även dom i vattenkokaren. Det blev sådär.

    SvaraRadera
  5. Låter som om du hittade en genväg till druvjuice, Carina. :-)

    Annars har jag för mig att det finns nätanslutna mojänger (vet inte vad de heter) som man stoppar i en bunke el dyl för att koka vatten. Alltså inte en vattenkokare som ser ut som en kaffepanna.

    /Öbon

    SvaraRadera
  6. Thorsten:
    Det du upplevt i Sveriges ännu oupptäckta värld,stammar nog från urbefolkningen,och tiden då vi trampade runt på jordgolv !!! I Afrika använder man den gamla hederliga markbundna stenugnen...Tror t.o.m att liknande fortfarande är brukligt i delar av Afghanistan.
    Kanske deras metoder beror på att man inte känner till det "moderna" samhällets alla hjälpmedel.Diskmaskin och el.vattenkokare torde vara helt obekanta,eftersom det saknas eluttag.Är denna Katja (29) ett bevis på att den moderna västmänniskan har svårt att få tiden att gå,el.uträtta något vettigt ?? Vansinniga ideer har tydligen inte enbart svenska politiker monopol på !!!!

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-05-27 11:04

    Kom att tänka på en scen i Lasse Åbergs "Hälsoresan" dör personalen på Gustav Wasa Spa, där kaffe och thé var bannlysta, kokade vatten för att göra pulverkaffe på ett upp-och-nervänd strykjärn...

    SvaraRadera
  8. Det är bara fantasin som sätter gränser, som vanligt.

    SvaraRadera
  9. 220V rätt in i ändarna på grillkorven har man provat, korven blev iaf varm.
    Och det är bäst att inte små barn ser på när man gör detta, de har en tendens att göra som man gör och inte säger... :-D

    SvaraRadera
  10. Hejhej!

    Vilka roliga tips jag får här. Vattenkokare har jag aldrig testat att laga mat i. Funderat på det flera gånger men inte blivit av. Än! Jag har faktiskt aldrig ens funderat på att slänga ner vindruvor där i, men nu blev jag nyfiken. Potatis däremot har varit på väg i flera gånger.

    Det är nog flera som tycker som du, Lars Å Månsson. Jag är nog för många ett levande bevis på en modern västmänniska som inte uträttar något vettigt.

    Jag själv däremot ser mig mer som ett levande bevis på en människa som fortsätter med sitt udda intresse som gör just henne glad (och många andra dessutom). Trots folks skitsnack om det hela. Det tycker jag fler borde göra!

    Kramkram
    Katja

    SvaraRadera
  11. Thorsten Schütte2011-05-27 13:15

    När min mor gjorde långkok som luktade i tryckkokaren (kål t ex), då ställde hon den på en liten platta, kvar från min fars studentår, med skarvsladd, på balkongen...
    Jag har också en hobby: ånglok och gamla elektriska lok. När jag och en vän på 70-talet besökte lokstationen Rheine där ångloken för malmtogen till Ruhrområdet var stationerade, köpte vi mat i kantinens automat. Den skulle man värma i mikron bredvid. Den var sönder, så vi plockade några pinnar, gick till nästa ånglok och värmde kotletten respektive korvarna i lokets eldstad...

    SvaraRadera
  12. Thorsten:
    Visste inte att man kunde steka kotletter i ångpannor i Rheine.Denna stad och deras Haupstrasse är mer bekant som Göbbels hemort !!!Men det har förstås inget med din förkolnade middag att göra...Mer än kanske,att båda var tämligen svarta efter eldbegängelsen !!!

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2011-05-27 14:06

    Goebbels hemort - nej för järnvägsenthusiasterna är Rheine synomymt med sista insatsen för de mäktiga trecylindriga oljeeldade snabbtågsloken av serien 01.10 och de med två godtågslok av serie 44, ibland även 41, dragna 4000 t malmtåg med malmen från Kiruna som först har transporterats på min favojärnväg Malmbanan till Narvik, lastats på skepp, och sedan från Emden Aussenhafen till masugnarnas Ruhrområde. När 1977 de sista ångloken tagits ur drift och matningen till kontaktledningen på den då elektrifierade sträckan fördröjdes två år genom överklagande av kraftledningbygget, då körde man sönder dieselloken som var svagare och känsligare än ångloken.
    A propos Goebbels: Himmler, Göring och Goebbels åker bil, bilen kör över en gris. Någon måste gå in till bonden och förklara detta. Himmler och Göring försöker och får var sin blåtira. Då går Goebbels in och kommer tillbaka, behängd med korvar, en fruktkorg i ena och en äggkorg i andra handen. "Hur gjorde du?" Jag sade bara: "Heil Hitler, das Schwein ist tot"...

    SvaraRadera
  14. Det var den bästa historia jag nånsin hört - den ska jag bjuda min omgivning på!

    SvaraRadera
  15. Thorsten Schütte2011-05-27 21:10

    En till om den bredkäftade Goebbels: två flygor slår vad om vilken som når fram till andra mungipan först - den ena knatar i väg, bara för att i andra mungipan upptäcka att den kom sist. Hur gjorde du? - Jag gick bakvägen!
    Och en till: Hitler, Goebbels och Himmler hamnar i helvetet, där får de stå på tå i skit som når dem fram till halsen, utom Goebbels, som bara sitter i skiten fram till midjan. Hur kan du, den största lögnhalsen av oss alla, komma så lindrigt undan? - Jag står på Görings skuldrar...

    SvaraRadera