tisdag 26 april 2011

Ligger det en hemlig skattkista på SAABs botten?


Slemmig maffioso eller SAABs ädle nightinggale? Antonov kommer till Stockholm idag, han säger att han är en fighter, och:
-Jag ger aldrig upp.

Ehhhhhh......
Varför inte?

SvD
DN
GP Aftonbladet

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-04-26 10:43

    Jag ser det ur ett krasst nyttoperspektiv för en Saabarbetare nära pensionssträcket: Utan Spyker och Antonov hade han varit arbetslös så länge att att hotas av fas(an) 3. Nu kanske han klarar sig fram till pensioneringen utan att uppleva denna förnedring. Så Antonov har gjort nytta för honom!

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2011-04-26 10:43

    Till syvende och sist är det nog den svenska regeringen och riksdagen som måste avgöra om SAAB ska hållas igång ytterligare något år för att se om kunderna vänder åter. Jag minns det bittra när Nils G Åsling och den regeringen måste kasta in handduken och i princip ge upp stora delar av den svenska varvsindustri. Problematiken är väl likartad? GM torde i alla fall inte klara ett gammalt fint bilmärke, SAAB, som färre och färre efterfrågar.

    SvaraRadera
  3. Tror inte SAAB är bärkrafigt på vare sig kort eller lång sikt.Även om företaget inte skulle ha gått så mycket med förlust så hade det inte hjälpt,det krävs nämligen enorma miljardvinster varje år inom bilindustrin för att kunna utveckla kommande bilmodeller.Det är inte regeringen,riksgälden,EIB eller antonov som kan rädda SAAB utan det är ju som bekant köparna i bilhallen./Petter

    SvaraRadera