tisdag 26 april 2011

Vem är ansvarig för denne mans svenska medborgarskap?


Joaquín Pérez Becerra, 55 år, Täby (?!), har ett kodnamnet "Alberto Martinéz" och är Europachef för vänsterterrororganisationen Revolutionary Armed Forces of Colombia, bättre känt som FARC-gerillan. FARC är terrorlistad av Colombias regering, USA, Kanada och EU, och ökända för grova brott mot de mänskliga rättigheterna som mord på skyddade personer, tortyr och gisslantagning.

5 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-04-26 10:40

    Sakta i backarna! Han har engagerat sig i hur de mänskliga rättigheterna kränks i Colombia, så att detta land försöker få honom att framstå som terrorist är inte konstigt, ungefär som Kina gör med Dalai Lama!

    SvaraRadera
  2. Hmmmmm, intressant. Var finns dessa belägg?

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-04-26 11:01

    Hörde i nyheterna på radion, har inte orkat sätta mig i närmare, går säkert att googla sig till...

    SvaraRadera
  4. Har inte satt mig djupare in i det aktuella fallet,men konstaterar att det är just Venezuela som utlämnar honom till Colombia.Regeringarna i Venezuela(vänster)och Colombia(höger)har ju av och till råkat i luven på varandra,inte minst i Farcfrågan,och tidvis brutit dom dimplomatiska förbindelserna.Nu verkar dom vara mer eniga iaf i denna fråga./Petter

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-04-26 12:59

    Vid guerillakrig begår båda sidor ofta grymma övergrepp mot civilbefolkningen - regeringssidan oftast ett strå "vassare". Människorättsaktivister som påpekar detta misstänkliggörs av regeringssidan regelbundet som terrorister.
    I det här fallet kan det dessutom vara ett "bondeoffer" från Venezuelas sida som ett redskap att tina upp de djupfrysta relationerna med grannlandet!

    SvaraRadera