tisdag 12 april 2011

Khadaffis sjuksköterska från Ukraina "talar ut".


Den svhoppade sjuksköterskan, den 24-årige Oksana Balinskaya fra Ukraine, har valt att bryta tysthetslöftet till "Papiks"(Lille fars) hemligheter.
Hon var bara 21 år, när hon blev anställd av envåldshärskaren, hon talade inte arabiska och visste inte skillnaden på Libyen och Libanon.

”Jag hade allt man kan drömma om: Tvårumslägenhet och egen chaufför, som kom, när jag ropade. Men min lägenhet var avlyssnad, och mitt privatliv var noga övervakat,”


När han körde i kortege genom fattiga afrikanska länder, roade han sig med att kasta ut pengar genom bilrutan. Han ville inte ha afrikanerna för nära inpå sig, för han var rädd att bli smittad av sjukdomar.


Oksana förnekar att hon ingick i ett harem av älskarinnor, den enda gång vi rörde vid honom var när vi tog hans blodtryck.
Sjuksköterskan bekräftar att Khadaffi är mycket fåfäng, han byter kläder flera gånger om dan, och vid flera tillfällen bytte han i sista minuten, när han väntade förnäma och uppsatta gäster, nästan som en gammal rockstjärna från 80-talet.

Myten om att Khaddafi föredrar att sova i sitt stora tält, är just bara en myt.

Han var generös mot sina närmaste, men det var tydligt att många libyer inte uppskattade sin ledare. Varje år delade han ut en speciell guldklocka med sin avbild. Med det i händerna öppnades alla dörrar, och alla praktiska problem kunde lösas med en fingerknäppning.

'Papik' tog alla beslut i landet, han är som Stalin," berättar den 24-årige ukrainskan.

Den här intervjun skulle jag inte ha betalt många dollar för.
Intet nytt under solen.

JP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar