onsdag 27 april 2011

Kadhammar, omnipotent Guantánamo-expert.


Det sägs att skomakare ska förbli vid sin läst, när det gäller journalisten Peter Kadhammar tycker jag han ska byta läst.
Ty en journalist som så lätt sväljer ett bete, sen gör sig själv till juridisk uttolkare och domare av händelser, som han omöjligt kan ha tillgång till alla underlag för, han måste ju betraktas som en mer än lovligt otrovärdig.
Och helt och hållet ointressant att läsa.

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-04-27 12:46

    Guantanamo är en katastrof och en försåtsminering som Bush lämnade över till Obama. Lika illa som det lät att trampa i klaveret låter det nu när Obama försöker dra foten ur detsamma.
    De som sitter i Guantanamo kan rimligen delas i tre grupper:
    1) Kombattanter. När väst angrep Afghanistan hade landet, hur illa man än må tycka om dess styre, rätt till självförsvar. Det som utförde detta som stridande part (kombattanter) är krigsfångar enligt Genevekonventionen och ska behandlas därefter (i regel släppas ganska snart). Vid misstanke om krigsförbrytelser/brott mot mänskligheten är den internationella domstolen i Haag rätt instans.
    2) Icke kombattanter som är brottsmisstänkta, inklusve för terroristbrott, ska rannsakas inför en domstol och sedan straffas eller frikännas.
    3) En del helt osklyldiga har haffats av randiga och rutiga skäl. En stor del av dem borde ha skickats hem efter första förhöret eftersom det var så uppenbart att man tog fel, resten borde ha sållats ut och skickats hem under förundersökningens gång eller senast efter en friande dom.
    Ingen av dessa tre grupper hörde hemma i Guantanamo, ett folkrättsvidrigt ingenmansland.
    Det är i stunder av allvar rättstaten och demokratin prövas och här har både USA och många andra länder tyvärr fallerat, jag behöver bara påminna om det olycksaliga bortskickandet av egyptierna från Sverige rakt i torterarnas famnar 2001!
    Kriget mot terrorns kollateralskador har blivit den viktigaste grogrunden för rekrytering av nya terrorister.

    SvaraRadera
  2. Fakta tycker jag om.
    Däremot inte svammel och lekmannaslutsatser som Kadhammars.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-04-27 12:57

    Kadhammar står för sitt, jag står för mitt!

    SvaraRadera