onsdag 27 april 2011

Har vi några chic-softisar därute?


Det började som ett skämt på Svärdsjöskolan, Carolin Rosman pikades för att hon ständigt gick i mjukisbyxor. För två år sedan startade Carolin Rosman Facebooksidan "Vi som älskar mjuskisbyxor :)" för att sprida kärleken till mjukisbyxor, och hennes grupp har nu 270 000 medlemmar. D kommer från hela världen. Finland och Norge ligger på andra och tredje plats efter Sverige men i gruppen finns även folk från USA, Spanien och Storbritannien.

- Det är jätteroligt och ganska konstigt. Men det visar att det är fler än jag som gillar mjukisbyxor, säger Carolin som har kontaktats av flera företag som vill annonsera på sidan och lotta ut mjukisbyxor.
- Jag går i jeans i skolan men så fort jag kommer hem byter jag till mjukisbyxor.

Själv har jag alltid jobbat i uniform, så klädbytet har alltid stått först på tapeten efter hemkomsten.
Ljuuuuuuvligt - det var som att bli en annan, helt ny person - underbart ostramigt , avkopplat och o-yrkesmässigt FRI. Mjukisbyxor blev det inte för min del, däremot älsklingsjeansen.
Men jag håller med Carolin, mjukisklädseln är en helt underskattad hemmalyx - dom äger!



Dalarnastidningar

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-04-27 13:24

    Jag tycker inte om den typ av tjocka gråa mjukisbyxor som på pricken liknar dem som fängelseinterner har på sig. Om alla dessa slashasar som går i dem visste att stämpeln KVV är det enda som skiljer dem från interner då skulle de säkert avstå från att använda dessa sorgliga plagg utanför husets väggar!

    SvaraRadera
  2. Utanför husets väggar finns det mycket att skärpa till sig i klädseln, om jag får bestämma, efter en titt på den svenska mänskligheten i närmsta centrum.
    En gång i tiden ansågs vi som ett vackert och välklätt folk med stil.

    SvaraRadera
  3. Va kul att du håller med mig :) Och jag är tydligen inte ensam(har ju 334 000 med mig nu :))!

    SvaraRadera