torsdag 3 mars 2011

Om bakslag.


"Framförallt ett bakslag för Sverigedemokraterna" skriver Svd
om den nya politiska uppgörelsen mellan regeringen och MP.
Och vi får se en statsminister som ser ut som om han vunnit ett parti Fia med knuff över SD. Han ser väldigt, väldigt stolt och nöjd ut, faktiskt snudd på självgod.

Men det är helt rätt att det var ett bakslag för SDs politik.
Tyvärr för M, så tror jag starkt att det i valet kommer som ett bakslag för Moderaterna.

Nyhetskanalen

8 kommentarer:

  1. Kan de inte se att dom återigen sviker Svenskarna,
    de som byggt upp landet, våra äldre, och som nu sitter i lägenheter och äldreboenden och som rånas på sina låga pensioner efter ett arbetsamt och strävande liv. Dessa äldre som gett oss vårt välstånd är idag ingenting värda.

    Nu är det den nya arbetslinjen som gäller, och politikerna gör vad som helst för att hålla sig kvar runt köttgrytorna för sin egen vinnings skull.

    Hur kunde det bli så här?

    Kalleman

    SvaraRadera
  2. Den nya arbetslinjen innbär 75.000 utförsäkrade som får leva på soc.

    Men jag säger:

    FÖRST jobb åt ALLA som REDAN bor i sverige och SEN mera invandrare och flyktingar!

    Jobb JA, bidrag NEJ!

    SvaraRadera
  3. Ulf Hjertén2011-03-04 08:47

    Att unga i stora skaror inte kommer in på arbetsmarknaden och att äldre får sämre vård och lägre pensioner tror inte jag främst beror på invandrarna. Det är bristande omfördelningsvilja i ett allt ekonomiskt starkare och starkare Sverige som gör att klyftorna ökar istället för att naturligt minska i takt med att rikedomarna ökar. Det krävs en regering och en riksdag som har modet att fördela så att ALLA kommer med. Att unga står utanför arbetsmarknaden samtidigt som näringslivet talar varmt för arbetskraftinvandring är för mig en alltför svårlöst moralisk ekvation. Satsa på utbildning. Att stärka pensionärernas ställning är inte svårt. Ta nästa jobbskatteavdrag rakt av till denna grupp. Enligt Borg finns pengarna. När det gäller vården och omsorgens behov är det rätt tillfälle att använda de välgymnastiserade ekonomiska musklerna nu. Vi som redan har det bra behöver just nu inte påfyllning.

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-03-04 09:19

    Ser gärna flera uppgörelse MP-alliansen. Fortsätt med socialförsäkringarna!

    SvaraRadera
  5. Det var ju ett tungt argument som Reinfeldt tydliggjorde när han förklarar att SD stängs ute och dörren förblir stängd.....med trotsig blick.Hans parti är det som stretat emot i 4 år gällande dessa nya regler för sk. papperslösa (illegala invandrare).Om jag som egen företagare bränner min bokföring...är jag papperslös då????
    Eller om jag officiellt emmigrerar men i verkligheten fortsätter min verksamhet (utan papper) slipper jag antagligen betala skatt mm.(förutom moms såklart)men kan fortsätta skicka mina barn till skolan och utnyttja sjukvården mm. Sverige är idag uppochnerpå!

    /HellBoy

    SvaraRadera
  6. Måste även länka till Merit Wagers blogg som ofta har anställda på Migrationsverket skrivande hos sig. Denna "migga" skriver följande:
    http://meritwager.wordpress.com/2011/03/03/spontan-reaktion-fran-en-migga/

    Någon som vill invända?

    /HellBoy

    SvaraRadera
  7. Ulf Hjertén2011-03-04 11:55

    Om ni vill koppla upp er på något så "kätterskt" som Aftonbladet så finns där idag några inlägg av två "proffstyckare" i den här frågan. Rätt intressanta synpunkter i en fråga som jag tror kommer att bli mycket omdiskuterad.

    SvaraRadera
  8. Johan Ingerö hittar ofta en intressant infallsvinkel

    /HellBoy

    SvaraRadera