tisdag 1 mars 2011

Mad EU-psychomania.



Efter att ha läst Skånskans artikel om Förnuftets Man Roland Bondeson, kliade jag mig i huvudet och googlade nyfiket runt efter "EUbidrag".
Det gav en total flash-back från semestern när min Björn och jag tog oss till det galna Patong på Phuket, för att titta på kommers-cirkusen en kväll. Ty att scrolla upp och ner på sidorna som lockar med EUbidrag överträffade lätt de ivriga nasarna i stånden med t-shirts, bikinis, fake-klockor och andra falska märkesvaror.
Häng med i ett axplock av rubrikerna:

"Miljarder att hämta i EU-bidrag", "Möjligheter med EU-stöd och offentlig finansiering!", "Det finns stora möjligheter med eu-bidrag!","Kommunerna får kritik för att de inte söker tillräckligt många EUprojekt", "EU-bidrag till företag och företagare", "EU-bidrag till kompetensutveckling", ", Visste du att det finns EU-pengar som kan täcka upp till 100% av dina kostnader?", "Cykelstråk får EUbidrag", "Lär dig kinesiska med EU-bidrag", "Drygt 50 miljarder euro ligger i potten. I Sverige är Volvo Technology det företag som kammar hem mest.", "Bag in Eu bidrag! | Vinklubben.se", "Odlar cannabis med EU-bidrag", "Bli framgångsrik på EUbidrag", "Skaftö GK i Lysekils skärgård har sökt och fått bidrag"........

Sist läser jag att "Ca hälften av EU:s budget går till att ge bönder bidrag för att dom ska producera mat."
Då får jag stora dåndimpen och bara hoppas att alltihopa är en ond och fasansfull satirisk helvetesbeskrivning om Framtiden - som den aldrig kommer att bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar