torsdag 3 februari 2011

Hur naiv får man bli, Johannes Forsberg?


Johannes i Expressen:"När Mohammed Badie 2010 valdes till ledare försäkrade han i sitt installationstal att Brödraskapet inte är motståndare till Mubarakregimen."
Om allt ska bli så fint och vänligt och fyllt av kärlek till sin nästa, med brödraskapet i Egypten, som Johannes Forsberg tror. Då förutsätter det dels att Brödraskapet inte har dubbla agendor, dvs att de inte säger en sak men menar en annan. Dels att muslimer kommer att vilja leva granne och dela allt i vänskap med kristna.
För min del blir jag nervös när Brödraskapets talesman ler med munnen, men inte med ögonen, och säger som svar på alla oroliga frågor:
-"Det är folkets vilja som ska styra!"
För folkets vilja? Är inte det Allahs vilja?
Och vem är det då som bestämmer?

5 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-02-03 16:06

    Dels att muslimer kommer att vilja leva granne och dela allt i vänskap med kristna. - Majoriteten av dem vill det, det är alltid en minoritet som förstör...

    SvaraRadera
  2. Då borde den majoriteten sätta den förstörande minoriteten på plats, oder?

    /HellBoy

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-02-03 17:04

    Det är vårt smala hopp...

    SvaraRadera
  4. Men nu är det ju så Thorsten,att det är "minoriteten" som genom Brödraskapet,ställer upp som parti vid valet !!!Skulle inte tro,att du är så naiv som du utger dig för...Nog känner du till att detta "Brödraskap",utlyste Jihad,att Hammas stammar från dem,att de terrorister som plågat Algeriet i årtionden stammar från dem,slutligen att Hizbolla i Libanon är en gren av dem...Gemensamt vill alla enl.egna uttalanden en Islamsik stat,lyda under Allahs lagar,leva efter Koranen etc.etc..Alltså likt IRAN !!!!

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-02-03 18:12

    Ja, det ställer upp, men om den sekulära oppositionen mopsar till sig kan den ta hem vinsten i ett fritt val. Man ska inte ge upp hoppet för tidigt!

    SvaraRadera