fredag 18 februari 2011

Efter gettestiklar och tjurpenisar, nu kommer


en drink bestående av hästsperma!
Drinken ska smaka som en "milkshake" och kombineras med en vanlig energidryck. Hästsperman ska också smaksättas med choklad, vanilj eller jordgubbar.
Tanken är att du ska få samma potens som en häst”, sade Lindsay Kerslake, som kom på idén inför en vilt- och matmässa.
En häst???
När kommer kanin-sperma-lemonaden???

13 kommentarer:

  1. Urrrrrk, låter inte gott.

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. Hej, din ”pratis” om djur fick mig att tänka på nyhetsrapportering på Tv de senaste dagarna.
    Först kom ett reportage om kaninslakt. Nästa dag handlade det om kastrering av smågrisar.
    (Allt detta var naturligtvis mycket obehagligt då vi inte vill se hur djur får lida).

    Väntar nu bara på nästa inslag i denna ”serie” om slaktverksamhet.
    Kommer kvällens reportage handla om halalslakt i Guds namn?
    Att vissa människor Sverige inte vill äta kött från djur som bedövats före slakt. Djur som har slaktats medan de var vid liv med en vass kniv som gör ett snitt i djurets hals - varefter de förblöder.

    Här i Sverige har vi tydligen? ingen lagstiftning om religiös slakt.
    Ännu konstigare är att inga djurrättsorganisationer är kritiska till denna barbariska halalslaktmetod där djuren (också) far illa.

    Men det förstås, nu har man ju först visat hur ”inhumana” metoder vi själva använder mot kaniner och grisar, så att djur förblöder till döds är väl inte så farligt då….?

    (Vi ska tydligen lära oss att acceptera att många nysvenska i första hand vill leva sina liv som i hemlandet, och intresset eller behovet att assimileras i det svenska samhället är oväsentliga).

    SvaraRadera
  3. Hm, halalslakt är väl förbjudet i Sverige? Trodde jag, men kollade och hittade denna information:
    "Halal slakt är tillåtet i Sverige under förutsättning att djuret bedövas och att svenska djurskyddsregler följs. Djuret är alltid medvetslöst när avlivning sker. Enligt lag ska all halalslakt övervakas av en slakterimedarbetare - för att säkerställa att djuren inte lider."
    Infon från ICA.
    http://www.ica.se/Kundtjanst/ICAPolicyerStandpunkter/Halalslakt---tillaten-i-Sverige/

    /Öbon

    SvaraRadera
  4. Ps. Ser ingen större skillnad mellan halalslaktat kött och kosherslaktat kött - eller "julgeten" som slaktades på exakt samma sätt och som jag fick äta av en julafton i Nairobi.

    /Öbon

    SvaraRadera
  5. Visst, både judar och muslimer gillar tydligen denna slakt.
    Jag var tydligen fel ute, vi har alltså en lagstiftning mot halalslakt.
    Men att importera "äkta" halalslaktat kött är helt OK
    Dessa djur, som känner ångest när de långsamt förblöder finns alltså i våra köttdiskar.
    (För övrigt anser jag att vi tillåter alldeles för många religiösa vanföreställningar i det här landet..)

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-02-18 13:00

    Det här sorgliga magiska tänkandet, att man får egenskaper av de djur man äter delar eller kroppsvätskor av ,har drivit många djurarter till utrotningens brant. Djurdelar är antingen mest protein (som sperman), som matsmältningen helt sönderdelar i aminosyror som sedan blir byggstenar för nytt protein eller så passerar de opåverkade genom kroppen (som nedmalda noshörningshorn). Ämnen som påverkar kroppen kommer för de mesta från växt- eller svampriket (ämnen växter och svampar producerar som "självförsvar" eller är syntetiska, i båda fallen är det frågan om tämligen kompakta molekyler, ofta innehållande ringsystem, som är små nog att passerar tarm/blodtröskeln och som inte bryts ner för snabbt av levern (eller tar död på denna...).

    SvaraRadera
  7. Om Lindsay Kerslake är en värdig representant för Nya Zeeland så hoppas jag att dessa öar sjunker i havet. Med invånare och allt..Snart.

    Och du Öbon, om du accepterar halalslakt utan att djuret bedövas först hoppas jag att du och din ö försvinner på samma sätt. Vi skall inte tolerera halal/kosher/ignorant/djurplågeri även om du inte känner skillnad på smaken. Skärp dig man.

    SvaraRadera
  8. @Anonym, 04:07: skärp DIG, man.
    1. Lindsay Kerslake vet jag inte vem det är, kommenterar därför inte henne.

    2. Jag accepterar INTE halalslakt utan bedövning, var fick du det ifrån? Jag påpekade bara att ALL slakt utan bedövning är otillåten i Sverige. Halal- och kosherkött importeras till Sverige och huruvida man ska fortsätta tillåta det eller ej är en annan diskussion.

    3. Varken jag eller min ö kommer försvinna, det där skulle man kunna tolka som olaga hot.

    4. Jag är en kvinna.

    /Öbon

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-02-18 17:14

    Bra rytet, Öbon!
    Jag tror dessutom att om man på allvar diskuterade frågan om halal/koscherslakt med bedövning skulle man få både mainstreammuslimer och -judar med på båten, så att det bara skulle behövas en importrännil för de mest ortodoxa. Både slaktmetoden som snabbt tömmer djuret på blod och förbud mot fläskkött mm är egentligen i grund och botten regler som minskar hygieniska problem för ökenfolk utan kylskåp och har sedan blivit religiösa dogmer.

    SvaraRadera
  10. Bra gjort av Ö-bon att svara på ett hotfullt inlägg riktat mot sig.Tack Thorsten för informationen om den egentliga anledningen till sk halal/kosher slakt.Problemet är att det verkar vara enklast att skylla allting på religionen./Petter

    SvaraRadera
  11. Bra kvinna reder sig alltid.

    SvaraRadera
  12. Tack för stödet, Thorsten, Petter och Carina!

    Det finns många märkliga typer därute, uppenbarligen.

    Ja, Thorsten, det är riktigt att halal och kosher har sin grund i mathygien. Fläskkött har mycket kortare hållbarhet än rött resp vitt (fågel) kött, precis som skaldjur. Även kräftor m fl skaldjur är ju ickekosher, t ex.
    Vet inte exakt hur mjölkprodukter påverkar kött, men troligen är det så att köttet surnar fortare med en typ av mjölktillsats. Eller nåt. Och då blir även det mer logiskt att man inte ska blanda mjölk och kött.
    Sedan äter man inte ål (som livnär sig delvis på as).

    Jag äter inte heller ål, sedan jag såg en filmatisering av Blecktrumman. Min skånska pappa älskar det däremot.
    Jag har dessutom lite svårt för makrill, som kan förse sig på samma sätt. Jag bodde i Göteborg under mina studieår och fick höra många historier om hur stora makrillfångsterna kunde vara på västkusten under och strax efter andra världskriget.
    Säkert finns det fler fiskar och skaldjur som gör likadant, men det jag inte vet om, har jag inte ont av ;-)

    Annars är mina egna matregler väldigt enkla, mat som rör på sig på tallriken, äter jag inte. Alltså tackar jag nej till aladåb, gröt och brylépudding.

    /Öbon

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2011-02-19 17:09

    Ja, ålscenen i Blecktrumman, den har jag hört talas om. Men om den minskar konsumtionen av den utrotningshotade ålen, då har den ju gjort nytt!
    Och på nätet, ja där finns det konstiga typer. Men det är bara att skaka av sig gå vidare och muttra som min mor: O Gud, vilken stor Zoo Du har...

    SvaraRadera