tisdag 11 januari 2011

Lindströms desperata försök att måla fan på väggen.


Lars Lindström jämför idag Sarah Pallin och Tea-partymovements vilda hetsande aggro-propaganda med den nedtonade Jimmie Åkesson.
Teapartyts texter ”Det är dags att ladda om” och ”Förr eller senare är du borta” är vi lyckligt befriade från i vårt land, även om Lars Lindström inte upptäckt det.......
You can´t blame a guy for trying, men det är ju inte många rätt där inte, Sarah och Jimmie har inte många beröringspunkter. Det kan ju en blind höna se och höra.

Efter Arizonas dödsskjutningar behöver USAs tysta minut följas upp med mer än nedtonade röster.
I Sverige behöver varenda manipulativ journalist begripa att deras makt att påverka är minst lika kolossal som politikers.

DN

6 kommentarer:

  1. Läste också denna pedagogiska lärosats.Tala om att på ett hårresande sätt,försöka föra "die dumme" bak ljus.En jämförelse lik en pursvensk och en ursomalier....båda har två ben och står upp,ner de inte ligger... Är det inte sådan journalistik,som orsakar dessa terrordåd och attentat ???

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-01-11 11:00

    Gudarna ska veta att jag och SD inte har mycket gemensamt, men att jämföra Palin (eine "Schreckschraube") och Åkesson är bara korkat. Däremot kan det finnas kyfer i partiets "undervegetation", men det är det inte ensamt om, behöver bara påminner om Centerns knäppgök Stefan Hanna i Uppsala...

    SvaraRadera
  3. Ulf Hjertén2011-01-11 11:07

    USA är USA och Sverige är Sverige. Våra kontexter är mycket olika. Att jämföra Pallin och Åkesson är som att jämföra en Airbus med en Piper cub. Vad man kan försöka analysera är hur de båda söker och finner metaforer att bygga sin retorik på. Och då finns det nog en del likheter. Som handlar om synen på invandrare. Därmed inte sagt att Åkesson och hans sverigedemokrater har fel i allt och deras kritiker rätt i allt. Och mig veterligt har inte Åkesson själv talat i termer av "att dessa måste bort" och illustrerat detta med gevärsikarsikten. Sedan har jag dessvärre hört några av hans medlemmar uttrycka sig i sådana termer när det gäller invandrare. Det måste han som partiledare jobba med.

    SvaraRadera
  4. SD är en underdog i svensk politik, så journalister som Lindström och hela Sydsvenskan får motsatt effekt mot deras önskade.
    Det är en gåta för mig, och ett mycket intressant fenomen, att de inte själva förstår den underbyggande strukturen, själva mönstret i detta.

    SvaraRadera
  5. Tack alla tre, med olika utgångsläge, kan vi enas om Lindströms överreaktion. Det gläder mig.

    Håller med om att det finns mer eller mindre obehagliga kufar i alla partier, det är bra när partiledningar reagerar med skärpa.

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-01-11 12:51

    Hanna, Du får ej stanna...

    SvaraRadera