tisdag 25 januari 2011

Vill be KG Bergström om ursäkt,


ty vi har ju en svensk mästare. Inte alla svenska murvlar är skrattretande kassa som Lindström och Marteus. Vi har ju KG Bergström, som konstant visar att gammal är äldst, såna som han växer inte på trän, tyvärr för oss här.
Om I-Brist- På- Annat-Veronica Palm:
"Att hon skulle ha någon chans mot Reinfeldt känns närmast skrattretande. Socialdemoktarenas förtjusning i Veronika Palm tyder på att de inte förstått varför partiet förlorade valet."

9 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-01-25 17:39

    Lyssnade på K-Gs "Vinter" program på jullovet. Mycket trevlig människa!

    SvaraRadera
  2. K-G Bergström var mycket bra när när han jobbade på svt.Men jag tycker att han är ännu bättre nu när han skriver i Expressen,kanske beror det på att det är möjligt för honom och vara mera frispråkig på en(seriös)kvällstidning än på svt./Petter

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-01-25 18:58

    seriös kvällstidning? - tillåt mig att höja på ögonbrynen!

    SvaraRadera
  4. Anser att expressen iaf är seriösare än aftonbladet.Hur som helst K-G Bergström skriver väldigt bra krönikor i expressen./Petter

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-01-25 21:03

    Ja, det är det lustiga med svenska kvällstidningar, i en omgivning som påminner om "The Sun" eller Bildzeitung planteras det in artiklar med nivå där man minst väntar sig dem. Jag anar en folkbildningsambition - man lockar med lättläst och hoppas på att läsaren inte läser förbi det mera svårttuggade bitarna, hos det flesta läsarna en from förhoppning, fruktar jag.

    SvaraRadera
  6. Ulf Hjertén2011-01-26 12:03

    Jag vet antagligen lika lite eller mycket som Carina om fröken Palm. Att hon skulle kunna matcha Reinfeldt just nu är väl inte så troligt. Men hur många trodde på Reinfeldt för 20 år sedan? Han var högst kontroversiell t.o.m i MUF. Jag har för att vara lite seriös bloggat lite och läst ett och annat av Palm. Någon rödstrumpeflamsig böna är hon nog inte. Det finns ett djupare engagemang. Så: Who knows? Seriösa Expressen? Möjligtvis sid 2-3 några gånger i veckan. Annars säger jag som morfar: "Jag kan inte ens tänka mig att torka mig i ... med den blaskan".

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-01-26 14:24

    Ja, det gäller att vara ödmjuk när man försöker bedöma kandidater till viktiga poster. Personer som man trodde vara svaga kort, övergångskandidater eller extremister har ofta överraskat positivt, just för att förväntningarna var lågt ställda. Biskop Nathan Söderblom (startade den ekumeniska rörelsen), påven Johannes Paul I (moderniserade den kath. kyrkan genom 2:a Vatikankonciliet) och Tage Erlander (blev landsfader) är bara några exempel.

    SvaraRadera
  8. Konstigt ändå att Expressen lockar/lockat till sig så många bra skribenter genom åren.
    En favorit (som jag obland läser på nätet och i div tidskrifter) är Cecilia Hagen. Olika medarbetare, däribland just fr Hagen, har vunnit Stora Journalistpriset, förutom Guldspaden, så något rätt måste de ju göra.

    /Öbon

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-01-26 15:27

    Ja, Öbon, det är just de konstiga med svenska kvällstidningar, det är ett underligt slags skvader mellan högt och lågt. Har aldrig riktigt förstått mig på dem.

    SvaraRadera