måndag 17 januari 2011

Sverige -Landet-Bakom-Flötet.


– I 23 år har vårt folk inte fått tycka någonting. Nu börjar en ny tidräkning, säger Naim Ben Said, 31, Han tillhör den stora gruppen av landets unga och välutbildade befolkning som vill se ett nytt Tunisien.
Tunisien har nu blivit modellen att följa för alla araber. Diktaturernas tid är förbi.Tunisiens president Zine el-Abidine Ben Ali lämnade landet i fredags efter 23 år vid makten. Hans familj tog dock med en ordentlig reskassa: 1,5 ton guld, säger Le Monde.
En ny samlingsregering är nu presenterad i Tunisien. Både inrikes- och utrikesministern från förra regeringen behåller sina jobb, och också finansministern återinsätts.Därmed möter inte den nya regeringen kraven från demonstranterna.
Måtte Bara ingen mer behöva försöka bränna upp sig själv som en fackla, innan politikerna lyssnar och inser.
Bittert. Att i vissa länder finner människan ingen annan utväg undan politiskt-religiöst förtryck än att bränna upp sitt liv.
I Sverige väljs frivilligt religiöst-politiska förtryckare in i vår riksdag.
Vilken bitter och sorgesam förtvivlan.
Är Sverige Landet-Så-Bakom-Flötet????



SverigesRadio.se GP Sydsvenskan Expressen SvD

5 kommentarer:

  1. Ja,Carina och dessutom är väljarna och landets invånare så hyggliga,att man inte sätter fyr på dem !!!!Finns t.o.m sådana,som eldar på för dem...Sällan man ser ett så rakt och sakligt utlåtande,om vår insnärjda situation...Mitt honnör till dig,Carina !!!

    SvaraRadera
  2. Jag bockar och tackar stolt min käre Lars!

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-01-17 18:42

    Repris från tidigare inlägg:
    Om det tunisiska folket vill ha det svenska folkets stöd i kampen mot diktaturen, då är det inte så välbetänkt att slå helt oskyldiga svenska turister sönder och samman i stället för att rikta vreden mot diktaturens kreatur!

    SvaraRadera
  4. Jag misstänker att de "bara" råkade hamna mitt i. Det är jättetragiskt alltihopa, men i den allmänna masspsykosen händer det att många, många helt oskyldiga är på "fel" plats.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-01-17 21:00

    Tänk om de hade dött. Det hade belastat relationerna mellan Sverige och Tunisien för år framöver!

    SvaraRadera