måndag 17 januari 2011

Inga-Britt Ahlenius - politikens Pippi Långstrump.


Inga-Britt Ahlenius om FNs generalsekreterare Ban Ki-Moon: – "Det är ingen som lyssnar på honom. Han kan inte ens kommunicera på engelska. Det är genant att den här komplexa organisationen har en så otillräcklig ledare." Niklas Ekdal i DN”öppnar idag dörren till en FN, ovädrad och unken, korrupt, penningslukande cementerad bråkrati. En kollossalt intressant, viktig och alarmerande artikel om den Förlamade Unionen.
Skriker världen verkligen efter "ett globalt ledarskap som matchar de gränsöverskridande utmaningarna"? USA, Kina, Ryssland, England och Frankrike verkar emellertid ha högst olika uppfattning om detta globala ledarskap.
Medan svenska diplomater hummar okritiskt - vicken skräll (!) - har vi i alla fall den klart lysande, härligt uppfriskande och genuint starka Inga-Britt Ahlenius, Sveriges Pippi Långstrump i världen, med ett tungt förtroendekapital och förmågan att ta korrupta tjänstemän i deras döva öron.

6 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-01-17 17:16

    USA, Kina, Ryssland, England och Frankrike verkar emellertid ha högst olika uppfattning om detta globala ledarskap. - precis där klämmer skon; Kina + en samling fördettingar, de en gång så stolta segermakterna efter andra världskriget!

    SvaraRadera
  2. Jag längtar tillbaka till dåtiden är deras paroll....

    SvaraRadera
  3. Tänk efter före..Vi i föregångslandet Sverige har också infört "arbetsbefrämjande objekt".Vad skulle alla dessa 100.000-tals,livnära sig på utan FN ????Definitivt inga som är lämpade för kroppsarbet!!Liksom EU-parlamentarier och deras tross,enbart för att hålla ner arbetslöshetssiffran.Akademiker kastade på en sophög,tillsammans med valda företrädare !!!

    SvaraRadera
  4. Hon äger! Som min åttaåring skulle uttrycka det.

    /Öbon

    SvaraRadera
  5. Ulf Hjertén2011-01-18 11:34

    Tack för tipset om Niklas Ekdahls artikel. Är den en spegling av verkligheten i FN då finns all anledning till support av orädda kritiker som Inga-Britt Ahlenius och till djupandning i alla öppna sinnen. FN, EU regeringskanslier, kommunkanslier - alla byråkratiseras mer och mer, alla löper förfärliga risker att korrumperas. Köpslagningsdebatten i riksdagen om regeringskansliets bantning till mera normal nivå blev i skenet av ovanstående på ren ankdammsnivå.

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-01-18 13:02

    Det här visar värdet av att använda personer nära eller över pensionsstrecket för den här typen av utredning och granskning. Man har inget för sin framtid att frukta, pensionen är redan säkrad!

    SvaraRadera