måndag 17 januari 2011

Äschhh, ring FBI!



Dagens otroliga nyhet är att Olof Palmes mördare lever. Mördaren är 65 år och lever i Zagreb. Det skriver den tyska veckotidningen Focus.
Den påstådde mördaren ska arbeta för ett säkerhetsföretag. Mordet på den svenska statsministern utförde han på uppdrag av den dåvarande jugoslaviska
säkerhetstjänsten, UDBA.

Sammanfattning av spåren i stort, då för 24 låååånga år sen: Polisspåret - 33-åringen - PKK-spåret och Ebbe Carlsson - affären - Sydafrika-spåret - Ustasja - Grandmannen, Christer Pettersson.
En teori säger att KGB låg bakom mordet på grund av att Palme "vägrade lyda order".Lisbeth borde ha klarast syn över händelsen. "Efter häktningen av Pettersson medverkade hon i en videokonfrontation där hon pekade ut Pettersson som gärningsmannen. I tingsrätten var hon absolut säker på att Pettersson var mördaren."

Palmegruppen blev ju lite av ett skämt. Och den svenska polisen......?
Kunde de inte bara ha ringt till FBI, där verkar de ha nåt slags plan som funkar när det gäller att hitta mördare.

GP

18 kommentarer:

  1. OOOOmmmm nu detta stämmer,kunde jag löst gåtan för dem,redan några timmar senare !!! Min teori var nämligen,att den som höll i pistolen var ett proffs..Därtill var jag övertygad om,att det hela hörde samman med USTASJA,o.Olof`s frigivning av attentatsmännen...Tala om kriminella gåvor i min kropp o hjärna !!! I kväll får jag öppna en flaska,samt fira mitt bevis för förträfflighet !!! Tänka sig lilla jag och alla andra misslyckades..utom mördaren.

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-01-17 18:37

    Palmemordet - som har kört om Kennedymordet i antal hyllmeter hos polisen - det går knappt att kommentera längre. Lisbeth Palmes vittnesmål sjabblades ju totalt sönder genom en dilettantisk vittneskonfrontation - lika illa om Pettersson verkligen var skyldig, eftersom den ingen beviskraft har, än när han (vad jag tror) inte var skyldig, eftersom polisen efter Pettersson helt tappade den lilla styrfarten den hade kvar.
    Och tänk på alla kollateralskador längs vägen - 33-åringen som emigrerade och mördades, de helt oskyldigt jagade kurderna och de illasinnade rykten runt en popsångare, var det inte Tomas Ledin, som aldrig hämtade sig från detta och begick självmord - jag ryser!
    Och aldrig, aldrig glömmer jag morgonen den 1/3 86: Jag hade, olikt min vana , lyssnat på P3 kvällen innan. När jag satte på radion på morgonen var det klassisk!!! musik på P3, då anade jag oråd, såg sedan flaggan på halv stång på Kemikum i Uppsala och satte på TV. resten är historia...

    SvaraRadera
  3. Inte Tomas Ledin va?????
    Låg själv i lumpen och låg ute på övning i Dalarna dåvår kapten som på väg ut stannade till och tillade" Jo förresten, Olof Palme blev mördad inatt"?
    En del av mina kamrater började applådera medans andra såsom jag trodde det var en ond dröm...vår statsminister (som råkade vara sosse) hade blivit mördad på öppen gata,WHAT?
    Sverige blev inte sig likt efter detta.
    /HellBoy

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-01-17 21:09

    Förlåt, efter googlande korrigerar jag mig: Ted Gärdestad var det. Kändisar har alltid varit min blinda fläck...

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-01-17 21:38

    "En del av mina kamrater började applådera" - precis detta var Palmehatets frukt. Man kan vara mycket kritisk till en folkvald politiker, man kan verka för att han/hon i näste val ej får majoritet - men man bör inte önska livet ur honom/henne. Och där är därför jag får så dåliga vibbar när Obamahatet börjar ta samma former som Palmehatet och det är också därför att jag, trots att jag minst sagt är kritiskt mot SDs ståndpunkt i många frågar, aldrig låter det gå över i hat mot deras företrädare och jag ifrågasätter inte heller hedern hos politiker som har en uppfattning som är rakt motsatt min. Vem är jag som ska stå till doms över uppfattningar som en annan människan, med hennes förutsättningar, historia och upplevelser har kommit fram till? Indianerna säger att man inte ska uttala sig om en människan innan man har gått några dagar i hennes mockasiner.

    SvaraRadera
  6. Ulf Hjertén2011-01-18 08:29

    Jag delar din oro Thorsten när det gäller människors otyglade hat. Jag minns en middag på I 1:s officersmäss när jag var ung fältpräst. Hur en officer allvarligt utbringade en skål för Olof Palmes och Sten Anderssons snara hädanfärd. Aldrig har jag blivit så uttittad som när jag reste på mig och gick ut för att aldrig sätta min fot mera i denna mäss. När hat tillåts springa fram på detta sätt då har moralen sjunkit under noll. Samma oresonliga hat finns ex. bland abortmotståndare i USA och nu börjar detta blossa upp också mot Obama. Om samma hat tillåts spira mot muslimer eller sossar eller SDare i Sverige utan några kommentarer då blir våldsdåd snart accepterat. Det räcker med våra terroristgruppers vansinne. Mot hat måste vi vara på vakt. Även om det ibland är skickligt inlindat i idealistiska formler. Djupt uttalat förakt är ofta ett försåtligt inlindat hat.

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-01-18 08:43

    utan några kommentarer - det är just det vi till mans är kalla att förhindra, genom att kommentera/protestera där tillfällets bjuds. Både uttåget ur officersmässan och våra kommentarer här är små strån till denna stack...

    SvaraRadera
  8. SD har blivit kritiserade för sitt uttågande ur kyrkan vid riksdagens öppnande....vad tycker herrarna om denna markering? finns det förståelse för att hatet blir för stort? även i en kyrka..

    /HellBoy

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-01-18 09:32

    Hellboy: jag intar en mellanposition i denna fråga. Jag höll med biskopens predikan i nästan alla delar, men hon borde ha undvikat att nämna demonstrationen mot SD dagen innan. Även om dess huvudarrangörer var hedervärde drog demonstrationen en svans obehagliga typer med sig och predikan kan (miss)tolkas som ett gillande av även dessa.
    Oberoende av detta hade det dock varit klokare av SD att visa grandezza och sitta kvar, men sedan kommentera utförligt efteråt!

    SvaraRadera
  10. Arr resa sig som markeringe är det sista man tar till, när inga andra medel finns. Jag beundrar Ulfs ståndaktiga markeringen för moral mot hat!
    Jag ser ingen skillnad i Ulfs markering och i SDs markering i kyrkan.
    När någon omedvetet eller medvetet, sårar allt man tror på, då måste en tyst markering accepteras.

    SvaraRadera
  11. Thorsten Schütte2011-01-18 09:55

    Det finns en liten skillnad: Ulf reste sig i protest mot skympfandet av tredje part, SD i protest att ha blivit skymfat självt. I det första fallet är det ingen mening med att sitta kvar, det är ett tyskt medgivande, i det sistnämda utsätter man sig för risken att anses som lättkränkt. Därför hade det varit klokare att sitta kvar och markera efteråt.

    SvaraRadera
  12. Ulf Hjertén2011-01-18 09:56

    Det skulle vara intressant om vi kunde vrida tiden tillbaka till Eva Brunnes predikan i Storkyrkan. Om hon tydligare markerat att hon beklagade att huligansvansen lagt sig i demonstrationen hade då SD:s ledamöter suttit kvar i kyrkan? Det biskopen lade vikt vid var ju faran för främlingsrädsla och intolerans. Om hon bifogat ovan skissade attsats, vilken reaktion hade det då blivit? Jag dömer inte som stora delar av media och etablissemanget gjort men jag tillåter mig ställa frågan. Det är kanske inte möjligt att få fullödiga svar på hypotetiska frågor men dialogen kan ju bli intressant.

    SvaraRadera
  13. Ulf:
    Det var "hulligansvansen" som arrangerade detta Torgmöte,i protest mot att SD kommit in i Riksdagen.Hade denna biskop i stället valt ett möte utan extremism,hade ingen skada skett..Men är man socialist och vill stå i centrum,uppträder man på ett sådant uppseende väckande sätt...Allt med tanke på,att dagen efter utnyttja det från en predikstol !!
    Tala om att ta sida i en fråga...Om det på sikt gynnar den svenska kyrkan,en fråga som står öppen.....i varje fall hos mig.Hat och Hets ????

    SvaraRadera
  14. Ulf Hjertén2011-01-18 13:34

    Menar Lars att alla som arrangerade mötet och som ställde upp är att likna vid huliganer, inklusive biskop Eva Brunne. Är alla vänsterorienterade människor huliganer? Då samtalar du just nu med en i huligansvansen. När jag har tid skramlar jag med mina nycklar på lördagarna på torget i Nyköping, en symbol för vår tro på ett öppet samhälle. SD har ingalunda monopol på sanningen, inte ens i hjärtefrågan invandringen. Vill SD ha rätt att fritt uttrycka sina idéer måste man nog acceptera att andra också har det. Lars gladde sig häromdagen åt opinionssiffran 7 %. Ingen missunnar dig den glädjen. Men 93 % har en annan uppfattning. Huruvida Eva Brunne är socialist vet jag inte. Men hon är i mina ögon en mycket modig och bra präst och biskop. Läser man hennes predikningar från Storkyrkan, inkl. den vid riksdagens öppnande, finner man ett levande budskap som berör. Har man ett uns kunskap i homelitik och bibeltolkningsproblematik så förstår man att Stockholms stift gjort ett bra val.

    SvaraRadera
  15. Thorsten Schütte2011-01-18 13:54

    Svansen är ett stort demokratiskt problem som faktiskt beskär yttrandefriheten. Jag minns en demonstration av vapenvägrare i Tyskland, en mycket fredlig och angelägen sådan, där KBW (Kommunistischer Bund Westdeutschland, maoister) följde efter demonstrationen med trummor och plakat: Allgemeine Volksbewaffnung (!). Den egentliga demonstrationen hade fullt sjå med att flytta sig så snabbt, att det alltid blev en synbar lucka till svansen som man av goda grunder ej ville förknippas med.
    Risken är tyvärr att svansens blotta existens avskräcker hederliga medborgare från att demonstrera för att inte förknippas med extremister (och av polisen med batong tas för sådana). Skräckexemplet är när polisen under vedervärdiga former fängslade rubbet av i skolorna boende demonstranter som inte hade gjort en flyga förnär under Göteborgskravallerna 2001 bara för att "svansen" av demonstrationer tidigare på dagen betedde sig som svin.

    SvaraRadera
  16. Ulf:
    Ordet "hulligan" var du själv som förde in i debatten.Men för att du ska förstå allvaret i detta möte...Det var den ultraextrema vänstern,och inte din f.d broderskapsrörelse,som kallat till detta "protestmöte"mot vår demokrati.Alltså friheten,att efter egen vilja, välja parti !!I allt var vi c:a 370.000 i Sverige som ansåg att SD var vårt alternativ...
    Hur många kommunisten Ohly fick vet jag inte,men det har mig veterligen inte förekommit någon manifestation med en biskop,mot dessa....Vi begär inte monopol på yttrandefrihet,men att vi behandlas på samma sätt som övriga partier...Vad betr.DIN uppfattning om biskopan i Sthlm,är det din frihet...Men du måste också acceptera,att vi på andra sidan har en form av moral och människovärde.Något hon på sämsta sätt ville förringa och smutskasta från sin tron.Detta genom att taga ensidig ställning,i en demokratisk fråga,dit man hade inbjudit samtliga partier från dina V/S,till oss i SD,för att under kyrkliga former högtidlighålla Riksdagens öppnande !!!HUR MAN KAN TOLKA BIBELN,FINNS FLER ÄN VI BÅDA,SOM STRIDER....

    SvaraRadera
  17. Bra talat Lars, återkommer senare ,skall på styrelsemöte i hehe .... SD Halmstad;)

    /HellBoy

    SvaraRadera
  18. Thorsten Schütte2011-01-18 20:43

    Hellboy: Ta vid tillfälle upp trafikförsäkringsskatten men partiet, den skulle ha samma effekt på genomsnittsbilisten som att sänka bensinskatten med 50 öre...

    SvaraRadera