tisdag 25 januari 2011

So many options.


Men vi har avböjt, å det bestämdaste, att go elefant-trekking, to touch a tiger, to go bungy-jumping, to kiss a dangerous Kobra-snake och att stoppa ner fötterna i ett akvarium fullt av små fiskar som äter upp fötternas förhårdnader.
Men imorgon bitti - då!
Björn är väldigt specifik. Det kan gälla maten vi äter, det ska vara bästa råvaran, enkelt tillagat utan krångel. Nu har han varit på jakt efter en möjlighet att åka ut och djuphavsfiska.
Men han vill inte känna sig lurad, inte go standardturistic och åka ut och bottenfiska för att båtägaren vill spara bränslekostnader.
Och plötsligt inträffade ett av alla dessa unders under, Björn råkade tala med en krögare här, denne Andreas har sin bror och brorsbarn på besök, och ville chartra en egen fiskeyacht, men behövde nån mer med.
Björn hängde på,givetvis, så imorgon bär det iväg. Kaptenen är redan mutad, han får extra pengar om vi får upp en svärdfisk.
Jag är med som kuttersmycke med en Vargas-Llosa under armen.

4 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-01-25 17:36

    Du kan ju sätta Dig i fören som galjonsfigur!

    SvaraRadera
  2. Åh, så kul med djuphavsfiske!

    /Öbon

    SvaraRadera
  3. Sex rätt maffiga tonfiskar, som vi njutit och avätit nu på Andreas krog Harrys, inget är som egen fångst!
    Den där svärdfisken på 70 kg drömmer Björn om fortfarande!!

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-01-26 19:11

    Tonfisk - havets kalvkött. En av få "äkta" fiskar som har så hög ämnesomsättning att den är varmblodad, därav även den röda färgen och likheten med däggdjurskött.

    SvaraRadera