fredag 28 januari 2011

Var finns de stora politiska profilerna nuförtiden?


Ett kallt krig pågår inom Kristdemokraterna.På ena sidan: partiledaren Göran Hägglund med stöd av en majoritet i partiet.
På andra sidan: Hägglunds kritiker som i stället vill ha andre vice partiordföranden Mats Odell som partiledare.

När ska KD-politikerna inse att det inte är något parti, aldrig har varit, och aldrig kommer att bli. KDS var sin partiledare.
Allt man hade var en utomordentlig politiker, en karismatisk och mycket trovärdig person.
Punkt.

SvD

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-01-28 14:11

    Ja, det är och förblir svårt för KD att klara spagaten mellan å ena sidan allmänborgerligheten, å andra sidan fundamentalisk kristendom. Försöker man få de ena, försvinner de andra (eller väljer sofflocket) och vice versa. Men en fråga som båda flyglar hos KD borde kunna enas om (det ser man bl a i inlägg i livets ords språkrör varldenidag.se frå och till) är att jobab för en återhumanisering av sjukförsäkringen, trogen till valets slogan "ett mänskligare Sverige".

    SvaraRadera
  2. Att sätta Mats Odell som partiledare för KD skulle bli partiets största misstag genom tiderna.Alf Svensson var inte bara en enl min mening utomordentligt bra partiledare,han är också en politiker som kan förklara politiken på ett lättfattligt sätt.Precis som Thorsten säger så borde de bägge falangerna kunna enas om att driva sjukförsäkringsfrågorna på ett bra sätt.Tycker också partiet kunde driva företags frågor mera tror nog att många KD-väljare är småföretagare./Petter

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-01-28 17:21

    Alf Svensson är ett typiskt exempel för en person man kan vara oöverens om mycket med, men ändå känner förtroende och tillit för. Det krävs fler politiker av hans snitt, särskilt i det nuvarande komplicerade politiska läget med växlande majoriteter. De kan fungera som "brohuvuden" för blocköverskridande överenskommelser.

    SvaraRadera