tisdag 18 januari 2011

Försvarsmakt?


Inga pengar och inga som vill ta värvning?
ÖB vädjar: "Försvaret behöver mer pengar."
Igen.
Sverige är det land som bantat ner försvarsanslagen mer än nästan alla andra EU-länder och har den lägsta nivån till andel av BNP, av alla EUländer med eget försvar. Och med ryssarna som rustar runt hörnet, så måste givetvis ÖB ha huvudvärk över försvarets utveckling och framtid. Att ständigt stå med mössan i handen känns inte som nån fruktbar och innovativ satsning och lösning.

Efter en gigantisk felsatsning för ca 10år sen då strukturen förändrades, och den allmänna värnplikten slaktades, så har politikerna tillsammans oavsett färg totalhavererat och raserat vår militära kapacitet.
Och sen dess har jag inte läst en optimistisk och positiv nyhet om svenskt försvar.

Vi måste ha ett starkt försvar, då måste vi också räkna med att försvarsanslagen behöver höjas.Men tack vare landets sunda och goda statsfinanser, som alliansen är så stolta över, så borde det finnas pengar till försvaret. Eu-avgiften, riksdagslönerna, andra länders ekonomi och annat får faktiskt prioriteras ner.

Mitt alldeles egna första goda råd till ÖB i denna bedrövelsens tid - lägg kostnaderna för utrikesmissioner från och med nu på UD.
Och när rekryteringen går så dåligt - ta ett varv till och fundera på villkoren i samband med utlandstjänst.
DN
Sydsvenskan SvT Norrbottenskuriren aftonbladet NT Norran Dagbladet Arbetarbladet

1 kommentar:

  1. Thorsten Schütte2011-01-18 17:42

    Det är bara en tidsfråga innan det i städernas centrum och vid stora inköpscentra slås upp små kamouflagefärgade tält omgiven av värvare med skrivskivan i högsta hugg, beredda att kasta sig över äldre ungdomar och yngre vuxna medan musiken "join the navy" spelar i bakgrunden...

    SvaraRadera