onsdag 12 januari 2011

Det finns en politiker att respektera i Sverige.


100 dagar har gått sedan SD röstades in i riksdagen, och ikväll visades en dokumentär på kanal 1.

De obehagliga apartheidpolitikerna i de övriga 7 partierna med Reinfeldt, Hamilton och Bill skrämmer fortfarande slag på mig. Den som sett en blygsamt leende Reinfeldt charmera tittarna i underhållningsprogrammet Hellenius Hörna, och sen idag sett hans vanställda ursinne och översitteri i utfallet mot ett annat riksdagsparti, har all anledning att fundera över statsministerns personlighet.
FP Torkild Strandberg, som skriver handskrivna brev till min mamma och sina andra väljare och ärligt vill veta vad han kan göra för ett bättre Landskrona, framstår som Sveriges enda riktige och kloke politiker.
En politiker värd namnet.
En politiker med visioner, ambitioner och uppriktig välvilja och kraft.
På den här bloggen har FP strött breda löften som inte infriats, och sen inte svarat på mail.
Men vem är jag att döma alla folkpartister efter en dålig?

20 kommentarer:

  1. Folkpartiet har ALLTID varit hemvist för dem som ALDRIG kunnat bestämma sig...Alltså som H Alfredsson´s pastor Jansson !! Men att styra detta parti måste vara ett kval,även om trycket minskade något i samband med KD`s grundande.Men du har rätt Carina,i alla parti finns också några förnuftiga.Men för FP´s del är sådana inte lättfunna,eftersom medlemmarna består av otaliga "besserwisser" ur lärarkåren.Finns det några i vårt samhälle som vet bättre,är det denna yrkeskår.Nu fick jag ännu fler ovänner !!!

    SvaraRadera
  2. Betr.landets "älskade" statsminister,får han ju verkligen var rädd om sin ändtarm...Skulle någon få för sig att söka själa korken,blir det samma verkan som en punkterad ballong...Inget kvar...

    SvaraRadera
  3. Nu får du bärga dig, Lars, besserwissrar finns det både här och där, jag har själv inget intryck alls av att de skulle vara överrepresenterade i lärarkåren. Möjligen bland politiker.
    Och ja, statsministern håller på att pysa över, nu vet vi vad som händer med en person, som haussas och haussas och haussas, och med hans egenuppfattning.
    Det var ingen vacker syn.

    SvaraRadera
  4. Ulf Hjertén2011-01-13 08:20

    Eftersom Reinfeldt går och lovar två ytterligare skattesänkningar till dem som redan har jobb och hygglig ekonomi så blir han ju mer och mer permanentad som den som kan ge alla dem som vill ha mera ännu mer. Han spelar på egoismen. Det har hans parti bestämt att han ska göra. Det är självklar strategi. Och varför inte? Köttgrytorna är ju vidöppna.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-01-13 08:39

    I kommunalpolitiken är partitillhörigheten ofta underordnad jämförd med personegenskaper. Exempelvis får vänsterpartisten Stig Henriksson regelbunden egen majoritet i Fagersta och är omtyckt i alla läger. I Landskrona råkar det vara en folkpartist, i Markaryd en kristdemokrat o s v. Och folkpartiet, ja det är en fascinerande blandning av mycket olika människotyper, från besserwissrar till verkligen övertygade och genuina liberaler, Vänsterliberalismen var en anledning att jag en gång var FP-medlem, men den skaran är tynande. Den "upplysta vänsterborgerligheten" har både i Tyskland och i Sverige flyttat sig i avsevärt omfattning till miljöpartiet.
    Och Reinfeldt: Jag slås av hur han blir allt mera lika G P i en presidentlik roll.
    Och jag tycker inte att det är bra med ytterligare jobbskatteavdrag som ökar gapet till pensionärer, sjuka och arbetslösa ytterligare. Finns det ett skattesänkningsutrymme är det bättre att börja med att ta bort den idiotiska trafikförsäkringsskatten, en ren straffskatt på bilförsäkringen!

    SvaraRadera
  6. Har bestämt för mig att vår omtyckta
    statsminister uppträtt som ett svin även mot partikamrater när FRA skulle klubbas igenom.En mobbare är ingen förebild på något sätt.
    I landskrona verkar de bestämt sig för att ta demokratin på allvar....förutom sossen i programmet som verkar missnöjd med detta.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-01-13 09:12

    FRA och partipiskan - ja de var en skandal utan like, om jag minns rätt var det en folkpartist som stod pall, Camilla Lindberg tror jag. Och omröstning om kärnkraft i våras sköttes lika illa, här var det centerpartister som blev ordenligt tillplattade.
    Det är bl a därför jag tycker att en regering allians + MP inte vore så dum, den skulle ha en så komfortabel majoritet att riksdagsledamöter med avvikande mening bör ha friheten att rösta som de tycker!

    SvaraRadera
  8. Ja, du Ulf, de där frestande köttgrytorna!!!Hörde att S numera inte kräver att den nye partiledaren måste sitta i riksdagen, allt för att duka bordet för Per Nuder!
    Och håller fullkomligt med HellBoy och Thorsten, statsministern är drabbad av GP-syndromet, dess fläskiga översitteri och maktspråk.
    Så sorgligt. Om de två stora partierna i Sverige båda ska representeras av de som bara är intresserade av köttgrytan.

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-01-13 10:16

    I fallet Nuder är det väl köttberget, inte köttgrytan...
    Och jag tycker det är grisaktigt av Reinfeldt att låta oppositionens besparing av 300 mkr hos regeringskansliet gå ut över utrikesförvaltingen och stänga ambassader i stället för att skära ned i statsrådsberedningen som allt mera sväller upp till ett "presidentkanskli" som samlar allt mera makt som borde vara kvar hos departementen och ministrarna. Litar Reinfeldt inte på sina ministrar?

    SvaraRadera
  10. Instämmer, dessutom visa den dålige förlorarens ansikte, och surt beskylla oppositionen för att ambassaders nedläggning. Det var riktigt övermaga.

    SvaraRadera
  11. Maktens fullkomlighet !!En demokrati som styrs likt en diktatur..Alt.barn i en sandlåda..Får jag inte låna din spade,får du inte ha min hink....Och dessa utvalda skall vara en "elit" i vårt samhälle !!

    SvaraRadera
  12. Eftersom Landskrona är på tapeten...Staden har beviljats 3,5 milj,som skall användas för att ge en fortsättningskurs i indoktrinering.Hela 150 "chefer" skall lära vad som är rätt eller fel i Sverige år 2011.Det hela går under parollen "jämlikt i Landskrona 2113"Fortsatt undergång m.a.o....

    SvaraRadera
  13. Har de inte lärt sig sin läxa??
    Ge pengarna till polisverksamheten istället.

    SvaraRadera
  14. Thorsten Schütte2011-01-13 12:41

    All information och utbildning i jämställdhet behöver ju inte dras över en kam. Bevisligen finns ju många sårande beteenden kvar hos oss lite till mans/kvinns...

    SvaraRadera
  15. Thorsten:
    Åter ett missförstånd,svenskar av nutid,är fostrade att stå med mössan i hand och tacksamt bugande säga "ja" till ALLT !!!O, Gud nåde den som liksom jag avviker...då blir man automatiskt RASIST...och dessutom beskylld att höra till en grupp som står alllrrraaaa längst åt höger !!!

    SvaraRadera
  16. Thorsten Schütte2011-01-13 14:03

    Jämställdhet är ett så mycket vidare fält där det finns faktiska orättvisor kvar, exempelvis i lönesättningen mellan kvinnor och män, för att bara nämna ett exempel. Invandringsfrågan är inte allt!

    SvaraRadera
  17. Thorsten:
    Din sista mening instämmer jag i...Det var just en av anledningarna till att SD,visade upp ett "99-punktsprogram" Men som mycket annat i vårt land,nämndes inte detta i vår "neutrala" press.Bland alla dessa programpunkter fanns bl.a ett brett åtgärdsförslag inom sjuk-,äldre- och omvårdnad.Vidare ett brett skolprogram,som FP stal merparten av...Slutligen fanns därtill omfattande,kriminal och försvarpolitiskta program...Men endast de initierade fick ju veta detta !!! Så är det Thorsten i ett land där censuren råder...

    SvaraRadera
  18. Thorsten Schütte2011-01-13 20:55

    Ja, det programmet har jag sett. Och jag tror SD skulle vinna på att mera aktivt driva många av dessa punkter, oberoende vad jag personligen tycker om dem. Och SD verkar ju måna mycket om bilisterna. Voilà, lägg på punkten 100 och driv frågan om avskaffandet av den förhatliga trafikförsäkringsskatten! Och som punkt 101, inför ett års förskjuten skolplikt för pojkar jämfört med flickor så att klassorna blir mera jämnmogna och lättarbetade!

    SvaraRadera
  19. Ulf Hjertén2011-01-15 10:47

    Ytterligare lite Landskronakunskap. De svartvita har som många nsra forbollsklubbar bekymmer med sina huliganer. I ett reportage om BOIS´ huliganer visade det sig att endast några få var födda utanför Sverige av föräldrar födda utanför Sverige. Huliganer eller ligister som jag föredrar att kalla dem rekryteras dessutom från medelklassmiljöer lika mycket som nedslitna "arbetarkvarter". Är det med "gensjukan" som med svininfluensan? Den har ingen förståelse för etik och moral.

    SvaraRadera
  20. När Landskronakunskap kommer från andra än de som bor där blir jag misstänksam.
    Min mamma flyttade av olika skäl från Ystad till Landskrona på sextiotalet. Det var inte som det älskade Ystad, men det var en vacker stad med närhet till havet i en region med utvecklingspotential. En lite stad där alla kände alla, man ömt vårdade de sagolikt vackra parkerna och grönområdena, en stad med vänlighet som det var lätt att trivas i.
    Nu är personer födda utomlands över 30%, då oräknat utlandsföddas barn födda i Sverige.
    Man må tycka vad man vill om detta.
    Min mor och hennes vänner som är för gamla att flytta därifrån, har bestulits på sina liv. De är oviktiga. De går ner på Rådhustorget och möter en befolkning iklädda slöjor, talande ett annat språk, de ser våldsbrotten rusa i höjden, de ser barn som aldrig lärt sig värna naturen och parkerna,de oskrivna lagarna för allas bästa, de möter ingen de känner igen, alla flyttar. De straffas av ogillande okvädesord för att de är vita, gamla och för att de inte flyttar sig tillräckligt fort, eller också blir de rånade.
    Detta är min mors vardag och hon har inte förtjänat vare sig att dagligen skändas, stjälas från eller att alltid vara rädd.

    Om sen det finns huliganer i fotbollslaget, precis som i resten av Sverige och stora delar av omvärlden också beklagar jag, men de ger sig inte på en gammal människa bara för att hon är kristen och vit.

    SvaraRadera