söndag 16 januari 2011

Expressens Marteus- Sveriges andra muslimparanoiker.


A-C Marteus och Lena Sundström lägger likt andra rättshaverister oproportionerligt mycket tid, kraft och andras pengar på, och hävdar envist sin rätt. Som de enda sanna självutnämnda blodsvittnena, driver de sina ändlösa jeremiader, och hänger ut oss bestialiska och antipatiska svenskar gentemot arma och fromsinta muslimer.

Jag frammanar bilden av en extatisk Marteus när hon för 359e gången inbillar sig att hon har ett nytt uppslag till att dräpa Jimmie Åkesson och SD, i en alldeles egen krönika.
Hon trär glorian på huvet, och går i spinn. Med rosiga kinder likt vid fjärde klasssens uppsatsskrivning, rinner fingrarna över tangenterna:
-" JÅ, han låtsas, han ljuger, han är en sufflé, han är en typ, han hoppar från tuva till tuva, han är hittapåhumanist, han stammar förvirrat, han är svarslös, han pratar om nåt annat, han babblar, han är självömkande, han krösamajade sig,han är sadomasochist."
Och detta i en enda ledarblogg.
Men hallå, journalistiken är på mellanstadienivå. Befria mänskan från denna självpåtagna och skenheliga gärning. Vem vill läsa en krönika som man redan läst 358 gånger.
BOOOOOOAAAAAARRRRRRIIIIINNNNNGGG.

OBS. Bilden från Expressens mycket speciella tvätteri-inrättning.

11 kommentarer:

  1. Carina,gör som jag undvik att läsa dessa "Nyhetsorgan" Själv tackar jag Ulf o. Thorsten för deras råd att skona mitt blodtryck !!!

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-01-16 20:15

    Jag försökte hitta namnet Linda Nyberg i A-C Marteus-länken, men namnet dök inte upp där. För en fåkunnig: Vem är Linda Nyberg, vad har hon gjort?

    SvaraRadera
  3. Råkade av misstag klicka iväg bloggen innan jag rusade iväg och hämtade älskade sonen som kom från Zell am See, på Bromma. Den var tänkt att bli ett stilistiskt underverk till blogg....förstås!
    Ge inte upp, jag har mer att säga i detta fallet, Thorsten, Linda Nyberg, det kommer, det kommer, det kommer!

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-01-16 22:37

    OK, då är det inte jag som blev gaggig i alla fall. A propos lördagsintervjun med Åkesson i P1 hann jag aldrig lyssna, men såg (det är väl borttaget nu) en puff till intervjun på SR/P1 hemsidan med titeln "Riksdagens svarta får". Något smaklöst!
    Hoppas i alla fall sonen fanns i Bromma!

    SvaraRadera
  5. Du felparkerade väl inte på Bromma igen;)?
    Bad experience!
    /HellBoy

    SvaraRadera
  6. Nä, den här gången hittade jag ett safe ställe! Men, varje gång jag är där så konstaterar jag med otrolig häpnad hur taxiförarna rör sig där, i det som utvecklats till deras revir. Hela attityden, minerna, gesterna, utropen, ja, hela kroppsspråket talar om att :"Don´t mess with me!" Ingen kan undgå att de äger Bromma Flygplats.
    Det är såååå intressant att iaktta, och jag bara undrar när blev taxichaufförer en sån maffialik maktfaktor???
    Till min egen förvånng känner jag mig både rädd och ängslig där - jag är ingen rädd person.

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-01-17 09:11

    Människan är en revirhävdande varelse, tyvärr slår detta över från och till...

    SvaraRadera
  8. Eftersom jag numera lever i min egen skyddade värld,slipper jag dessa upprepningar av samma gamla sagor....Bläddrar enbart över hemsidorna.Den svenska TV`n,tändes endast om någon sport av intresse visas...Betr, nysvenskarna vid Bromma,har detta kanske med ett medfött beteende att göra..(inom djurvärlden förekommer ju liknande revir).Enl Thorsten är det ju inte "de andra kulturernas" fel !!!

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-01-17 12:17

    Nja, revirhävdandet och många andra beteenden har sina evolutionära rötter mycket långt tillbaka eftersom de finns hos nästa alla djurarter. Att vara människa innebär bl a att man med förståndets hjälp lär sig behärska instinktiva och nedärvda impulser där de i ett modern samhälle skulle ställa till skada. Att vi låter oss klämmas ihop i tunnelbanan visar ju t ex att revirhävdandet går att träna tillbaka, dock ej 24 timmar/dygn. Har man ingen ventil någon gång under dygnet, då blir det illa! Kultur är till en stor grad att läsa sig behärska och kontrollera instinktiva beteende, dock inte till den grad att man blir "omänskligt". Detta är en ständig balansgång och ett i en kulturmiljö mödosamt uppbyggt jämvikt kan krackelera när man flyttar till en annan miljö och inte får hjälp med att tolka oskrivna lagar.

    SvaraRadera
  10. bravo, nu börjar det brännas här! Om man för att uppbygga denna högst önskansvärda jämvikt behöver hjälp att tolka oskrivna lagar, hur skulle man kunna tänka sig att detta skulle gå till i et land, där makthavarna slagit fast att detta inte är nödvändigt alls, och ett intrång i de inflyttanes integritet?

    SvaraRadera
  11. Thorsten Schütte2011-01-17 15:26

    Jag tycket att man ska hjälpa invandrare "på traven", förklara lite av de oskrivna lagarna som gäller här, för deras eget bästa. För väldigt få människor är genuint elaka, de flesta försöker göra så gott de kan inom de referensramarna de har. Och just balansen grupp/individ skiljer sig mycket i olika kulturer/länder och vi har ju på annan plats i bloggen (den om "kvinnligt" beteende i ett TV-program) sätt hur lätt det är att, om man inte tänker efter, hamna i ett automatiserad standardbeteende när man är i en homogen grupp och blir exkluderande.
    Komiker/humorister har fattat det här mycket bra, både Hasse o Tages zigenarespex och tidigare HippHipps kurser för invandrare har ju med värme träffat mitt i denna solarplexus!

    SvaraRadera