söndag 16 januari 2011

Är de inte Fingal Olsson som sitter därborta till vänster???


Nä, det är Carina Hägg, (S).
Men - hon rör ju på sig.
Just det, helt otippat kommer det modigaste politiska utspelet idag från den törnosaflämtande oppositionen.
Som jag har saknat modet att våga tala.
När alliansen och inte minst KD gömmer sig i floskelpolitiskan, den unkna mossiga gårdagspolitiken och tystnaden så var detta det som gjorde min dag!
Carina Hägg skriver:Det öppna, demokratiska och sekulära samhället är hotat - men långt ifrån tillräckligt görs från regeringens eller Säpos sida, skriver Carina Hägg.
Vi försöker hoppas att det bara var ett undantag, bara en enskild galnings verk. Men vår feghet och naivitet innebär ett allvarligt hot mot vårt samhälle och kan i värsta fall handla om liv och död.

8 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-01-16 17:58

    Obs, att Carina gör samma distinktion som jag:
    "Dagligen trakasseras muslimer som väljer att inte bära slöja, som går till simhallen eller går ut och roar sig på kvällen."
    D v s hon ser de ickefanatiska muslimer som det öppna samhällets allierade. Där har vi skillnaden till dem som drar alla muslimer över en kam!

    SvaraRadera
  2. Thorsten:
    Nu får du vara försiktig...När t.o.m Socialister börjar grymta,tyder det på en vändning...Eller är det så att denna Hägg,möjligen läser Carinas blogg ??? För som jag ser det,är det årtionden sedan,ett sådant uttalande kom från vänsterhåll !!! Kanske är vi skeptiker trots allt i majoritet..

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-01-16 19:27

    Konsten är att på vägen från det ena diket kunna stanna upp i mitten i stället för att hamna i det andra...

    SvaraRadera
  4. Även en blind höna kan finna ett korn.....
    Hägg är inte känd för att vara den skarpaste kniven i lådan;)

    /HellBoy

    SvaraRadera
  5. Har sänkt henne här på bloggen för nåt stolleprov förut, men nu verkar det som on nån har vässat knivarna....

    SvaraRadera
  6. Ulf Hjertén2011-01-17 11:23

    Socialist är uppenbart något obskyrt hos en del bloggare. Intressant för en som fram till slutet av 90-talet var aktiv i de kristna socialdemokraterna (broderskapsrörelsen) men som i de senaste valen sökt sig ut på "gröna ängar för att där finna ro", parafras av 23:e psalmen i Psaltaren. Det skulle vara av intresse om ni ärligt och så fördomsfritt som möjligt ville bekriva hur ni uppfattar en socialist . För att se om jag skulle kunna le ett igenkännandets leende. Tänk om jag har en hemlig agenda, en dröm om ett likriktat folk där jag naturligtvis har en maktställning.

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-01-17 11:31

    Hej Ulf!

    Jag har stora sympatier för demokratisk socialism, dock icke fem öre för kommunism. Att jag i regel har hållit mig till andra partier i valet, för de mesta FP i ett tidigare skede och nu MP beror på att jag har lite svårt med sossarnas pampfasoner och kollektivistiska drag. Som sagt tidigare, triangeln FPs tynande socialliberala flygel - sossarna utan pampar och betong - MPs pragmatiska flygel beskriver bäst min position. Den har egentligen inte ändrats särskilt mycket, däremot har partierna gradvis flyttat på sig. Så nu ligger MP närmast mig!

    SvaraRadera
  8. Att entydigt ge ett svar varför Socialismen,blivit ett själsord,är svårt att ge.Olika länder,olika seder,men framför allt hur socialismen tolkas !! Vår tidigare svenska art av denna, var en gång förebild.Dåligt ledarskap och allt mer vridning åt kommunismen,lär vara en orsak.I moderna tider har dessutom deras politik varit inriktad på andra bekymmer (spela en världsroll),än våra inhemska.Diktatoriska ledare,som förklarat hur vi skall tänka och aggera...Dubbelsidigheten och förakt mot de generationer,som arbetat fram den "svenska välfärden"En ekonomisk politik som förintat det enorma kapital,som man genom sin "neutralitet"inhöstade,under bl.a 2:a Världskriget...Deras försök att på alla vis och sätt,inte minst genom sina nya skolreformer inskränka folks egen förmåga till det fria tänkandet ..o.s.v Hoppas att något av detta ger dig en bild,hur en "svensk" Svensson tänker Ulf.

    SvaraRadera