söndag 16 januari 2011

App- App- App - Don´t touch!!


En ledig polisman på väg till jobbet på söndagsmorgonen såg hur två tonåringar försökte göra inbrott vid en skola i centrala Ystad och ingrep.
Min gamla älskade skola - ge er inte på den! Och var ska polisen vara på hugget om inte i Wallanders Ystad?? Håll rödgula fanan högt ni skånska poliser - heja, heja!

Skånskan

2 kommentarer:

  1. Troligen ett av Skegrie-barnen...Men skarpögt av stadens konstapel..Även Ysta..har med åldrandet blivit en kriminallitetens mittpunkt.Förutom mordbränder med landets mest bekante,inom sitt gebit,nu detta....Nytt uppslag för Mankell ,om han nu skriver om denna typ av förbrytare...F.ö
    minns när mitt äldsta barnbarn,som bor i en avsides landsända,första gång fick se en levande neger,vid vårt besök i Köpenhamn..Tala om stora ögon..och helt stel!!!

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-01-16 16:44

    Att gripa någon får vem som helst göra, det får du också om du uppmärksammar ett pågående brott - det gjorde en kompis till mig när de kom hem och barnen undrade "vem är farbrorn i källaren". Hon såg till att inbrottstjuven, som försökte fly genom ett källarfönster kunde varken komma in eller ut och i förbifarten höll hon även fast kompisen som drällde utanför i trädgården. Måste vara adrenalinet, sedan är hon kraftfull också. Och polisen som hennes man ringde kom faktiskt i tid, tjuvarna var tydligen så omtumlade att de inte gjorde något flyktförsök, så polisen tog hand om dem sedan.

    SvaraRadera