tisdag 18 januari 2011

Skrattar bäst som skrattar sist. Hoppas jag.


Igår satt Björn framför TVn och lyssnade på nyheterna om att den avskydde diktatorn Jean-Claude "Baby Doc" Duvalier, förbluffande nog vågade sig tillbaka till Haiti efter två decennium.
Varför?
Search me!
Björn fick i alla fall sitt helt oförväntade Heureka-moment där framför Baby Doc i TVn, ja, man kan nästan säga att han eldade upp sig:
-"Man borde ha två agendor. Titta dig runt omkring i världen, där glider varenda b-skådis runt med två agendor. Det verkar vara den nya grejen, den som gäller, den som öppnar dörrar och fixar allt.
Och här sitter jag med bara en enda ynklig agenda. Totalt ute. Totalt omodern. Rent av patetisk. Vi borde se till oss och skaffa oss minst två, Carina!"

MEN, dubbla agendor kan vara bekymmersamt - om alla andra är fräcka nog att också ha det.
Summan av den kardemumman är nu att Haitis hemkomne "Baby Doc" har nu förts bort av polis från sitt hotell. Han riskerar åtal för "stöld från statskassan".
Baby Doc" stal mellan 300 och 800 miljoner dollar från landet under sina 15 år vid makten 1971-86.
Fortsättning följer - HA-HA!!!

Aftonbladet DN Nyhetskanalen GP Västerviks tidning

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-01-18 19:45

    Helt obegripligt. Har Baby Doc inte alla hästar kvar i stallet eller drivs han av dödslängtan?

    SvaraRadera
  2. För bra precis 10 år sedan var jag på en 1-dagtur till Haiti-från Dominikanska republiken.Enligt den norske guiden var (och är) H ett av världens absolut fattigaste länder.Och det syntes verkligen.Skitigt överallt,tiggande barn, knappt framkomliga vägar etc etc.Men samtidigt intressant att besöka landet,man ser att Sverige nog är ett av dom bästa länderna i världen att leva i./Petter

    SvaraRadera
  3. Det måste ha varit spännande, men samtidigt vansinnigt frustrerande att se ett land i sådan misär. Vad ska man göra? Precis allt verkar gå åt pipsvängen.
    Var hittade Doc.arna alla sina tjyvade miljoner???
    Sverige? Om jag inte vore så himla svensk skulle jag nog vilja vara dansk. Eller norsk.

    SvaraRadera