lördag 3 juli 2010

Rödgrönt ledningsgruppsmöte.




Rödgröna miljardlöften om nya miljarder till kommunerna lämnades idag av Peter Eriksson, Mona Sahlin och Lars Ohly.
Mona: "äh, hörrni, nu har danskarna gått om oss i världsligan över högst beskattade invånare. Det FÅR inte hända igen - kom genast med fler miljardsatsningar på allt, så vi kan återta vår förstaplats!!!!"

Jag älskar sol, värme och ljusa nätter.


Det gör getingarna också.
Så snart kommer dom små svartgula attackflygarna.
I Metro fick vi igår följande tips:
Getingfälla.
¤ Kapa en 1,5 l PETflaska på mitten. Häll läsk och en skvätt diskmedel på botten.

¤ Placera flaskans övre del, utan kork, ovanpå med toppen nedåt.

¤ Getingen kan krypa ner mot den söta doften, men kommer inte upp igen.
Diskmedlet tar bort ytspänningen och gör att getingen sjunker och drunknar.

OK, OK jag vet att de duger till nånting, och att utan dem skulle det vara mer parasiter på växterna och mindre pollinering.
Men nu tänker jag närmast på att skydda en kompis, som trampade på en geting i förrgår och fick en allergichock och gick in i medvetslöshet.
Här på ön måste vi bara skaffa adrenalinspruta, nu, genast.

Norrman försökte bara ta ut pengar, fast i Sverige använder vi legitimation, inte spjut..


Nä, förlåt, skojar bara.
Det var en norsk 43åring som igår tog flera personer som gisslan i en bank i Stockholm igår. Dramat tog slut när poisen stormade banken.
Mannen flyttade till Sverige på 90-talet
Hans mor beskriver sonen som en mycket speciell person, en uteliggare som levt av att samla tomflaskor. Det är sorgligt och bedrövligt det som hänt, men vi var lite förberedda på att nåt sånt här skulle kunna inträffa.
I början av 2000-talet byggde 43åringen en stuga utan tillstånd, som myndigheterna rev, efter det fick mannen hjälp av det sociala med en bostad centralt i Stockholm. Då levde mannen normalt med flera olika jobb, körde budbil och jobbade på kyrkogård.
Men nånting gick galet.
Och detta bankrån måste ses som ett skrik efter hjälp, avsikten var aldrig att skada någon, han vill bli omhändertagen och få lite ro, tror mamman.
Systern tillägger att de tänker på bankpersonalen och kunderna, och hoppas innerligt att ingen skadats.

Same old story.
Dagens samhälle är stormaskigt, inte förrän du använder tvåmeters spjut är det någon som ser dig.
Sorgligt, sorgligt.

läs Johan Svensson


på Newsmill idag om att vara soldat i Svenska Försvaret, har aldrig läst nåt så rakt, ärligt och vackert i ämnet:
-"För det finns något speciellt med Försvarsmakten. Som ung man i sverige så har man inte mycket att vara stolt över i samhället, unga som kastar sten på brandmän och ambulanspersonal, ungdomar som mördar och våldtar varann mm. Men den Svenska uniformen med de tre kronorna på axeln, dom kan man vara stolt över. Och det är jag. Jag är stolt att ha iallafall försökt med att bidra med någon form av säkerhet i ett av världens instabilaste länder tillsammans med några av dom jag litar på mest i hela världen."

fredag 2 juli 2010

Jag vet nog vad ni håller på med därute!


Inte sitter ni där och läser mina nerplitade bloggar, nä, hem bara, direkt i säng och pang på rödbetan. Skit i förspelet, för ikväll ska det göras bäbisar. Åtminstone om ni vill mainstreama, och ha barn som alla andra den 10e april!

Modernt, semester utan barnen.


Vilka är det som lämnar barnen på instutioner när det är sommarlov och semester?
Dels resurssvaga föräldrar som inte har råd med semester, och tycker att barnen har det bättre på dagis än att "bara gå hemma och ha det tråkigt"
Dels resursstarka, karriärfokuserade föräldrar som arbetar mycket och inte själv tar semester, en grupp som växer.

RYS.
Det måste inte vara dyra chartersemestrar, en tur till stranden eller skogen är tillräckligt. Det viktigaste är självklart att vara tillsammans med sina föräldrar utan vardagens stress och hets.
Kom att tänka på den mamma jag mötte i affären när våra barn gick i mellanstadiet och hade sportlov. Hon himlade besvärat med ögonen när hon berättade att hela familjen lyckats få tag i flygbiljetter till Åre, utom till henne och den 12åriga dottern som nu måste bila upp:
-"Men, gud så jobbigt, sitta där i bilen hela långa vägen med en unge - VAD SKULLE DE PRATA OM?!!????"

Catfight i Expressen, etikettexperten Ribbing i ena ringhörnan och modebloggaren Kling i andra.



Magdalena Ribbing kritiserar modebloggarnas "grytlappskorta" kjolar i sommarvärmen.
- Man kan ju uppsöka ett nudistläger i stället, säger hon.
Men Elin Kling vill däremot se ännu mer bara ben.

Vad tycker ni om musikantkjolarna på kreti och pleti?
Själv undrar jag vilka reaktioner det skull framkalla om vi gjorde ett könsbyte, och fick se unga män slåss för rätten att gazza runt på stan, i bussarna och tunnelbanorna med förkrympta småshorts på sig.
Skulle dessa blottade flickor tycka bara "najs", när killarnas grejer kryper fram och visar sig både här och där?

torsdag 1 juli 2010

ni kan skippa kvartsfinalen också. Tyskland slår Argentina.


Efter att den tyska bläckfisken Paul tippade rätt igen när Tyskland slog England, så är det hett när Paul på nytt försöker sig på ännu ett häpnadsväckande säkert tips. Fotbollsbläckfisken tror absolut att Tyskland också slår Argentina i kvartsfinalen i den absolut tuffaste kampen hittills.

The Supernanny skulle ha varit mäkta stolt över nigerias president.


Nigerias president Goodluck Jonathan stänger av fotbollslandslaget från internationellt tävlande i två år. Helt enkelt för att laget var för dåligt i VM. Nigeria tog bara en poäng och slutade sist i grupp B bakom Argentina, Sydkorea och Grekland.
Smart! Först muta. Funkar det ändå inte med löften om svindlande summor pengar?
Ja då blir det naughty chair. Det är bara att sitta där och skämmas för att andra lag var bättre, era små pissmyror!

onsdag 30 juni 2010

Man gnuggar sig i ögonen!


Vem har inte suttit i never-ending bilköer och haft barnsliga fantasier om att bara fälla ut ett par vingar på bilen, lyfta och vinka glatt, medan du passerar alla småirriterade gnällspikar i sina bilar.

Vi är inte riktigt där ännu, men bra nära!
Det är den amerikanska firman Terrafugia som snart sätter sin hemliga modell, "The Transition" i produktion. Transportstyrelsen har gett den flygande bilen dispans och klassat den som lätt sportflyg, men ännu så länge får man allt köra den till en flygplats för att få fälla ut vingarna och lyfta - men en vacker dag.......

Vill ni veta hur ett riktigt gammalt slemmo ser ut!


Denne 90årige gamle man från Australien är anhållen för sexövergrepp i Thailand, han lockade till sig de fyra minderåriga systrarna med hjälp av choklad och godis.

Tack för att du förgyllde min kväll, Miss Marple


Kom hem till stan idag med fyra överfyllda svarta plastsäckar med tvätt, sånt är livet när man lever livets glada dagar på ön, nån gång måste man betala.
Så tre maskiner åt gången, torktumlare och torkskåp och balkong och varenda garderobsdörr hänger det nu stryktvätt på, så jag ställde strykbrädan framför TVn - och har jag inte en himmelskt makalös tur?
Miss Marple, denna skarpsinniga och frågvisa karaktär med oanade talanger, ska lösa mordgåtor för mig medan jag stryker. Med sin osvikliga insikt och kunskap om den mänskliga naturen tränger hon in i de misstänkas personligheter för att komma underfund med deras handligar och planer. Och jag glömmer allt vad tvätt heter och sugs in i de fantastiska rollprestationerna, de sagolikt vackra och brittiska miljöerna och Agatha Christies fenomenala intriger.
Såååå bra, jag bara älskade varenda sekund.

Sprak och fyrverkerier över Öresundsbron,som fyller tio år idag!


Öresundsbron har blivit en succée. Det avgår var tjugonde minut från Malmö Central. På tjugo minuter är man i Kastrup, strax därpå i Köpenhamns centrum. Den som vill kan åka vidare, till Bakken i Klampenborg eller till Louisiana i Humlebäck, eller Helsingör i norr. Utsikten är vidunderlig.

Debatten för 16 år sedan handlade om vilken katastrof bron skulle bli för miljön.
Miljövänner och alternativrörelser med centerpartisten Olof Johansson i spetsen,stormade mot bron och dömde ut den som ett storskaligt projekt som ingen i framtiden ville veta av.

Östersjöns fiskar dog inte, och förutom att bilisterna tycker att det är hutlöst dyrt att köra över, så blev bron en vacker förbindelse för oss och världen därute. Det är värt massor med födelsedagsgratulationer!

måndag 28 juni 2010

Electrolux gör en BP - fast precis tvärtom!


Nothing sucks like – BP

Resumé skriver idag om BP och bolagets svenska ordförande Carl-Henric Svanberg som fått ybersvidande kritik för oljekatastrofen i Mexikanska golfen.
Men om Svanberg vill ha inspiration för hur miljöproblem behöver han inte snegla så långt. Tidningen Wired hyllar Electrolux nya kampanj.
Electrolux jobbar betydligt mer trovärdigt i sin nya kampanj ”Vac from the sea”. Där har vd Hans Stråberg själv betonat ett problem som förenar både Electrolux och världens miljö.
”Haven är fulla med plastskräp. Samtidigt finns det en brist på återvunnen plats på land”, skriver han på företagets Facebooksida.

Företaget ska nu tillsammans med experter och dykare rensa de värst nedskräpade delarna av haven. Electrolux vill gärna använda 100 procent återanvänd plast i sina dammsugare, men idag går det bara att nå 70 procent på grund av plastbristen.

Electrolux and BP: One sucks, the other blows.

Sorgligt trista matcher när domaren avgör!


Fotbollsexperter fattar inte varför fotbollens största ledare vänder ryggen till ny teknologi som kan hjälpa domarna att fatta rätt beslut.
Inte jag heller - kom igen nu, vakna - vi lever år 2010!

Grattis Danmark, ni slog oss!


Med ett samlat skattetryck på 48,2 procent, 2008 sänker Danmark oss i broderlandet till en andraplats på EU-rankingen med ett skattetryck på 47,1 procent.

Lägst skatt betalade man i Rumänien med 28 %. Eftersom EUländerna generellt betalar mer skatt än någon annan plats i världen, så kan man nu utnämna danskarna till världsmästare på skatt.
Inge vidare på fotbollsVM, sorry, bröder. Det här guldet är nog inget som danskarna gör vågen för.
Men nu slipper vi i alla fall favoritskapet ett tag, åtminstone om alliansen får coucha!

Politikerna måste våga sluta gömma sig!


”Sverige ska vara det som enar oss – inte splittrar oss. Vem av våra ledande politiker vågar börja på en ny svensk berättelse – där samhällsgemenskapen ska bygga på det som enar oss, inte det som splittrar oss? Om splittringen fortsätter är vi alla förlorare". skriver Dilsa Demirbag-Sten i en debattartikel på DN.

Instämmer till hundra!
En demokrati skall erbjuda ett tryggt samhälle för alla. Den sortens demokrati ser vi inte i Sverige idag.
Många invandrare vill inte vara svenskar och trivs inte med att ha oss i sin närhet. Begreppet "haram" (oren, smutsig) används. Detta förhållningssätt är lika rasistiskt som invandrarfientlighet, och måste motarbetas politiskt mycket, mycket aktivt.

Nya grepp.....eh, stryk det! Gamla ny-gamla grepp från oppositionen.


"Vård, skola, omsorg" har socialisterna lovat ett antal val nu, och det gick ju bra då - att vinna valet. Så nu är det dags igen för en mycket gammal favorit i repris.
Resultatet är en ineffektiv sjukvårdsapparat, dåligt utbildade elever och en åldringsvård där personalen går på knäna. Administrationen har ökat med det dubbla, fler chefer än någonsin har anställts som ska "basa" över allt färre.

Har ni hört den förut?
Ja, vi har hört den förut!