fredag 2 juli 2010

Modernt, semester utan barnen.


Vilka är det som lämnar barnen på instutioner när det är sommarlov och semester?
Dels resurssvaga föräldrar som inte har råd med semester, och tycker att barnen har det bättre på dagis än att "bara gå hemma och ha det tråkigt"
Dels resursstarka, karriärfokuserade föräldrar som arbetar mycket och inte själv tar semester, en grupp som växer.

RYS.
Det måste inte vara dyra chartersemestrar, en tur till stranden eller skogen är tillräckligt. Det viktigaste är självklart att vara tillsammans med sina föräldrar utan vardagens stress och hets.
Kom att tänka på den mamma jag mötte i affären när våra barn gick i mellanstadiet och hade sportlov. Hon himlade besvärat med ögonen när hon berättade att hela familjen lyckats få tag i flygbiljetter till Åre, utom till henne och den 12åriga dottern som nu måste bila upp:
-"Men, gud så jobbigt, sitta där i bilen hela långa vägen med en unge - VAD SKULLE DE PRATA OM?!!????"

3 kommentarer:

  1. Det är väl underbart att få en stund ihop med sina barn, det bästa som finns i livet. Och särskilt nu, när dom är vuxna och inte är omkring mej jämt!
    När jag var liten köpte Pappa och Mamma en sommarstuga, bara för att hela familjen skulle få någonstans att ta vägen när vi hade ledigt. Vi bodde på den tiden i lägenhet i Mölndal, hur kul va det alla gånger, när värmen gassade på asfalten? Min syster och jag var lyckligt lottade i denna världen. 14000,00 sa Mamma att den kostade 1961 när den inköptes. Sol och fågelkvitter, många bad i sjön som låg en kort promenad därifrån, så underbart och så många roliga minnen jag här därifrån!
    Det finns nog väldigt många ensamma barn i staden på sommaren...
    Kollo är ju ett bra alternativ för dom som inte har råd med dyra resor. Och, som du säger Carina, att bara vara ihop, utan att ha några krav och har man fantasi, kan det bli en bra semester!
    /B-M

    SvaraRadera
  2. Carina, vet du vad som hänt med Afghanistan-bloggen FS19, har inte uppdaterats sedan den hemska dödsolyckan med de 4 norrmännen..??
    FS18 var alltid på hugget och uppdaterade sin blogg varje dag!
    Eller, kanske har jag fel adress?
    /B-M

    SvaraRadera
  3. Käraste Carina och B-M!
    Våra barn är det bästa vi har! Hur kan föräldrar överhuvudtaget tänka på det viset. Självklart finns det väl stunder då vi önskar vi var ensamma när barnen är små och alla ska göra allting samtidigt. Men den stunden vara så väldigt kort tid, som tur är.
    Har bloggat idag på lite av samma tema om att umgås på alla omöjliga och möjliga vis.
    www.daisyspekulerar.blogg.se
    Ha en skööööööönt fredag!

    SvaraRadera