söndag 12 december 2010

Sorry svensk maktarrogans,


Daniel Arrospide Alata om Självmordsbombaren i Stockholm
"Vad jag såg i Moskén vid Medborgarplatsen skrämmer mig
Det är med stor sorg jag skriver den här artikeln. Nu när Sverige har blivit utsatt för sina första terroristattentat är det dags att politiker får veta konsekvenserna för att inte ha tagit itu med integrationspolitiken...".

Ni har fegat er igenom mångårig massförstörelse av ett fantastiskt välskött land.
Vi har sett, men ni har blundat, och inte lyssnat. Ni har dessutom satt er själv på piedestaler och talat i förenklande och fördummande ordalag om svenskar som inte haft andra avsikter än att skydda det som vi alla är så hemult rädda om, frihet, mänskliga rättigheter och demokrati.
Jag anklagar er.
Om fyra år får ni väljarnas besked i valet.

Nu spekuleras i tekniska termer om varför sprängningen "misslyckades". Men det kan vara enklare än så. Om mannen hade narkotikaproblem, var han tvungen att återskapa hedern till sin familj genom dådet.
Var han påverkad under sprängningen, behöver ingen leta efter tekniskt strul.


Aftonbladet SvD Sydsvenskan Skånskan GP DN Ystads Allehanda GD

6 kommentarer:

  1. Missa inte att läsa dagens tårdrypande historia om "FAMILJEKILLEN SOM BLEV TERRORIST"
    Sällan man får en så pedagogisk undervisning,om varför !!!
    Som vanligt är det Aftonbladet som går i spetsen,och med alla medel försvarar denna "genomrekorderliga snubbe"...Hur kunde detta hända ????

    SvaraRadera
  2. Vem var det som sa Die Dumme Schweden, Lars????

    SvaraRadera
  3. Ulf Hjertén2010-12-13 19:01

    Nej Lars! Aftonbladets måndagsupplaga ger inte utrymme för dina tolkningar. Man försvarar inte den här mannens vansinnesdåd. Inte heller hans förvrängda ideologi. Det gör inte heller ledande muslimer i Sverige. Jag har idag lyssnat på imamen i Eskilstuna som kraftigt fördömer handlingen. Enligt honom finns inget i Koranen som stöder mord på civila och oskyldiga. Han berättar också som ordförande i riksorganisationen hur man gör allt för att få till stånd samtal med en del våldsbenägna unga och ge dem en annan koranundervisning än de terrorister gör som de har haft kontakt med framförallt via facebook, ett ställe där vansinnesidéerna ohämmat sprids utan att de serveransvariga regagerar. Detta är för tydlighetens skull inget försvar för denna avskyvärda handling och de dårar som sprider dessa idéer. Det framgår också av den räcka artiklar som skrivits under flera år i bland annat Aftonbladet. Sedan Carina: Jag är nog en av de dumma svenskarna som fortfarande kommer att kämpa för att vårt land ska få förbli ett öppet och tolerant samhälle. Det innebär bl.a av att man måste analysera varför och hur unga människor kan förledas till sådana här vansinnesdåd. Det tycker jag nog AB sammantaget gör i dagens tidning.

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-12-13 19:14

    "ett ställe där vansinnesidéerna ohämmat sprids utan att de serveransvariga reagerar". Det är en knivig fråga. Serveransvariga som reagerar, på vilka och vems påtryckningar lyder dom? Under vilket lands lag? Jag tror i längden är det bättre att uppfostra i kritiskt tänkande än att försöka sig på censur. Den har annars tendensen att sprida ut sig som en kräftsvulst.

    SvaraRadera
  5. Ulf Hjertén2010-12-14 08:35

    Jag tänkte inte på censur utan på några anständighetsregler. Jag tycker nog att de flesta tidningar har sådana för sina insändare och det borde väl kunna tas fram äver för internet. Om jag ex. uppmanar folk att på alla sätt försöka mörda statsministern borde detta kunna städas bort. Utan att komma ikläm med yttrandefriheten. Liksom att jag inte ohämmat kan vräka ur mig vad som helst om dig. Då borde ju bloggansvariga Carina kunna stoppa det eller?

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2010-12-14 22:24

    Nja, hos en blogg eller en tidning kan man förvänta sig att någon städer upp. Men Facebook t ex som är ett slags "webbhotell" för en halv miljard människor i alla mellanlägen mellan lite dagboksanteckningar och extremt exhibitionistiska drag, mellan mainstream och extremism, mellan satir och medveten exponering av "lockord" - vem kan förväntas få betalt för att städa upp där och vem ska betala? Och sedan kan det slå helt snett också, som forskaren i tecknade serier (alltså inte fotografier på verkliga människor!) som blev fälld för barnpornografibrott för att hans fru använde hand yrkesmässiga befattning med mangaserier som vapen i en smutsig vårdnadstvist. Nej, den bistra sanningen är att vi i stället måste lära oss och våra barn att hantera "skiten", jag ser ingen annan väg om vi inte vill ha ett totalitärt samhälle! Jag själv använder som vapen mot att släppa ifrån mig dumheter i svaga stunder att alltid underteckna med mitt fulla namn.

    SvaraRadera