söndag 12 december 2010

klockan är nu 12.24


och 12.30 kommer statsministern att uttala sig om terrordådet i Stockholm.
Jag kan redan nu avslöja talets förväntade innehåll: "Låt oss inte falla i fällan kollektiv skuld."
Fö lånat utttalande av andra förutsägbara journalister som alla gillar allt olika.

Men den här bombaren representerar ett kollektiv, han skriver ju att avsändare är islamistiska muslimer och hotet är kollektivt mot oss alla svenskar.
Mitt stora svåra problem som medborgare är att jag inte kan veta vilka muslimer som kommer hit för fred, frihet och demokrati. Och vilka som tillåts komma hit och pissa på oss, lever här med flera måttbeställda fruar instängda i niqab, könsstympningar, tvångsgifte, hedersmor, kallar söner för barn, men döttrar för döttrar, dödshämnd och vill förinta oss orena.
Det är mitt problem idag, statsministern.

PS. Starsministern VAR bättre än jag lågt förväntat:
"Reinfeldt poängterade att det som skett är oönskat och oaccepteabelt. Det är inte något som ett öppet samhälle som Sverige kan acceptera."
Fast bättre ryta kan du!!!!




Expressen Aftonbladet DN SvD

12 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-12 14:38

    Det gäller att inte hamna i samma fälla med muslimerna som Ilmar Reepalu med judarna, när han krävde att judarna i Sverige skulle ta avstånd från Israels politik, vilket med rätta ansågs som ett fullständigt horribelt krav. Sedan finns det minnen från skoltiden, det allra värsta var kollektiva bestraffningar, dessa skapar livslånga sår!
    För övrigt var det ju "tur" att terroristerna den här gången var klåpare och att jag inte är terrorist...

    SvaraRadera
  2. Carina-Fina.Detta var bara ett första budskap..Det finns enl säkra uppgifter c:a 300 sådan levande bomber i vårt land.Denne förste var väl bara en av de dåligt utbildade,men som vi i Sverige så gärna tar emot,eftersom vi "behöver" experter inom alla områden !!! Maken till blåögdhet får man söka finna,kanske i öknen el.Afrika...Sen vad vår "käre" statsminister säger är oväsentligt,eftersom han tillhör de priviligerade,med egen säpovaktman och bosatt i ett tryggt bostadsområde..Vem önskar sig inte sådan förmåner i detta nedgångna land ??? Till slut kan jag erkänna,att jag får en oskön känsla i magen,..när jag ser dessa förklädda kvinnor.Tanken att det k a n finnas ett bombbälte under,kommer ständigt tillbaka...Men kanske är jag ett lika fegt kräk som dessa terrorister !!!

    SvaraRadera
  3. Thorsten,det du skriver ovan,torde ju innebära att det mångkulturella samhället aldrig någonsin fungerat!!Själv kom jag till denna insikt i slutet av 50-talet.. Mycken propaganda och försök till indoktrinering,har inte ändrat min uppfattning..Att förflytta folkslag från Afrika eller Morgonlanden till Europa,har i historien alltid misslyckats...

    SvaraRadera
  4. Reinfelt manar till eftertanke och lugn!!? Jag är inte lugn. Jag har idag skrivit till Beatrice Ask och krävt handling.
    vänligen Eva-Marie

    http://petterssons.bloggsida.se

    SvaraRadera
  5. Beatrice Ask lät som en avtrubbad och avdankad tjänsteman. Hoppas du får reaktion på ditt brev, Eva-Marie!
    Jag ville se våra makthavare gå ut i vrede och fördöma och försvara med näbbar och klor det vår demokratri står för.
    Men mellanmjölken härsknade av rädslan hos lagomfegisarna.

    SvaraRadera
  6. Håller med dig Carina -Fina. Tyckte även att Reinfelt gav ett drogat intryck. Vad jag fårstår av dem så så har de inte fårstått att vi är många nu som fått nog.
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  7. Eva-Marie, jag har dålig erfarenhet av politiker, de tycks inte vilja besvara mails och frågor, Carl Bildt är ett genant exempel som jag skrev ett Öppet brev till på Newsmill. Allan Widman FP, ett annat, vid ett möte i Kvällsöppetstudion bjöd han in mig till ett besök på Riksdagshuset, när jag mailade och tackade ja och ville höra om lämplig tid - då blev det tråkigt nog tyst.
    Så faller hjältar.
    Hoppas få höra om du lyckats få svar av Ask!

    SvaraRadera
  8. När jag läser er konversation över "politiker"...Glöm inte att hoppet är det sista,som människan lär förlora..Dessa pajaser/or som är så folkligt nära vart fjärde år..Har mycket viktigare saker,än besvara eller långt mindre befatta sig med sådan obetydliga som oss..Obekymrat kan man lungt,luta sig tillbaka på sin stol i Riksdagen,fram till hösten 2014...F.ö vad förväntar ni er för svar ?? Dessa övermännskliga har vad jag förstått inte en aaaaahnnnning.

    SvaraRadera
  9. Hejigen, jag har också dålig erfarenhet av "svar" från politiker. Man ställer frågor och de svarar på något annat!! Inte ens strax innan valet ansåg de att det var viktigt att svara ordentligt på väljares frågor. Lågt , mycket lågt. Jag skriver till dig när jag får svar av Ask.
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  10. Re:Eva-Marie..
    Det var trevligt så länge du var med på denna bloggen..Har du verkligen tänkt över ditt beslut ???

    SvaraRadera
  11. Thorsten Schütte2010-12-13 13:46

    Lars och Eva: Tänkte precis samma sak, det lönar sig inte att vänta in "tant gredelin", Eva får gärna kommentera innan!

    SvaraRadera
  12. Re: Lars Å Månsson. Va???
    Hälsningar Eva-Marie

    SvaraRadera