tisdag 14 december 2010

Say cheese!



Sexuella förhållande mellan föräldrar och vuxna barn, samt mellan syskon är förbjudet i Schweiz, men det vill landets justitieministerium ändra på.
För även om det är förbjudet, och i mångas ögon moraliskt fel, finns det gränser för vad man ska lagstifta mot.
- Det är inte upp till rättsväsendet att stoppa alla omoraliska aspekter av folkets beteende. Lagen ska ägna sig åt att straffa beteende, som är socialt skadligt, säger justitsministeriets talesman Folco Galli.

Förslaget väcker mycket stor uppmärksamhet i Schweiz, eftersom det är ett faktum att barn som föds efter incest kan ha svåra ärftliga defekter.

Hmmmmmmmmmmm, det verkar nästan som om nån på Schweiz justitieministerium själv är en produkt av ett sexuellt förhållande mellan 2 individer från samma familj.........


Ekstrabladet

7 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-14 22:09

    Tja, man kan väl utgå ifrån att det i de flesta av dessa fall kommer preventivmedel till användning och sedan är det ju också knepigt med bevisning och med att snoka på folk. Efterlevnaden av lagen går helt enkelt inte att kolla och då kanske det är lika bra att skippa den. Allt som är olämpligt måste inte vara förbjudet och polisernas resurser behövs nog mera på andra håll. Däremot, det hoppas jag läsarna inser, är jag inte en förespråkare av incest!

    SvaraRadera
  2. Det fattar vi Thorsten, men varför ändra, när lagen redan finns? Det handlar väl mera om att ett lagbrott kan ha en avskräckande effekt som är hälsosam för alla?

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-12-14 22:33

    Jovisst, men när lagboken allt mera fylls med lagar där efterlevnaden i princip ej kan kollas, då minskar även respekten för viktigare lagar!

    SvaraRadera
  4. Visst är det svårt att kolla om lagen efterlevs, men när den redan finns, varför ta bort den?

    I grannlandet Österrike finns hr Friztl (stavning?) som rövade bort sin vuxna dotter, låste in henne, våldtog henne och fick en hel mängd barn med henne.

    Sjuka personer skrämmer man inte med en lag, men med en lag kanske det till slut finns en granne eller vän eller släkting som vågar tipsa polisen.

    /Öbon

    SvaraRadera
  5. Fritzl är ett "gott" exempel på att lagen verkligen behövs.HUUU.

    SvaraRadera
  6. Fritzl var det ja, inte Friztl.

    /Öbon

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2010-12-15 13:32

    Fritzl är inget lyckat exempel. Straffvärdet av upprepade våldtäkter och långvarigt olaga frihetsberövande är mycket högre än för incest (med reservation för sharialagar och bokstavlig tolkning av moseböckerna), så det gör varken från eller till!

    SvaraRadera