tisdag 14 december 2010

Blunda, blunda, blunda - svenska folk!


I morgon överlämnar Säpo en rapport till regeringen som ska beskriva ”den våldsbejakande islamistiska extremismen” i Sverige.
Dåvarande integrationsministern Nyamko Sabuni (FP) aviserade i januari uppdraget på en pressträff i Sälen:
”Säpo är så hemlighetsfulla så jag vet knappt vad de gör idag. Därför beställer jag den här kartläggningen av islamistiska miljöer och organisationer.”

Formuleringen var inte uttryck för förtroende för Säkerhetspolisens arbete på området.
Då var det massmediala intresset för regeringens initiativ ljummet, men när rapporten nu lämnas över till regeringen finns det ett enormt sug.
Naturligtvis.
I vårt land vaknar man inte förrän döden bekräftar faran.
Jag saknar Nyamko Sabuni.
En modig och ärlig politiker som vågade säga obekvämheter.


SvD
SvD SvD

5 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-14 20:29

    Problemet med SÄPO är väl att de sitter i organisationens väggar från kalla kriget att fienden står till vänster - därför jagar man "militanta veganer" o dyl som man på något diffust sätt uppfattar som vänster, men är handfallen när man ska jaga högerextremister. Och radikala islamister - när man nu yrvaken ska jaga dem, kan det lätt hända att man slår blint och hittar folk med huvudvärk, så huvudet exploderar, men inte proffsen, som går helt andra vägar. Och att man, om man söker igenom facebook, mejl o s v efter misstänkta ord lätt kan trampa på minor, t ex att ordet jihad egentligen betyda trons kamp i vardagen, ungefär som att vandra den smala vägen, men att ordet ibland även används för helig krig. Det här är ingen enkel uppgift!

    SvaraRadera
  2. Visst, det är en grannlaga uppgift för Säpo nu......fast att de är yrvakna, det känns rätt bekymmersamt i dagens läge!

    SvaraRadera
  3. Carina-Fina:Den som inte kan se vad som sker över hela Europa,utan löper med skygglappar för ögonen,liksom de muntra i 7-klövern,är och förblir blinda.Har skrivit det tidigare,men upprepar "att det som hänt,ALDRIG kan hända"...De nu styrande är som småbarn under sina trotsår,en fast ståndpunkt och inga argument hjälper...Inte en gång när SD interpellerar i Riksdagen... Svaret från de självutnämnda "demokraterna"...R A S I S T.Med sådana umgångsformer,väntar nästa attentat runt hörnet...

    SvaraRadera
  4. Ulf Hjertén2010-12-15 08:40

    Har nog inte riktigt förstått en del inlägg. Är det muslimer i allmänhet som vi bör varna för eller galna terrorister med muslimsk bakgrund? Så vitt jag kan förstå fördömer alla riksdagspartier terrorism var den än kommer från vilket ju är en självklarhet för varje rättsmedveten människa. Jag kan heller inte se att SD kommit med några nya goda idéer för hur en framgångsrik integrering ska se ut i vårt land. Allmänna varningar för invandring är ju inte så upphetsande och inspirerar knappast till någon slags förnyelse. Nyköpings främste SD företrädare sa i sitt jungfrutal i fullmäktige att komma till stadsdelen Brandkärr var som att komma till Egypten. En så främmande kultur. Jag skrev i vår tidning att det får vi ta som en komplimang. Egypten hade en fullt utvecklad kultur flera tusen år före vi nordliga klarat av att resa oss på två ben. Han har inte svarat. Så vitt jag förstår är detta främlingsrädsla. Fast pittoreskt är det förståss om vi följer med på en bussresa till Egypten. Och himmel vad krogmenyerna skulle bli fattiga utan dessa främlingar.

    SvaraRadera
  5. "Egypten hade en fullt utvecklad kultur flera tusen år före vi nordliga klarat av att resa oss på två ben"

    Men efter Islam så har de haft samma kultur i hundratals år, medans resten av världen gick vidare.

    SvaraRadera